6 találat a(z) adózói minősítés cimkére

Adózói minősítés: így jár el veszélyhelyzetben a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a veszélyhelyzet ideje alatt is minősíti az adózókat, azonban a rendkívüli helyzet miatt nem szünteti meg a megbízható adózói minősítést akkor sem, ha az ahhoz szükséges feltételek nem teljesülnek, közölte honlapján az adóhatóság.

Adózói minősítés: megbízható vagy kockázatos adózó? Cikk

Az adózók részéről gyakran merül fel kérdésként, hogy mit takar az adóhatóság által végzett adózói minősítés, milyen szempontok szerint kerülnek besorolásra az adózók az egyes kategóriákba, milyen előnyökkel és hátrányokkal járhatnak a különböző minősítési kategóriák, és hogy egyáltalán mire szolgál az adózói minősítés.

Vizsgálja meg, mit tehet a megbízható adózói minősítésért! Cikk

Megéri utánajárni, milyen lépéseket kell tenni, hogy a 2016-tól bevezetett minősítési rendszerben jó osztályzatot kapjon a NAV-tól az adózó.

Újabb gazdálkodói hibákat büntet és erényeket jutalmaz a NAV Cikk

Szigorodik januártól az adózói minősítés rendszere; az adózónak újabb feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy a NAV-tól jó osztályzatot kapjon a rendszeres bizonyítványosztáskor, ugyanakkor újabb körülményeket tekint hibának az adóhivatal. Szerencsére lesz némi enyhítés is.

Szigorításokat és keményebb bírságokat hoz az Art. módosítása Cikk

Még jobban körmére néznének az adóelkerülőknek, szigorúbb lesz az adózói minősítés, módosulnak a bejelentési szabályok, új adatszolgáltatási kötelezettségek, keményebb bírságok: egyebek között ezek az új jogintézményeket is felvonultató adóeljárási törvény kormány által javasolt módosításai.

Jön az újabb bizonyítvány az adózókról, újabb feltételekkel Cikk

Az adóhatóság hamarosan ismét minősíti az adózókat, ezúttal a 2016. szeptember 30-ai adataik alapján. Újdonság, hogy a mostani minősítéseket már a tavaszi adócsomagban elfogadott változások figyelembevételével készítik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetési határozat megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Külföldi napidíj mértéke

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close