187 találat a(z) adócsomag cimkére

Figyelem, új adó a csomagban! Ez az ára az 5 százalékos áfakulcsnak Cikk

Új adó, úgynevezett turizmusfejlesztési hozzájárulás bevezetését csempészte be a parlament törvényalkotási bizottsága az adótörvénycsomaghoz készített összegző módosító javaslatba, amelyet múlt hét pénteken nyújtottak be, most kedden pedig már szavaz is róla az Országgyűlés.

Megjelent a júniusi Válaszadó Cikk

Május elején terjesztette az Országgyűlés elé a nemzetgazdasági miniszter az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. Az elmúlt hónapban így javarészt a tervezett változtatásokat boncolgattuk cikkeinkben. Egyebek mellett módosulnak a számviteli, az áfa- és az illetékszabályok. Emellett több új szabály lépett életbe az online pénztárgép bevételi adatainak utólagos rögzítésével, az egyedi mentesítéssel, a kódigényléssel és az üzemeltetéssel kapcsolatban. A múlt hónapban is népszerűek voltak oldalunkon a társadalombiztosítási témájú cikkek.

Ki, mit gondol az adócsomagról? Cikk

Megkezdte az Országgyűlés az adótörvény-módosítási csomag általános és részletes vitáját. A kormánypárti képviselők méltatták az áfa-, illetve szja-terhek mérséklésére irányuló lépéseket, az ellenzéki pártok pedig kevesellték azokat, többször is bírálva egyebek között a kastélyfelújításokhoz adandó adótámogatást.

Változnak a szochokedvezmények, s bővül is a kör az adócsomagban Cikk

A szociális hozzájárulási adóból (szocho) igénybe vehető kedvezményekre vonatkozó szabályok is változnak a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomag szerint. A javaslat szerint bővül az adókedvezmények köre.

Bontják az adócsomagot Cikk

Várhatóan pénteken kezdik meg az országgyűlési képviselők a május 3-án előterjesztett adócsomag általános vitáját.

Itt az új adócsomag! Cikk

Megbízható és kockázatos adózókat különböztet meg az adózás rendjéről szóló jogszabály módosítása, amelyet 125 igen, 3 nem szavazattal, 58 tartózkodás mellett fogadtak el.

Újabb módosítások az adótörvényekben Cikk

Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőnynyújtási lehetőségét.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Jó adózó, rossz adózó: a 2016-os adómódosításokról vitázik a parlament Cikk

Ki a jó adózó, ki a rossz adózó, és ez milyen következményekkel jár? Szerdán kezdi meg és várhatóan be is fejezi az őszi adócsomag általános vitáját az Országgyűlés. Az október 13-án beterjesztett adótörvény-változásokról a Deloitte által összeállított áttekintést közöljük.

Viszlát, söralátét! Jön az szja-bevallási nyilatkozattétel Cikk

A személyi jövedelemadóról (szja), valamint az adózás rendjéről szóló törvények adóbevallásra vonatkozó szabályait is módosítja a kormány által a parlament elé terjesztett új adótörvénycsomag.

Jön az újabb adócsomag, sokaknak nem kell adóbevallást benyújtani Cikk

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Gazdagodás vagy szegényedés? Vélemények az elfogadott adócsomagról Cikk

Az Országgyűlés kedden elfogadta a jövő évi adótörvényeket. A változtatásokat a szaktárca vezetője és ellenzéki pártok egyaránt értékelték.

Ez van az adócsomagban Cikk

A parlament elé csütörtökön benyújtandó adótörvény-javaslat különlegessége, hogy az elmúlt tíz év legrövidebb adócsomagja, alig több mint 30 paragrafusból áll, és az adócsökkentés költségvetését megalapozandó nem tartalmaz új adót vagy adóemelést, a közterhek vagy mérséklődnek, vagy nem változnak - mondta Tállai András államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megszavazta az Országgyűlés a 2015. évi adócsomagot! Cikk

Elfogadta a parlament kormánypárti többsége a jövő évi adótörvénycsomagot. Az eredetileg benyújtott törvényjavaslathoz képest a legnagyobb visszalépést az jelenti, hogy jövőre nem terheli adó az internetszolgáltatásokat, illetve a béren kívüli juttatások adóterhelése nem emelkedik. Ugyanakkor több korlátozás is életbe lép a cafetéria-rendszerben. Jelentős változás továbbá, hogy a jelenlegi 40-ről 50 százalékra nő a reklámadó felső kulcsa. A törvénymódosítás révén jelentősen emelkedik az egyszerűen csak „élelmiszeradónak” rövidített élelmiszerlánc-felügyeleti díj.

Így szavaz az Országgyűlés az adócsomagról Cikk

Végleges formájában tárgyalhatja az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Versenyautó-alkatrész áfája

Nagy Norbert

adószakértő

Egyéni vállalkozó ingatlanügye

Szipszer Tamás

adószakértő

Közösségen belüli beszerzés

Nagy Norbert

adószakértő

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X