259 találat a(z) adóhatóság cimkére

Elektronikus számlát fogad be? Ezekre kell figyelnie! Cikk

Az adóellenőrzéseknél gyakori, hogy a hatóság a számla formai hibájára hivatkozva elutasítja a számlában áthárított adó levonását. Cikksorozatunkban ezúttal azt mutatjuk be, mire kell ügyelnie az elektronikus számla befogadójának.

Behajtható az adó a megajándékozotton? Így ítélt a Kúria Cikk

Csak lassan csordogált be a végrehajtási eljárással az adóhivatalhoz a pénz, ezért a hatóság úgy döntött, hogy az adós által megajándékozott fiútól szedi be a tartozást. Ő a Kúriáig vitte az ügyet.

Itt a legfrissebb feketelista az adóhatóságtól Cikk

Ismét nyilvánosságra hozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknak az adózóknak a körét, akik nem tettek eleget az adózás rendjéről szóló törvényben Art. 16. § (4) bekezdés a) pontja) foglalt bejelentési kötelezettségüknek. A legfrissebb listán összesen 4472 társaság és egyéni vállalkozás szerepel.

Külföldön van bankszámlája? A NAV-nál landolhatnak az adatai Cikk

Mi a tartalma a nemzetközi adóügyi információcseréről aláírt megállapodásnak, kiket és milyen formában érint, mire számíthatnak a külföldi bankszámlával rendelkező vállalkozások és magánszemélyek? Összefoglaltuk.

Meddig ér az adóhatóság keze? Így ellenőrizhet külföldön és külföldit Cikk

Kit ellenőrizhet Magyarországon az adóhivatal? Hogyan szerezhet külföldről adózói adatokat? Összefoglaltuk a nemzetközi és a magyarországi adójog lényeges elemeit.

Felháborodott a Fidesz az adóellenőrzéssel kapcsolatos amerikai szándékokon Cikk

A Fidesz parlamenti frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy külföldi kormányok nyomást próbálnak gyakorolni a magyar hatóságokra, és megpróbálják befolyásolni a folyamatban lévő vizsgálatokat - közölte a kormánypárti képviselőcsoport csütörtökön az MTI-vel, a Napi Gazdaság internetes oldalán megjelent cikkre reagálva.

Áfalevonási ügyben döntött a Kúria Cikk

Perre ment egy gazdasági társaság az adóhatósággal amiatt, mert az nem tartotta jogosnak a cég áfalevonását. A Kúria felülbírálta a bírósági döntést.

Balatoni kereskedők ellenőrzése: sok a szabálytalanság Cikk

Az adóhatóság a dél-balatoni kereskedők ötödénél talált szabálytalanságokat a pénztárgépek működtetésénél.

Jaj az offshore-lovagoknak! Nem bújhatnak céges bankszámlák mögé Cikk

Megszűnik az offshore-cégek mögött rejtőzködőket védő háló: 2017-től már a társaságok bankszámlái mögött álló magánszemély tulajdonosok adatait is ki kell szolgáltatni az adóhatóságoknak – így módosult az EU megtakarítási irányelve.

Az adóhatóság a saját tévedését visszamenőleg az ügyfélen verte le Cikk

A vámhatóság saját mulasztását vagy tévedését visszamenőleg nem korrigálhatja az ügyfél hátrányára - így döntött egy peres ügyben a Kúria.

Nem hitte el a kölcsönszerződést az adóhatóság – döntött a Kúria Cikk

Tanúvallomások és nyilatkozatok álltak szemben adóhatósági adatokkal abban a vagyonbecsléssel kapcsolatos perben, amelyről a minap döntött a Kúria.

Különadó: van olyan adózó, aki már megúszta Cikk

Az Alkotmánybíróság határozata alapján a bíróság előtt még folyamatban lévő ügyben úgy döntött a Kúria: nem kötelezhető a 98 százalékos különadó megfizetésére a munkaviszonya megszüntetése miatt kapott juttatásai után.

Újabb áfa-ügyben bírálta felül a Kúria az adóhatóságot Cikk

Jogosulatlannak minősítette az adóhatóság az adózó áfa-visszaigénylését, ezért elutasította az összeg kiutalását. Emellett a visszaigényelt összeg megfizetésére és adóbírságra kötelezte az adózót. Az ügyre a Kúria tett pontot.

Belelát a bankszámlánkba a NAV Cikk

Hamarosan minden Magyarországon működő bank csatlakozik az adóhatóság elektronikus rendszeréhez. Így egyre több számlákhoz férhetnek hozzá, hogy aki nem fizeti a köztartozást, annak leemeljék a számlájáról. Már most évi 15-16 milliárd forintot hajtanak be ilyen úton a lakosságtól - írja az fn24.hu.

A selejt bosszúja – nem hinné, mibe köt bele az adóhatóság! Cikk

Selejtezés vagy ingyenes vagyonátadás? Tanulságos eset arról, amikor az utóbbinak minősítette az adóhatóság az előbbit, amit adóhiány megállapítása és bírság kiszabása követett…

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31