118 találat a(z) bankszámla cimkére

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Cikk

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Van-e erre valamilyen jogszabályi kötelezettség? Ha igen, miként szankcionálható az, aki nem ezt nem tartja be? Olvasói kérdésre dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszolt.

Szja-bevallás: az egyéni vállalkozói tevékenységet szüneteltetők szabályai Cikk

Az egyéni vállalkozókra vonatkozó május 20-ai adóbevallási határidő közeledtével érdemes áttekinteni azokat a szabályokat is, amelyek a tevékenységüket szüneteltetőkre vonatkoztak a 2019. évben.

Számlák kiegyenlítése más számlájáról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Férj és feleség külön családi gazdaságot vezet, áfakörösek, és természetesen két külön bankszámlával rendelkeznek. Sikerült a feleség nagy összegű számláit a férj bankszámlájáról kiegyenlíteni. Okoz-e ez gondot az áfa levonásba helyezhetőségével kapcsolatban, illetve a költség elszámolásában?Vagy jobb inkább megkeresni a partnereket hogy utalják vissza a téves utalást és kifizetni a saját bankszámláról? Segítségüket előre is köszönjük.

Azonnali fizetés: több sebből véreznek az új bankszámlacsomagok Cikk

Több bank is elindította új számlacsomagját az azonnali fizetés miatt. A jegybank csomag árazású termékeket szeretne, a bankok pedig a tranzakciós illeték eltörlését ezért cserébe. Egyelőre köztes megoldások érhetők el a piacon – írja a napi.hu.

Mit fog tartalmazni a bankszámlánkhoz érkező díjkimutatás? Cikk

Az új uniós pénzforgalmi szabályoknak megfelelően január végéig a magyar kereskedelmi bankok ügyfelei is megkapják a számlahasználatuk során felszámított díjakról készített részletes kimutatást. Veres Patrik, a Bank360.hu szakértője szerint a díjkimutatással könnyedén átláthatjuk, mennyibe került a bankszámlánk egy évben.

Hamarosan megtudhatja, mennyi pénzét viszik el a bankok Cikk

Január 31-éig küldik meg a bankok minden ügyfélnek az elmúlt öt hónapban fizetett szolgáltatási díjakról szóló részletes kimutatást – mondta el ma Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Egyszerűsített végelszámolás bank költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Társaság 10.01. dátummal kezdte meg végelszámolását. A 40 napos határidő alatt igénybejelentés nem történt, s 11. 15-ei dátummal szeretné befejezni a végelszámolást. Mivel a beszámoló, s a záróbevallások beadására 60 napos határideje van, ismereteink szerint a bankszámla megszüntetése nem történhet meg ezzel a 11. 15-ei dátummal. Kérdésem az lenne, hogy a bankszámla megszüntetéséig még a várhatóan felmerülő banki költségeket kell-e, illetve hogyan kell szerepeltetni a záró beszámolóban.? (53-ra kerül felkönyvelésre ez a költség, vagy mivel kalkulált összeg egyéb ráfordításként kell-e figyelembe venni) Köszönettel: Juhász Kati

Ügyfélazonosítás: ne feledkezzen meg céges bankszámlájáról se! Cikk

Nem a lakossági, hanem elsősorban a vállalati bankszámláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya, a kötelező adategyeztetés elmaradása miatt ugyanis június 27-én a bankok zárolhatják az érintettek számláit – figyelmeztet a Világgazdaság.

Közösségen belüli termékértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi megválaszolt kérdéssel kapcsolatosan merült fel bennem még pár kérdés. https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_17_kozosseg_teruleten_beluli_raktar__tpi 1. Az áru kiszállításával kapcsolatosan milyen dokumentálást kell végrehajtani (ekáer)? 2. A számlázás ebben az esetben magyar számlázóprogramból történik, a másik tagállamból igényelt közösségi adószám alatt? 3. A fizetendő áfa a raktározáshoz fog kapcsolódni vagy az értékesítéshez? Tehát, akkor kell megfizetni az áfát, amikor bekerül a raktárba a termék, vagy amikor értékesítésre kerül az? 4. Összesítő nyilatkozat kitöltése szükséges mindkét oldalról? 5. A másik tagállambeli értékesítés könyvelése a magyar rendszerben történik, mintha egy másik cég könyvelése lenne? Ebben az esetben a másik tagállamban kell bankszámlát nyitni? Válaszát előre is köszönöm.

Korábban érkezik a nyugdíj Cikk

A szokásos 12-ei időpontnál korábban írják jóvá a bankszámlákon a májusi nyugdíjat.

Vészesen fogy az idő: magyarok tömegeinek zárolhatják a bankszámláját Cikk

Június 27-én sok banki ügyfelet érhet meglepetés: könnyen előfordulhat, hogy nem fognak hozzáférni a bankszámlájukhoz, nem tudnak átutalni, kártyával fizetni mindaddig, míg a bankjuk el nem végzi a teljes körű átvilágításukat – írja a portfolio.hu.

fejlesztési tartalék Kérdés

https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Fejlesztesi_tartalek_cel_szerinti_felhaszna_IQ7YZ2 Tisztelt Szakértő! A fenti linken szereplő fejlesztési tartalékkal kapcsolatban lenne egy kérdésem. A fejlesztési tartalékot bankszámlán el kell különíteni, vagy elég a nyilvántartás? Köszönettel, Bujdosó Gyula

Létező bt., de mégsem létezhetne Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi problémában kérném a segítségét. Adott egy bt., ahol a kültag 2 éve meghalt, és a cég sosem rendelkezett bankszámlával. A bankszámla meglétét soha senki nem hiányolta. Felszólítás és bírság sem volt A cég 3 éve "él", de gazdasági tevékenységet nem folytat. A kültag halálával a hagyatéki tárgyalás után sem indult meg a kényszertörlési eljárás. (Ha jól tudom, ezt a közjegyzőnek kellett volna jeleznie a cégbíróság felé.) A NAV sosem jelentkezett a cégnél. A bevallások is hiányosan mentek be évek óta. A bt. az ügyfélkapun és a cégjegyzékben is megtalálható. A kérdésem az lenne, hogy honnan kéne elindulni, hogy a cég véglegesen megszűnjön, azaz meg lehessen szüntetni, a lehetséges legkisebb szankciókkal. Ez esetben bírságol a NAV? (Bankszámlahiány.) Az eljárás elindítása előtt célszerű lenne bankszámlát nyitnia a cégnek? (Ha egyáltalán lehetséges a kültag hiánya miatt.) Az eljárás elindítását a NAV-nál kezdjük? Végelszámolás lehetséges annak ellenére hogy nincs kültagja a cégnek? Vagy a cégbírósághoz kéne fordulni először ügyvéden keresztül és kényszertörlési eljárás lesz a vége? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségét!

Intenzívebb árverseny mellett olcsóbb bankolást javasol az MNB Cikk

Az MNB 330 pontos versenyképességi programja részletesen kitér a jegybank által támogatott új pénzügyi modell bankszámlacsomagokkal kapcsolatos legfontosabb követelményeire is.

Bankszámlanyitási kötelezettség, ha fizetési szolgáltatóval is szerződött a cég Cikk

Kft. alakulásakor bankszámlanyitási kötelezettségének eleget téve szerződést kötött az egyik bankkal. Időközben szerződést kötött az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-vel, ezen időponttól mint fizetési pont működött. Ha az alakulás óta meglévő bankszámlájára pénz nem érkezik, a bevétel az OFSZ számlára érkezik, erről is utalja a járulékait, fizeti ki a szállítóit, ezt az OFSZ Zrt.-s számlát kezelheti-e úgy a társaság, mint egy bankszámlát, és megszüntetheti-e a másik bankszámláját? Milyen előírásoknak, jogszabályoknak kell megfelelnie a bankszámlának mint pénzforgalmi számlának? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön rendezése pótbefizetéssel

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Használt gépjármű értékesítésének illetékmentessége

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close