158 találat a(z) bértámogatás cimkére

Bértámogatás – családi kedvezmény Kérdés

Munkahelyteremtő bértámogatás 2. Kérdés

Bértámogatás több mint 110 ezer munkavállalónak Cikk

Mostanáig már több mint 110 ezer ember bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében – közölte Palkovics László az innovációs és technológiai miniszter szombaton Alsópáhokon, a Kolping Hotel számára átadott munkahelyvédelmi támogatói okirat kapcsán.

Amit a bértámogatásról tudni kell a számok tükrében Cikk

Április 29-étől igényelhető a 105/2020. kormányrendelet szerint a csökkentett munkaidős foglalkoztatással összefüggő, többször módosított szabályok alapján számított állami támogatás, amely több ezer munkavállalót érint. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb, jelenleg hatályos feltételeket, és – táblázatos formában – a számok tükrében is bemutatjuk, milyen munkaidőkiesés mellett, mennyi támogatást kaphat a munkavállaló, és mikor köteles a munkáltató kiegészíteni a munkavállaló járandóságát.

Bértámogatás csökkentett munkaidőre, számítási példa Kérdés

Munkahelymegőrzés Kérdés

Kilépett dolgozónak jár-e támogatás. Kérdés

Csökkentett munkaidős foglalkoztatása iránti kérelem elutasítása Kérdés

Elkésett bértámogatás Kérdés

Összegzés a PM-től a kormány járvány elleni gazdaságvédelmi lépéseiről Cikk

Százötvenezer kisvállalkozás, hatvanezer kisgyermekes család, több százezer vállalkozás mellett az egyetemi hallgatók és a banki adósok életét is megkönnyítik a kormány gazdaságvédelmi intézkedései – jelentette ki az MTI-nek Tállai András pénzügyminiszter-helyettes.

Alapbér fogalma bértámogatás esetén Kérdés

A csökkentett munkaidőre járó állami bértámogatás kapcsán szeretnénk a következőt kérdezni: Mit jelent az alapbér, amit a támogatással együtt a munkavállaló munkabérének el kell érnie [105/2020. kormányrendelet 4. § (3) d) pont)]; tehát amire a munkáltatónak ki kell egészítenie a bérét? – Ugyanúgy, mint a támogatásnál, az alapbérnek az általános szabályok szerint megállapított személyijövedelemadó-előleggel, járulékokkal csökkentett – általános szabályok szerinti nettó – összegét kell figyelembe venni? – Vagy a dolgozónak a kérelem benyújtásakor hatályos tényleges nettó alapbérére kell kiegészíteni a munkabérét, ami adókedvezmények esetén ettől eltérő összeg is lehet? Például egy családi adókedvezményben részesülő minimálbéres munkavállaló esetében: – a bruttó alapbére 161 ezer Ft, – általános szabályok szerinti nettó alapbére kb. 107 ezer Ft, ami a támogatás számításának alapja, – tényleges, a kérelem benyújtásának napján hatályos nettó alapbére 147 ezer Ft, a 2 gyerek után a családi adókedvezmény figyelembevételével. Az ő esetében melyik összeget kell nézni, amire ki kell egészíteni a munkabérét? A 05. 10-ei, erről szóló cikkük https://adozona.hu/koronavirus_jarvany/Csokkentett_munkaidore_jaro_bertamogatas_U7J9MS alapján számunkra ez nem világos. Segítségüket előre is köszönjük.

Csökkentett munkaidőre járó bértámogatás Cikk

Munkaidő-csökkentés esetén a dolgozó bruttó bérét is a csökkentéshez kell igazítani? Hogyan kell számítani a támogatás miatt a nettó bért? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Ügyvezető társas vállalkozásban, bértámogatás-igénylés és megszűnt 36 órás munkaviszony Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Egy kft. tagja ügyvezetői tevékenységet is végez, de nem munkaviszonyban, hanem mint társas vállalkozó, és ebben a kft.-ben van eladói munkakörben 8 órás, heti 40 órás munkaviszonyos szerződése. A járvány miatt – mivel nincs bevétele a cégnek – a napi 8 órás munkaidőt le kellett csökkenteni napi 3 órásra. A kft.-ben dolgozó összes dolgozóval is ez történt, mivel a cég anyagi helyzete így is két hónapra ad fedezetet a kötelezettségek teljesítésére. A 70%-os bértámogatást is igényelte a cég. A gondom az ügyvezetői (társas vállalkozói) tevékenységgel van, mivel nincs meg a 36 órás munkaviszony. Amennyiben megkapják a dolgozók a bértámogatást, és az ügyvezetőnek nincs meg a 36 órás munkaviszonya, milyen járulékfizetési kötelezettség keletkezik? Mivel nem adóelkerülés a cél, hanem az életben maradás, mit kell tenni, hogy a társas vállalkozó után ne kelljen megfizetni a minimálbér után a kötelező járulékokat, vagy ebben a helyzetben egyáltalán kell fizetni járulékokat? Az ügyvezetőnek van egy másik bt.-je ahol beltag, és mivel nincs 36 órás munkaviszonya, akkor ott meg kell fizetnie a minimálbér után a járulékokat? (Az sem működik, mivel nincs bevétele.) Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Bértámogatás a vendéglátásban II. Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2020_5_5_Bertamogatas_a_vendeglatasban_xmi Tisztelt Szakértő! Felhívtam telefonon a kormányhivatalt (Győr), az ügyintéző hölgy, aki a bértámogatásokkal foglalkozik, azt a választ adta ugyanerre a kérdésre, hogy a kedvezményezett ágazatokban a magasabb nettó bérre adható meg a támogatás. Nagyon eltérő álláspontokat kapok e téren. Tudna ebben segíteni? Kinek az álláspontja fogadható el?

Tagi jogviszony – járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bértámogatás miatt nagyon sok munkáltató csökkenti a dolgozók munkaidejét heti 30, illetve 20 órára. Munkaidő-csökkentés történik egy olyan alkalmazottal, akinek van egy kft.-je, ahol egyszemélyes tag. Eddig heti 36 órát elérő munkaviszony melletti tag volt. Három hónapig csak heti 30 órás munkaviszonya lesz. Ebben az esetben a kft.-ben meg kell fizetnie a járulékot? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs