62 találat a(z) adóparadicsom cimkére

Veszélyben tízezrek vagyona: a NAV szeme több ezer milliárd forinton Cikk

Több mint 16 ezer magyar állampolgár több ezer milliárdos külföldi bankszámlákon tartott vagyonáról lehet pontosabb képe a NAV-nak egy májusban elfogadott OECD nyilatkozat révén. Az adózási információk automatikus cseréjéről szóló nyilatkozatot 47 ország, köztük Magyarország, Svájc, Ausztria, Luxemburg és több adóparadicsom is aláírta, így a jövőben az eddig rejtve maradt külföldi vagyonokról is adatokat kaphatnak az adóhatóságok.

A tehetőseknek kedvezne az adókulcs csökkentése Cikk

A kormányfő és a nemzetgazdasági miniszter is felmelegítette az egy számjegyű, illetve 10 százalékos személyi jövedelemadót. Orbán leginkább "nullaszázalékos" szja-t szeretne, ám az adóparadicsomokat idéző kulcs komoly forrásoktól fosztaná meg a költségvetést. A fogyasztási típusú adók felé terelés magasan tartja az áfakulcsokat – a költségvetésbe elő kell teremteni a bevételeket –, ami viszont az áfacsalásoknak ágyaz meg. Ha azonban beindul a gazdasági növekedés, lehet tér az szja csökkentésére, ám még ebbe is beleszólhat sok tényező.

Adóparadicsomokba igyekeznek a szlovákok Cikk

Tovább nőtt az adóparadicsomokba költöző szlovák cégek száma 2013 első háromnegyed évében, az Egyesült Államok és a Seychelle-szigetek iránt volt a legnagyobb érdeklődés - derült ki a Bisnode Slovensko vállalati információs társaság elemzéséből.

Adóparadicsomban bejegyzett cégek a közbeszerzések nyertesei Csehországban Cikk

Csehországban legalább 153 milliárd korona (1772 milliárd forint) összértékű közbeszerzési pályázatot nyertek meg az utóbbi öt évben olyan cégek, amelyek az adóparadicsomokban vannak bejegyezve. További hatmilliárd koronát a Csehországba került európai uniós alapokból szereztek meg - állapította meg pénteken kiadott közös elemzésében a Transparency International és a prágai Bisnode tanácsadó cég.

Nehezítik a pénzmenekítést Cikk

Nyolc államközi adóügyi információcseréről szóló egyezmény megkötésére készül a kormány, hogy megnehezítse a Magyarországon adóköteles jövedelmek adóparadicsomokba mentését - idézi a figyelő.hu a Magyar Nemzetet.

Lettország lehet az EU adóparadicsoma? Cikk

Fennáll a veszélye annak, hogy Lett­or­szág lesz az Európai Unió legújabb adóparadicsoma − írja a Der Spiegelre hivatkozva a napi.hu. A lett törvények kevés korlátot támasztanak és alacsony díjat számítanak fel a céges pénzmozgásokra.

Rogánék amnesztia-javaslata kétes eredetű pénzekre Cikk

Furfangos adóamnesztiát kínál a láthatósági mellény nélküli jövedelmek legalizálására az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/11398 törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági indítvány.

Offshore Leaks: bizalmas adatok szivárogtak ki Cikk

Bizalmas dokumentumok tömege szivárgott ki az adóparadicsomok világából - írta csütörtöki számában a Süddeutsche Zeitung című német lap, amely Offshore Leaks címmel indított sorozatot az anyagból kibontakozó ügyekről, amelyek 170 országból összesen 130 ezer embert érintenek, köztük hírességeket, volt államfőket, nagy- és kisvállalkozókat és bűnözőket. A beszámoló nyomán a német pénzügyminisztérium jelezte: a hatóságok is meg kívánják ismerni a feltárt adatokat.

Adóparadicsomokba tartanak a szlovák cégek Cikk

Közel egyötödével nőtt az adóparadicsomokba költöző szlovák cégek száma tavaly.

Egyre több cseh cég települ át adóparadicsomba Cikk

Gyorsan emelkedik az adóparadicsomokba áttelepülő csehországi cégek száma. Az idei első félév végén az adóparadicsomokban székelő csehországi cégek száma 12.046-ra nőtt, ami éves összevetésben 2,5 százalékos növekedés - közölte a CEKIA ügynökség.

Nagyon sok magyar forint áramlott offshore cégekbe Cikk

A 80-as évek óta offshore cégekbe áramlott ki a magyar államadósság két és félszeresét meghaladó összeg - írja egy nemzetközi kutatásra hivatkozva a Pogiblog. A jelentés szerint Magyarország 2010-ben ott volt a világ húsz, offshore szempontjából legfertőzöttebb fejlődő állama között.

A 21 ezer milliárd dollárnyira becsült offshore vagyon pihen adóparadicsomokban Cikk

A világ pénzarisztokráciájának leggazdagabbjai legalább 21 ezer milliárd dollárnak megfelelő vagyont rejtegetnek hazájuk adóhivatalai elől külföldi adóparadicsomokban - áll az egyik vezető londoni üzleti tanácsadó cég új, vasárnap ismertetett globális felmérésében.

MN: kevesebb offshore céget alapítanak a magyarok Cikk

Egyre kevesebben kezdenek offshore cég alapításába, üzletemberek százai keresnek más lehetőséget, szaporodnak viszont a külföldiek által Magyarországon megnyitott leányvállalatok - számol be róla a Magyar Nemzet.

Liechtenstein: az adóparadicsomokra az adósivatagok miatt van szükség Cikk

Az adóparadicsomokat nem lehet megszüntetni anélkül, hogy az "adósivatagokat" ki ne zöldítenénk - vélekedik a liechtensteini trónörökös herceg, aki szerint sok ország, ahonnan nagy az adózás miatti pénzkimenekítés, maga is hibás.

Főnix madár avagy az offshore feltámadása Cikk

Amit nem tilos, azt szabad, ilyen az offshore is manapság. Legalábbis, ha azt vesszük, hogy az elmúlt évek ádáz offshore-ral szembeni küzdelme után egyetlen, e tevékenységet korlátozó intézkedés nincs hatályban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Beépitett telek áfavonzata

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink