170 találat a(z) bankszámla cimkére

A nap kérdése: átalányadózó egyéni vállalkozó bevétele mehet-e magán bankszámlára? Cikk

Átalányadózó egyéni vállalkozó kizárólag külföldre számláz euróban. Szabályos-e, ha magán euróbankszámlára kapja a havi megbízási díjat, amellett, hogy nyitott vállalkozói magyar forintbankszámlát, ahova annyi forintot utal, amennyi a járulékok és egyéb közterhek megfizetéséhez elegendő? – kérdezte olvasónk. Dr. Juhász Péter a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. jogász-adószakértője válaszolt.

Nemzetközi bűnszervezetet kapcsoltak le Cikk

Világszerte több mint 100 millió font (48 milliárd forint) kárt okozó telefonos csalók nemzetközi hálózatát számolta fel a brit rendőrség egy országok közötti együttműködés keretében – közölte a londoni rendőrség, a Scotland Yard csütörtökön

Átalányadózó bevétele mehet-e magán bankszámlára? Kérdés

Ma utalják az emelt nyugdíjat és nyugdíjprémiumot Cikk

Ma utalják a bankszámlákra – a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt – a nyugdíjakat – mondta Tállai András Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Üzletrész eladása Kérdés

Öröklés Kérdés

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás Kérdés

Céges partner fintech bankszámlája Kérdés

Amit a munkabér meghatározásáról és kifizetéséről tudni kell Cikk

Az alapbér megállapítása a munkaszerződés kötelező eleme. Ennek hiányában a munkaviszony érvényesen létre sem jön. Cikkünkben a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat mutatjuk be a munkabér szabályozásával összefüggésben.

Elszaporodtak az adathalászok, vigyázzon banki azonosítóira! Cikk

Az adathalászat veszélyére figyelmeztet új tájékoztató kampányában a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Magyar Bankszövetség. Tudatos internethasználatot javasolnak és azt, hogy a banki adataikat ne adják meg senkinek az emberek.

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Visszaélt a cégadatokkal, pénzt csalt ki a „tűzifa-kereskedő” Cikk

Egy valós cég adatait is felhasználva csaltak ki pénzt egy tűzifavásárlótól, aki a közösségi médiában feladott hirdetés alapján vásárolt. Az eset ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a jelenlegi megnövekedett kereslet mellett rendkívül körültekintően kell eljárni a tűzifa beszerzésekor – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kétmilliárdos kárt okozó számlagyárat számolt fel a NAV Cikk

Országszerte 42 helyszínen tartott házkutatást egyszerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akcióban egy számlagyárat számoltak fel, amely a gyanú szerint kétmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Kft. többségi tulajdonosának halála, aki egyben ügyvezető Kérdés

Érkezik az emelt nyugdíj: a jogosultak 60 százaléka már bankszámlára kéri Cikk

Aki bankszámlára kérte nyugdíjának utalását, annak kedden kerül az évközi nyugdíjemelés a bankszámlájára, így július 12-én több mint másfélmillióan jutnak a járandóságukhoz – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Apport kivonása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Pénzforgalmi áfás időszak zárása

Bunna Erika

adótanácsadó

Vissza nem szállított raklap kezelése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs