187 találat a(z) adócsomag cimkére

Családi kedvezmény: ők a vesztesei a hiányos adócsomagnak Cikk

Nyoma sincs az adócsomagban annak, hogy eleget kívánna tenni az Országgyűlés az Alkotmánybíróság (Ab) határozatának, miszerint 2014. december 31-éig meg kell szüntetni a féltestvéreket közös háztartásban nevelő élettársak alaptörvény-ellenes hátrányos megkülönböztetését. Marad minden a régiben?

Az internetadóról is vitáznak ma a parlamentben Cikk

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

Újabb részletek az adócsomagból Cikk

Kedden benyújtották a jövő évi adótörvények tervezetét. A Deloitte Zrt. sorra vette a legfontosabb tervezett változásokat, köztük olyan várható módosításokat is, amelyekről eddig kevesebb szó esett a nyilvánosságban.

Házasodjon! Tízezreket kaphat az államtól, itt a kormány adócsomagja Cikk

A kormány ma az Országgyűlés elé terjeszti a 2015. évi adótörvény-javaslatot – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kiterjeszti az 5 százalékos áfát a kormány, drákói szigor a csalók ellen Cikk

Ma benyújtja az Országgyűlésnek a kormány a 2015. évi adócsomagot – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Kisebb adócsomagot nyújtott be egy fideszes képviselő Cikk

Több adótörvény módosítására tesz javaslatot az Országgyűléshez ma benyújtott önálló képviselői indítványában Manninger Jenő fideszes képviselő.

Megjelent a decemberi Válaszadó Cikk

A Válaszadó mostani száma – az előző havihoz hasonlóan – a 2014. évre szóló adócsomag főbb módosításaival foglalkozik.

Adócsomag: a kormánypártiak sem sokat változtathatnak Cikk

Mindössze két kormánypárti módosítást támogatott a jövő évi adótörvényekhez benyújtott képviselői indítványok közül hétfői ülésén a parlament gazdasági és informatikai bizottsága.

Megjelent a novemberi Válaszadó Cikk

Már megvan az adószakértők és adótanácsadók seregeinek ezekre a hetekre szánt kötelező olvasmánya: a kormány október 28-án beterjesztette az Országgyűlésnek a 2014-es adócsomagot.

Ki lehet a könyvvizsgálói kamara főtitkára? Cikk

Mást gondol az adócsomagot beterjesztő nemzetgazdasági tárca a könyvvizsgálói kamara főtitkári tisztségéhez szükséges végzettségről és mást néhány fideszes képviselő.

Rejtett számviteli változások a napokban elfogadott adócsomagban Cikk

Megjelent a transzferárakról szóló rendelet módosítása, Lássuk, mi maradt az erősen adóhatósági elvárásokat sugárzó, tavasszal napvilágot látott tervezetből. Emellett bemutatjuk a június 13-án elfogadott adócsomagba rejtett, transzferárakkal összefüggő számviteli változásokat is.

Tranzakciós adó: évi 5 ezerrel marad kevesebb a zsebünkben Cikk

Új adócsomagot kapunk augusztustól, amiben a fő szerepet a tranzakciós adó közel duplázása és a kamatadó 6 százalékos Egészségügyi hozzájárulással (eho) való kiegészítése játssza. A tranzakciós adó frissen, év elején került bevezetésre – akkor még kérdés volt, hogy vajon a bankokat érintő adóból az ügyfelek is kapnak-e. Mára a bankok közötti verseny az első hónapok utáni helyezkedést, átárazásokat követően nyugvó pontra jutott, így viszonylag alacsony a valószínűsége, hogy a többlet adóból a bankok magukra vállaljanak. De mennyi is ez a plusz teher éves szinten? A Bankmoitor.hu számításai szerint egy átlagjövedelemmel és bankhasználattal rendelkező magánszemélynél közel 5.000 forint. Az adónövekedés hatása ellen leginkább a bankkártyás fizetéssel védekezhetünk.

Módosuló áfa-törvény: ezekre kell készülni április közepétől Szakértői Kommentár

Hétfőn szavazta meg az Országgyűlés az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslatot (T/10238), amely – címének némileg ellentmondva – valójában egy kis adósaláta-csomagot takar. Ennek részeként módosul az általános forgalmi adóról szóló törvény is.

Mazars: több kisebb adóváltozás is van Matolcsy búcsúcsomagjában Cikk

Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott adócsomag a nemzetközi közigazgatási együttműködésről szóló új törvény megalkotása mellett több adótörvényt érintő módosítást tartalmaz - hívja fel a figyelmet a Mazars.

Januártól jön a közműadó Cikk

Adót kell fizetni a közművezetékek után 2013. január 1-jétől, a teher mértéke 125 forint lesz méterenként. A parlament kedden kivételes sürgős eljárással fogadta el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter erről szóló javaslatát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavállalóval történő elszámolás jogviszony megszűnésekor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Kedvezményezett átalakulás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Versenyautó-alkatrész áfája

Nagy Norbert

adószakértő

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X