190 találat a(z) adócsomag cimkére

Ez van az adócsomagban Cikk

A parlament elé csütörtökön benyújtandó adótörvény-javaslat különlegessége, hogy az elmúlt tíz év legrövidebb adócsomagja, alig több mint 30 paragrafusból áll, és az adócsökkentés költségvetését megalapozandó nem tartalmaz új adót vagy adóemelést, a közterhek vagy mérséklődnek, vagy nem változnak - mondta Tállai András államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megszavazta az Országgyűlés a 2015. évi adócsomagot! Cikk

Elfogadta a parlament kormánypárti többsége a jövő évi adótörvénycsomagot. Az eredetileg benyújtott törvényjavaslathoz képest a legnagyobb visszalépést az jelenti, hogy jövőre nem terheli adó az internetszolgáltatásokat, illetve a béren kívüli juttatások adóterhelése nem emelkedik. Ugyanakkor több korlátozás is életbe lép a cafetéria-rendszerben. Jelentős változás továbbá, hogy a jelenlegi 40-ről 50 százalékra nő a reklámadó felső kulcsa. A törvénymódosítás révén jelentősen emelkedik az egyszerűen csak „élelmiszeradónak” rövidített élelmiszerlánc-felügyeleti díj.

Így szavaz az Országgyűlés az adócsomagról Cikk

Végleges formájában tárgyalhatja az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait.

Családi kedvezmény: ők a vesztesei a hiányos adócsomagnak Cikk

Nyoma sincs az adócsomagban annak, hogy eleget kívánna tenni az Országgyűlés az Alkotmánybíróság (Ab) határozatának, miszerint 2014. december 31-éig meg kell szüntetni a féltestvéreket közös háztartásban nevelő élettársak alaptörvény-ellenes hátrányos megkülönböztetését. Marad minden a régiben?

Az internetadóról is vitáznak ma a parlamentben Cikk

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

Újabb részletek az adócsomagból Cikk

Kedden benyújtották a jövő évi adótörvények tervezetét. A Deloitte Zrt. sorra vette a legfontosabb tervezett változásokat, köztük olyan várható módosításokat is, amelyekről eddig kevesebb szó esett a nyilvánosságban.

Házasodjon! Tízezreket kaphat az államtól, itt a kormány adócsomagja Cikk

A kormány ma az Országgyűlés elé terjeszti a 2015. évi adótörvény-javaslatot – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kiterjeszti az 5 százalékos áfát a kormány, drákói szigor a csalók ellen Cikk

Ma benyújtja az Országgyűlésnek a kormány a 2015. évi adócsomagot – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Kisebb adócsomagot nyújtott be egy fideszes képviselő Cikk

Több adótörvény módosítására tesz javaslatot az Országgyűléshez ma benyújtott önálló képviselői indítványában Manninger Jenő fideszes képviselő.

Megjelent a decemberi Válaszadó Cikk

A Válaszadó mostani száma – az előző havihoz hasonlóan – a 2014. évre szóló adócsomag főbb módosításaival foglalkozik.

Adócsomag: a kormánypártiak sem sokat változtathatnak Cikk

Mindössze két kormánypárti módosítást támogatott a jövő évi adótörvényekhez benyújtott képviselői indítványok közül hétfői ülésén a parlament gazdasági és informatikai bizottsága.

Megjelent a novemberi Válaszadó Cikk

Már megvan az adószakértők és adótanácsadók seregeinek ezekre a hetekre szánt kötelező olvasmánya: a kormány október 28-án beterjesztette az Országgyűlésnek a 2014-es adócsomagot.

Ki lehet a könyvvizsgálói kamara főtitkára? Cikk

Mást gondol az adócsomagot beterjesztő nemzetgazdasági tárca a könyvvizsgálói kamara főtitkári tisztségéhez szükséges végzettségről és mást néhány fideszes képviselő.

Rejtett számviteli változások a napokban elfogadott adócsomagban Cikk

Megjelent a transzferárakról szóló rendelet módosítása, Lássuk, mi maradt az erősen adóhatósági elvárásokat sugárzó, tavasszal napvilágot látott tervezetből. Emellett bemutatjuk a június 13-án elfogadott adócsomagba rejtett, transzferárakkal összefüggő számviteli változásokat is.

Tranzakciós adó: évi 5 ezerrel marad kevesebb a zsebünkben Cikk

Új adócsomagot kapunk augusztustól, amiben a fő szerepet a tranzakciós adó közel duplázása és a kamatadó 6 százalékos Egészségügyi hozzájárulással (eho) való kiegészítése játssza. A tranzakciós adó frissen, év elején került bevezetésre – akkor még kérdés volt, hogy vajon a bankokat érintő adóból az ügyfelek is kapnak-e. Mára a bankok közötti verseny az első hónapok utáni helyezkedést, átárazásokat követően nyugvó pontra jutott, így viszonylag alacsony a valószínűsége, hogy a többlet adóból a bankok magukra vállaljanak. De mennyi is ez a plusz teher éves szinten? A Bankmoitor.hu számításai szerint egy átlagjövedelemmel és bankhasználattal rendelkező magánszemélynél közel 5.000 forint. Az adónövekedés hatása ellen leginkább a bankkártyás fizetéssel védekezhetünk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close