1258 találat a(z) adatszolgáltatás cimkére

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Elkezdődött a CBAM, egyelőre csak adatot kell szolgáltatni, de sokaknak Cikk

2023. október 1-jével indult az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) átmeneti időszaka, amely 2025. december 31-éig tart, olvasható a KPMG „Adóriadó” hírlevelében.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Ezt lehet tudni a környezetvédelmitermékdíj-bevallás frissített formanyomtatványáról Cikk

Frissült a múlt héten az a NAV-os formanyomtatvány (23KTBEV), amely a környezetvédelmitermékdíj-bevallás benyújtására szolgál. A nyomtatvány már tartalmazza a 2023. július 1-jétől hatályos jogszabályi változásokat a kiterjesztett gyártói felelősséggel (EPR) kapcsolatban. Az EPR-szabályok megjelenése óta kérdés volt, hogy a termékdíjbevallás milyen technikai megoldással biztosítja majd az EPR-díjak termékdíj-kötelezettséggel szembeni beszámítását – írja közleményében az Andersen.

EPR-díj: van olcsó és egyszerű megoldás! Cikk

Júliustól kötelező Magyarországon is egy uniós szabályozás miatt minden vállalkozásnak EPR, vagy magyarul kiterjesztett gyártói felelősségi díjat fizetnie. Ez több tízezer magyar vállalkozást érint az egyéni vállalkozóktól a legnagyobb cégekig. Sokan azt sem tudják, hogy az új díjfizetési kötelezettség rájuk is vonatkozik, nemhogy azt, hogy mi után, mennyit és hogyan. Ebben segít a Körforgó nevű webes alkalmazás, amely minimális díjért, átláthatóan és egyszerűen segít eligazodni az új rendszerben – mondta a HVG BrandLabnek Bartos Gyula az e-Termékdíj.hu ügyvezetője.

A nap kérdése: meghibásodott a számlázóprogram, hogyan lehet bizonylatolni? Cikk

A számlázószoftver valamilyen hiba miatt nem működik, a helyreállításig hogyan számlázzon, bizonylatoljon a hotel vendégei részére? A cég a számlázást integrált rendszerrel végzi, így a szoftver helyreállását követően mindenképpen szükséges kiállítani a számlákat. Használhat kézi számlatömböt, melyet sztornóz a gépi számla kiállításakor? Ez esetben a NAV-adatszolgáltatásban kell jelenteni a kézi számlákat? – kérdezte olvasónk. Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Újrahasználható csomagolóeszerek jelentése OKIR-ban Kérdés

Finisben a DAC8 Irányelv elfogadása Cikk

Az Európai Unió az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az adócsalás, adókijátszás, adókikerülés kezelésére; 2011-ben kihirdette, majd évről-évre több alkalommal módosította, bővítette a közigazgatási együttműködésről szóló 2011/16/EU irányelvet. Az erőfeszítések ellenére azonban mindig jelennek meg újabb és újabb szabályozásra váró konstrukciók; egy ilyen terület az alternatív fizetési eszközök, például a kriptoeszközök megjelenése és villámgyors elterjedése.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély ingatlan bérbeadása és az áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlázás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Üzletértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31