52 találat a(z) adóreform cimkére

Adóreformokról szóló kormányzati intézkedési lista a Magyar Közlöny 116. számában Cikk

Hét új kormányrendelet, egy BM rendelet és két határozat, közöttük az adóreformokat jelentő kormányzati intézkedési listát tartalmazó Gazdaság-újraindítási Akcióterv végrehajtása érdekében Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervéhez kapcsolódó intézkedési lista jóváhagyásáról szóló 1495/2021. (VII. 23.) kormányhatározat módosításáról szóló 1372/2023. kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlöny 2023. évi 116. számában.

Jelentős adóreformra készül a kormány, az szja-t sem hagynák érintetlenül Cikk

Egyszerre ígérte meg a magyar kormány a helyreállítási pénzekért cserébe az adóelkerülés elleni határozottabb fellépést, az adórendszer egyszerűsítését, több ágazati különadó kivezetését, az adók számának csökkentését, de még a személyi jövedelemadó szabályai terén is nagy dolgokra készül a kormány. Mindezt egy átfogó adóreform keretében, amit 2026 közepéig bonyolítanának le a Pénzügyminisztérium és a NAV irányításával. Az RSM adószakértőinek csapatával a portfolio.hu sorra veszi, értelmezi és értékeli a helyreállítási terv keretében beígért adóügyi lépéseket. Csak egy konkrét példa elöljáróban: a kormány letette a nagy esküt arra is, hogy az átmenet jelleggel legutóbb bevezetett extraprofitadókat a megígért határidőre kivezetik, olvasható a portfolio.hu oldalán.

Lengyel adóreform: lemondott a pénzügyminiszter Cikk

Benyújtotta lemondását Tadeusz Koscinski lengyel pénzügyminiszter, az új tárcavezető kinevezéséig Mateusz Morawiecki kormányfő fogja irányítani a minisztériumot – közölte Piotr Müller kormányszóvivő a Twitter-fiókján hétfőn.

Adóparadicsomok: frissítette az EU a nem együttműködő országok és területek jegyzékét Cikk

Az Európai Unió illetékes tanácsa felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét, amelyből törölte a Seychelle-szigeteket, a Nagy-Britannia tengerentúli területének számító, a Kis-Antillák szigetcsoporthoz tartozó Anguilla szigetet, valamint a szintén a Karib-térségben található Dominikai Közösséget, a listán kilenc joghatóság maradt.

Már csak az aláírásra vár az új amerikai adótörvény Cikk

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepségen méltatta szerdán az adóreform megszavazását.

USA: nyilvánosságra hozták az adóreformterv végleges változatát Cikk

Az amerikai kongresszus vezető republikánus politikusai nyilvánosságra hozták a jelentős adócsökkentéseket előirányzó reformtervük végleges változatát, és megszerezték két, ingadozó szenátor támogatását is, ami kulcsfontosságú a jövő hét elején szavazásra kerülő reformcsomag elfogadásához.

Adóreform Amerikában: itt vannak a részletek Cikk

Széleskörű adóreformtervet jelentett be a Fehér Ház, a Donald Trump elnök javasolta radikális reformot Steven Mnuchin pénzügyminiszter ismertette.

Adóreformot ígér a kormány Cikk

Az adózók érdekeit szem előtt tartó adórendszer kialakítását jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, és a Joint Venture Szövetség (JVSZ) társelnöke a szervezet vállalatvezetői fórumán. A várhatóan 2017-ben életbe lépő adózási rendszer nagyobb önállóságot biztosítana a megbízható adózók számára életszerűbb határidőket alkalmazna, valamint növelné a NAV pénzügyi felelősségét is az adózóval szemben.

Változnak az adókulcsok: reform a szomszédban Cikk

Az osztrák kormánykoalíció bemutatta az új adóreformot Ausztriában pénteken, az ötmilliárd eurós (mintegy 1550 milliárd forint) volumenű intézkedéscsomagot az osztrák kancellár a második köztársaság legnagyobb adóreformjának nevezte.

Nem támogatták adóreformját: lemondott az osztrák pénzügyminiszter Cikk

Minden posztjáról lemondott kedden Michael Spindelegger osztrák alkancellár és pénzügyminiszter, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, lépését azzal indokolva, hogy saját pártja sem támogatta őt az adóügyi reform körül kialakult koalíciós vitában.

Áfát emelnének a franciák Cikk

Jean-Marc Ayrault francia kormányfő megkezdte hétfőn az első egyeztetéseket a szakszervezetekkel egy esetleges adóreform érdekében.

A chileiek adóreformot követelnek Cikk

Péntekre virradóra is álltak még az úttorlaszok, repültek a Molotov-koktélok a chilei főváros egyes részein az előző napi tüntetések és huszonnégy órás országos sztrájk után, amelyet a szakszervezetek szerveztek országszerte jobb munkakörülményeket és adóreformot követelve.

Shanghai Daily: egyre több tartomány csatlakozik az adórefromhoz Cikk

Tíz újabb tartomány és város jelezte Kínában részvételi szándékát a tavaly óta kísérleti jelleggel már 12 régióban működő adóreform-programban, melyet a gazdasági szerkezetátalakítás fontos részének tartanak - írja pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva a Shanghai Daily napilap.

Leállította az adó- és járulékreformot a szlovák miniszterelnök Cikk

Leállította az adó- és járulékreformot a szlovák miniszterelnök.

Felszámolták az adóreform ellen tiltakozók sátortáborát Kijevben Cikk

A rendőrség felszámolta az adóreform ellen tiltakozó kisvállalkozók sátortáborát pénteken az ukrán főváros, Kijev belvárosában - közölte a helyi sajtó.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3