hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Liechtenstein: az adóparadicsomokra az adósivatagok miatt van szükség

  • MTI

Az adóparadicsomokat nem lehet megszüntetni anélkül, hogy az "adósivatagokat" ki ne zöldítenénk - vélekedik a liechtensteini trónörökös herceg, aki szerint sok ország, ahonnan nagy az adózás miatti pénzkimenekítés, maga is hibás.

Egy lapinterjúban Alois von Liechtenstein úgy vélte: amíg adósivatagok léteznek, addig adóparadicsomok is lesznek. Az adósivatag országokban az adórendszer oly átláthatatlan, hogy az adóteher elsődlegesen a kisemberekre nehezedik, miközben mindenki hasznot húz, aki adótanácsadóval navigálni tud a paragrafusok dzsungelében - hangsúlyozta.

"A problémát csak úgy lehet megoldani, hogy az 'adósivatag' országok adórendszerüket jelentősen egyszerűsítik és az adókat csökkentik. Ennek nyomán állampolgáraik is becsületesebbé lesznek" - hangsúlyozta a 2004 óta az államfői teendőket ténylegesen ellátó trónörökös.
   
Alois von Liechtenstein ugyanakkor elismerte, nincs értelme olyasmit védelmezni, ami az EU, vagy az OECD nyomása alatt nem tartható.
   
Liechtenstein jelenleg Németországgal folytat nem hivatalos tárgyalásokat a hercegség, mint adóparadicsom bankjaiban elhelyezett külföldi adózatlan jövedelmekről, arra várva, hogy Németország és Svájc között végleges formájában szülessen meg a hasonló megállapodás, és ez mintául szolgálhasson Liechtenstein számára is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink