181 találat a(z) bankszámla cimkére

Bankszámlacsomagok: válasszon tudatosan, sok ezer forintos különbség van a díjakban! Cikk

Jelentősen csökkenthetők a számlavezetési költségek a bankszámlacsomagok tudatos megválasztásával, évente akár több ezer forintot is megtakaríthatnak az ügyfelek – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Csalók próbálnak bepalizni magánszemélyeket az MNB nevében Cikk

Csalók hívnak telefonon magánszemélyeket, s ennek során az MNB nevében próbálják megszerezni az ügyfelek adatait, pénzét. A jegybank nem végez lakossági vagy vállalati ügyfelek számára kereskedelmi banki elszámolási, vagy adminisztrációs tevékenységet, így nem is keresi meg az ügyfeleket. A megkeresett vagy megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni.

Durván drágulhat a bankolás Magyarországon, négy bank már lépett Cikk

Az infláció mértékével megemelhetik bankszámláik díjait az egyes pénzintézetek, ami két év alatt akár 33 százalékos drágulást is eredményezhet. Minden bank él ezzel a lehetőséggel, valóban ilyen mértékben drágulnak a számlacsomagok? A helyzet nem ilyen egyszerű, egyelőre csak négy pénzintézet jelentett be 2023-ra költségmódosítást: az Erste, a K&H, az OTP és a MagNet. Példákon mutatjuk, mire számíthatnak az ügyfelek – írja a portfolio.hu.

Falcon-ügy: az MNB kéri, hogy minden befektető jelentkezzen a rendőrségen Cikk

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Falcon-ügyben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat, a zár alá vett pénzeszközöket pedig – a vizsgálattal érintett, a gyanú szerint jogosulatlan tevékenységet végző piaci szereplők esetlegesen ettől eltérő tartalmú híresztelése ellenére – átadja a nyomozó hatóságnak. Aki a társaságoknak pénzt adott át és azt nem kapta vissza, haladéktalanul jelentkezzen a rendőrségen. Az érintett cégek „vásárlási utalványaikra” három hónap alatt száz százalékos garantált hozamot ígértek ügyfeleiknek, ami a jogosulatlan pénzügyi tevékenység mellett a csalás és piramisjáték szervezése gyanúját is felveti, olvasható az MNB oldalán.

Barion könyvelése Kérdés

Jelentősen csökkenhetnek a banki költségek, nem csak az alapszámlásoknak Cikk

Olcsó bankolási alternatívát kínálhat magyar lakossági banki ügyfelek döntő része számára a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új javaslatával harmadára csökkenő havidíjú alapszámla. A bankok számára az új díjazás komoly bevételkiesést jelenthet, ám épp ez katalizálhatja majd az ügyfelek számára fontos többletszolgáltatásokat kínáló csomagárazás általános elterjedését a magyar bankpiacon – vetíti előre Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

A nap kérdése: kötelező-e fenntartani a vállalkozói bankszámlát szünetelés idején? Cikk

Áfaalany egyéni vállalkozót az Art. 114. §-a alapján pénzforgalmi számlanyitási kötelezettség terheli. Mi a helyzet akkor, ha ez a vállalkozó szünetelteti a tevékenységét? Köteles-e a vállalkozói számlát a szünetelés idején fenntartani? – kérdezte olvasónk, dr. Juhász Péter a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. jogász-adószakértője válaszolt.

Téves bankszámlára utalás miatti árfolyam-különbözet Kérdés

Vádat emeltek egy hitelkihelyezésre épülő bűnszervezet tagjai ellen Cikk

Vádat emeltek egy hitelkihelyezésre épülő bűnszervezet tagjai ellen, a vádlottak több milliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Pénzügyi műveletek eredményének adózása Kérdés

Bankkártyás fizetés Kérdés

A nap kérdése: átalányadózó egyéni vállalkozó bevétele mehet-e magán bankszámlára? Cikk

Átalányadózó egyéni vállalkozó kizárólag külföldre számláz euróban. Szabályos-e, ha magán euróbankszámlára kapja a havi megbízási díjat, amellett, hogy nyitott vállalkozói magyar forintbankszámlát, ahova annyi forintot utal, amennyi a járulékok és egyéb közterhek megfizetéséhez elegendő? – kérdezte olvasónk. Dr. Juhász Péter a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. jogász-adószakértője válaszolt.

Nemzetközi bűnszervezetet kapcsoltak le Cikk

Világszerte több mint 100 millió font (48 milliárd forint) kárt okozó telefonos csalók nemzetközi hálózatát számolta fel a brit rendőrség egy országok közötti együttműködés keretében – közölte a londoni rendőrség, a Scotland Yard csütörtökön

Átalányadózó bevétele mehet-e magán bankszámlára? Kérdés

Ma utalják az emelt nyugdíjat és nyugdíjprémiumot Cikk

Ma utalják a bankszámlákra – a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt – a nyugdíjakat – mondta Tállai András Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Többes jogviszony ekho

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Transzferár-nyilvántartás

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Készletlopás elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs