190 találat a(z) adócsomag cimkére

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Az elmúlt hetekben már részletesen beszámolhattunk a legújabb adócsomag módosításairól, miután a megszavazott változtatásokat a Magyar Közlöny 2016. 87. számában, június 15-én nyilvánosságra hozta.

Varga Mihály az adómódosításokról: sokkal kevesebbet kell fizetni jövőre Cikk

Lényegesen kevesebb adót kell fizetni jövőre, mint 2016-ban – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés megszavazta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény-módosításokat. A miniszter figyelmeztette a munkáltatókat: ne trükközzenek a béren kívüli juttatás egy részének – kedvezményes adózás mellett – készpénzben engedélyezett kifizetése nyomán azzal, hogy az így juttatott összeget beépítik a fizetésekbe.

Így változik 2017-ben a cafetéria – elfogadták az adótörvénycsomagot Cikk

Évi százezer forintot kedvezményesen adózó, béren kívüli juttatás formájában adhatnak a munkáltatók a munkavállalóiknak jövőre, miután mai ülésén az Országgyűlés elfogadta az ezt a módosítást is magában foglaló adótörvénycsomagot. Új adómentes juttatásként nyújtható a dolgozók számára az egészségügyért felelős miniszter által meghatározott egészségügyi ellátás. Többe kerül viszont a munkáltatóknak, ha a korábban megszokott juttatásokat – mint például üdülési szolgáltatást, munkahelyi étkeztetési, iskolakezdési támogatást, helyi utazási bérletet, önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, illetve képzésiköltség-hozzájárulást – szeretnének adni a munkavállalóknak.

Figyelem, új adó a csomagban! Ez az ára az 5 százalékos áfakulcsnak Cikk

Új adó, úgynevezett turizmusfejlesztési hozzájárulás bevezetését csempészte be a parlament törvényalkotási bizottsága az adótörvénycsomaghoz készített összegző módosító javaslatba, amelyet múlt hét pénteken nyújtottak be, most kedden pedig már szavaz is róla az Országgyűlés.

Megjelent a júniusi Válaszadó Cikk

Május elején terjesztette az Országgyűlés elé a nemzetgazdasági miniszter az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. Az elmúlt hónapban így javarészt a tervezett változtatásokat boncolgattuk cikkeinkben. Egyebek mellett módosulnak a számviteli, az áfa- és az illetékszabályok. Emellett több új szabály lépett életbe az online pénztárgép bevételi adatainak utólagos rögzítésével, az egyedi mentesítéssel, a kódigényléssel és az üzemeltetéssel kapcsolatban. A múlt hónapban is népszerűek voltak oldalunkon a társadalombiztosítási témájú cikkek.

Ki, mit gondol az adócsomagról? Cikk

Megkezdte az Országgyűlés az adótörvény-módosítási csomag általános és részletes vitáját. A kormánypárti képviselők méltatták az áfa-, illetve szja-terhek mérséklésére irányuló lépéseket, az ellenzéki pártok pedig kevesellték azokat, többször is bírálva egyebek között a kastélyfelújításokhoz adandó adótámogatást.

Változnak a szochokedvezmények, s bővül is a kör az adócsomagban Cikk

A szociális hozzájárulási adóból (szocho) igénybe vehető kedvezményekre vonatkozó szabályok is változnak a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomag szerint. A javaslat szerint bővül az adókedvezmények köre.

Bontják az adócsomagot Cikk

Várhatóan pénteken kezdik meg az országgyűlési képviselők a május 3-án előterjesztett adócsomag általános vitáját.

Itt az új adócsomag! Cikk

Megbízható és kockázatos adózókat különböztet meg az adózás rendjéről szóló jogszabály módosítása, amelyet 125 igen, 3 nem szavazattal, 58 tartózkodás mellett fogadtak el.

Újabb módosítások az adótörvényekben Cikk

Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőnynyújtási lehetőségét.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Jó adózó, rossz adózó: a 2016-os adómódosításokról vitázik a parlament Cikk

Ki a jó adózó, ki a rossz adózó, és ez milyen következményekkel jár? Szerdán kezdi meg és várhatóan be is fejezi az őszi adócsomag általános vitáját az Országgyűlés. Az október 13-án beterjesztett adótörvény-változásokról a Deloitte által összeállított áttekintést közöljük.

Viszlát, söralátét! Jön az szja-bevallási nyilatkozattétel Cikk

A személyi jövedelemadóról (szja), valamint az adózás rendjéről szóló törvények adóbevallásra vonatkozó szabályait is módosítja a kormány által a parlament elé terjesztett új adótörvénycsomag.

Jön az újabb adócsomag, sokaknak nem kell adóbevallást benyújtani Cikk

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Gazdagodás vagy szegényedés? Vélemények az elfogadott adócsomagról Cikk

Az Országgyűlés kedden elfogadta a jövő évi adótörvényeket. A változtatásokat a szaktárca vezetője és ellenzéki pártok egyaránt értékelték.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close