43 találat a(z) börtön cimkére

Börtönből szabadult, feltételes szabadlábon lévő személy alkalmazása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Börtönben 1,5 évet eltöltött, jelenleg 1,5 évig feltételes szabadlábon lévő személy az általunk könyvelt taxis cégnél fog dolgozni, mint gépkocsivezető. Jár-e neki valamilyen kedvezmény a bejelentése után? Mint gépkocsivezetőnek véleményünk szerint szakképzettnek kell lennie. Előre is köszönöm szíves válaszukat. Üdvözlettel, Kálmán Csaba.

Börtönben pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Speciális esetünkben cégünk börtönben üzemeltet büfét. A rabok vásárlás esetén a börtön által kiadott azonosító kártyával fizetnek. Tényleges pénzmozgás nincs, a börtön felé kiétkezési ciklusonként (havonta kétszer 5 nap) állítunk ki erről folyamatos teljesítésű, átutalásos számlát, amit ők bankunkba utalnak. Kérdésem, hogy mit kell könyvelnünk, mikor lesz áfakötelezettségünk? Kötelező pénztárgép ebben az esetben? A NAV nem ad egyértelmű választ. köszönöm

Két év börtön lett az adócsalás vége Cikk

Egyebek közt börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla egy gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozó férfit, aki nem vezetett könyvelést, bizonylatait nem őrizte meg, nem fizetett áfát – írja a promenad.hu.

Börtön adócsalásért volt fociklub-tulajdonosoknak, játékosügynököknek Cikk

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen kedden a bukaresti ítélőtábla a román futball nyolc közismert vezetőjét, akiket jelentős mértékű adócsalásban találtak vétkesnek - írja az extrafoci.hu.

Börtön korrupt pénzügyőröknek Cikk

A táblabíróság Elek Margit vezette büntetőtanácsa hivatali vesztegetés, társtettesként hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt az elsőrendű vádlott pénzügyőr törzsőrmestert két év, a másodrendű pénzügyőr főtörzsőrmestert pedig egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte.

Ukrajnában börtön járhat a kismamák elbocsátásáért Cikk

Két év közmunka, vagy fél évig terjedő fogság vár Ukrajnában azokra a munkaadókra, akik megszegik a várandós nők vagy fiatal kismamák munkajogait, írja a karpatinfo.net.

Két év börtön adócsalásért Cikk

Kétszáznegyvenegy fiktív számla felhasználásával több mint 50 millió forintnyi áfa befizetését kerülte el egy vállalkozó; kedden jogerősen két év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla.

Negyvennégy millió forintos adócsalás: 5 évre lecsukhatják a cégvezetőt Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) adóigazgatási munkatársai ellenőrizték, nyomozói pedig őrizetbe vették azt a cégvezetőt, akinek cége alvállalkozóként jegyellenőröket foglalkoztatott, de adóbevallási és -fizetési kötelezettségét nem teljesítette. A cégvezetőt egyelőre 44 millió forintos adócsalással gyanúsítják.

Vagyonvizsgálatok: elévülés és szabadságvesztés Cikk

Ítéltek-e már bárkit börtönbüntetésre vagyonvizsgálat alapján? Mikortól számít elévültnek egy ügy? Olvasói kérdések, szakértői válaszok.

Egy év a vesztegető apehesnek Cikk

Alacsonyabb illeték számítása fejében pénzt kért egy ingatlantulajdonostól az az adóhivatali ügyintéző, akit egy év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában.

Nem ússza meg a börtönt nyírbogáti vállalkozó Cikk

Átszállították Kabai Károly nyírbogáti vállalkozót az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből (OPNI) a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe - derül ki a rendőrség internetes honlapján hétfőn közzétett közleményből.

Négy év börtön adócsalásért Cikk

Évek alatt 13,7 millió liternyi repülőgép-üzemanyagot értékesített szabálytalanul egy kecskeméti cég, ezzel több mint 1,3 milliárd forint adóhiányt okozva; több rendbeli adócsalásért jogerősen a kft. tulajdonosát négy év, a vállalkozás ügyvezetőjét két év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az áfacsaló Cikk

Egy év  hét hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a cégvezetőt, aki két év alatt több mint 3,7 millió forint áfát sikkasztott. A büntetés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették. Hiába volt könyvelője, a büntetést nem úszta meg. A jövőben büntetőeljárások száma megsokszorozódhat a vagyonosodási vizsgálatok miatt. Mire számíthatnak a jövőben a sikkasztók?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft. tulajdonos és főállású kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close