138 találat a(z) bíróság cimkére

Hét év börtönre ítéltek egy budapesti csalót Cikk

A bíróság – nem jogerősen – hét év börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves férfit, aki változatos módszerekkel csapott be másokat és így több tízmilliós haszonra tett szert – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Jogvédelmet kapott a főváros, nem vonhatja le a szolidaritási hozzájárulást a MÁK Cikk

A bíróság jogvédelmet adott a fővárosnak, amíg tart a szolidaritási hozzájárulás miatt az állam ellen indított pere, nem emelhetnek le pénzt a számlájukról – írja a telex.hu.

Fiatal kiberbűnözőt ítéltek el Angliában Cikk

Távollétében mondta ki bűnösnek szerdán egy angliai bíróságon azt a 18 éves fiút, aki kibertámadást intézett több nemzetközi óriáscég ellen, köztük az Uber taxiszolgáltatóra, a Revolut pénzügyi technológiai vállalatra, majd ezt követően megzsarolta a Grand Theft Auto (GTA) videojáték fejlesztőit.

Adóhatósági végrehajtás: mikor lehetséges? Változtak a szabályok Cikk

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakán elfogadott adócsomag szerint az adóhatóságnak az eddigiek mellett további okok, okiratok adnak lehetőséget végrehajtásra.

Ryanair: megsemmisítette a bíróság a légitársaságra kiszabott bírságot Cikk

A fapadost amiatt büntették meg, mert egy az egyben ráterhelte utasai egy részére a tavaly nyáron kirótt extraprofitadót. A bíróság most a Ryanairnek adott igazat, amikor kimondta: az adó alanya valóban a légitársaság – írja a hvg.hu.

Vodafone vs. GVH: hat és fél év, több bírósági ítélet és 932 millió forintos végső bírság Cikk

Mintegy 6 és fél év és több bírósági ítélet – kúriai döntés és alkotmánybírósági határozat – után, végleg lezárult a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016-ban indított eljárása a Vodafone Magyarország Zrt.-vel szemben. A GVH 2019-ben szabott ki közel 1,2 milliárd forintos bírságot a cégre, mert 2015–2016-ban valótlan állításokkal népszerűsítette a szolgáltatásait. A Vodafone bíróságra vitte az ügyet, amely kimondta, hogy a telekommunikációs vállalat valóban tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, a bírság összegét ugyanakkor a versenyhatóságnak újra kellett számolnia. Az erre irányuló megismételt eljárásban a Vodafone lemondott a jogorvoslatról, elfogadta a GVH Versenytanácsának értékelését, amely így 932,4 millió forintban állapította meg a bírság végső összegét, olvasható a GVH oldalán.

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Megtámadja a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét a Momentum Cikk

A debreceni vízmérgező akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét bíróságon támadja meg a Momentum

13 eset, amikor a munkavállaló mentesül a munkavégzés alól, mégis jár neki távolléti díj Cikk

Előfordul, hogy a munkavállaló mentesül a munkavégzés alól. mégis megilleti a távolléti díj. Összefoglaltuk, hogy milyen esetekben lehetséges ez.

Új bírósági döntés: nem jár bérleti díj a koronavírus-járvány miatti korlátozások időszakára Cikk

Nem jár bérleti díj arra az időszakra, amíg a bérlő a koronavírus-járvány és annak megfékezésére tett kormányzati intézkedések miatt a bérleményt zárva tartotta. Ez jelentős változás az eddigi bírói gyakorlathoz képest, mivel korábban a bíróságok csak nagyon szűk körben – konkrét ok-okozati összefüggés fennállása esetén – ismerték el vis maiorként az általános gazdasági-társadalmi változásokat. A Fővárosi Ítélőtábla döntésének hátterét a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai foglalták össze.

Így döntött a Kúria egy pedagógus óraszám- és keresetcsökkentésének ügyében Cikk

A Kúria friss döntésében (BH2022.244.) azt vizsgálta, hogy egy pedagógus jelentős óraszám- és keresetcsökkentése bírósági úton támadható-e. Az ügy tanulságait jelen cikkünkben foglaljuk össze.

Jövedéki ellenőzés – leesett zárjegy Kérdés

Munkahelyi diszkrimináció Covid-fertőzés miatt Cikk

A munkavállaló és a munkáltató között Covid-fertőzéssel összefüggésben számos vita előállhat. Ilyen vitás terület lehet például az, hogy a munkavállaló a betegségét mikor és hogyan jelezze, hogyan tartsa a munkáltatóval, illetve munkatársaival a kapcsolatot, illetve jogosult-e a táppénzes időszak vonatkozásában teljesítményfüggő juttatásokra. Ezeket a kérdéseket vizsgálta a Kúria friss döntése (BH2022.190.), melyet jelen cikkünkben mutatunk be.

Topmilliárdost marasztalt el a bíróság egy uniós pályázati csalás ügyében Cikk

A Kecskeméti Törvényszék júniusban egy költségvetési csalási ügyben bűnsegédként elmarasztalta Jellinek Dánielt, és egyúttal mentesítette a büntetett előélet jogkövetkezményei alól az üzletembert – értesült az Átlátszó.

EUB-határozat: túl sok adatot gyűjtenek be a légi utasoktól, a legszükségesebbekre kell szűkíteni ezeket Cikk

Az Európai Unió bíróságának keddi határozata szerint az alapvető jogok tiszteletben tartása érdekében a legszükségesebb mértékre kell korlátozni a légi utasok adatainak rögzítését, amelynek a célja egyébként a bűnmegelőzés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31