5 találat a(z) adatvédelmi szabályzat cimkére

Könyvelővállalkozás: tényleg nem kell adatvédelmi szabályzat? Kérdés

Végig lvasva a választ, nem derül ki belőle, hogy kell vagy nem. A fejvadász példa helyett könyvelőirodáról írjon véleményt. Például egyszemélyes könyvelőnél mi a helyzet? Ott is kell vagy nem?

Könyvelővállalkozás: tényleg nem kell adatvédelmi szabályzat? Cikk

Egyik írásunk alapján az Adózóna olvasója arra a következtetésre jutott, hogy a könyvelővállalkozásnak nem kell adatvédelmi szabályzat. Valóban így van? – kérdezte szakértőnktől. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Könyvelő vállalkozásnak ezek szerint nem kell adatvédelmi szabályzat? Kérdés

Tisztelt Ügyvéd Úr! A konkrét kérdésem az Ön írásából olvasom ki, amelynek címe: Adatkezelés vagy adatfeldolgozás? A jogok és kötelezettségek záró gondolatok között van, hogy az adatfeldolgozónak csupán belső nyilvántartást kell készíteni, ez például praktikusan egy excel-tábla. Ez azt jelenti, hogy semmiféle más nyilvántartás nem kell, de mi van, ha van alkalmazottja, akkor meg kellene szerintem? A másik kérdés az érdekmérlegelési teszt a videókamerához. Többször átolvasva a GDPR-t, ilyen szót nem találok benne sehol!Akkor mi a teendő? Még, ha nem titkos, akkor az Ön e-mail címére is szükségem lenne, mert lenne más kérdésem is. Köszönettel. Barta Zoltán lelkes olvasójuk

GDPR Kérdés

Tisztelt Kéri Ádám Úr! Szeretném megkérdezni, hogy az adatvédelmi szabályzat elkészítését mely jogszabály írja elő. Köszönettel: Fülöp Katalin

Egyéni vállalkozó – adatvédelmi szabályzat Kérdés

Tisztelt Adózóna! Adatkezelési szabályzattal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy annak az egyéni vállalkozónak, akinek van egy alkalmazottja, időnként pedig alkalmi munkavállalót is foglalkoztat, kell-e adatvédelmi szabályzatot készítenie? Könyvelővel van szerződése a teljes körű könyvelésre, bérszámfejtésre, elégséges-e, ha a könyvelővel köt adatfeldolgozási szerződést? Köszönöm a választ!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pedagógus nyári táboroztatásának adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Adóköteles munkába járás – saját gépkocsi

Lepsényi Mária

adószakértő

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close