506 találat a(z) adóbevallás cimkére

Adók, járulékok bevallása Esemény

Bevallási határidő Esemény

Szja Kérdés

Van egy magánszemély ügyfelem, akinek Németországban és itthon is van van bejelentett lakcíme. Az év nagy részében itthon van, de kintről is van jövedelme, ami után levonják az adót. Kérdésem, hogy melyik országban kell az adóbevallást benyújtania? Köszönettel! B.Kati

Katás adózó Kérdés

Katás adózónak mikor kell a helyi adóhatósághoz benyújtania iparűzési adóbevallását?

Adók bevallása Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Főleg digitálisan valljuk az adót, papíron is kell Cikk

A vállalkozások és magánszemélyek adózása egyre digitálisabbá válik, az ellenőrzések azonban még továbbra is megkövetelik a papíralapú dokumentumokat, így azok teljes körű megőrzésére ügyelniük kell az adózóknak – hívja fel a figyelmet Réczei Géza, a Winkler, Barna és Társai Ügyvédi Iroda adószakértő ügyvédje.

Támogatás elszámolása Kérdés

Mezőgazdasági egyéni vállalkozó 2015. 10. 06-án indította el a tevékenységét. Mint fiatal gazda, az MVH-tól támogatást igényelt, és kapott 2015.11.26.-án. A támogatást a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához kapta működési tevékenységre; a pályázat szerint a működési időszak 2016.01.01-től indul. Kérdésem, hogy a 2015. évre ezt, mint bevételt el kell számolni (vele szemben csak 2016. évben lesznek költségek), vagy hogy kell szerepeltetni a bevallásban? Indokolatlan lenne leadózni olyan támogatást, amit működési költségre kapott. Föld- és állatvásárlásra kell fordítania az összeget, és ennek a kivitelezése nem egyszerű dolog, még nem történt meg. Ebben kérném segítségüket.

Adóbevallás alapján: 43 milliárddal az élen Cikk

A baranyai gazdasági társaságok 2014-es adóbevallási adatai alapján elkészített TOP100-as lista élére több mint 43 milliárd forintos árbevétellel lehetett jutni, de a századik árbevétele is 1,5 milliárdos.

Adótanácsadó cége is volt, de bevallását a felesége készíti. Ki az? Cikk

Országgyűlési képviselő, volt polgármester, szereti a focit.

Adókedvezmény érvényesítése tao önellenőrzésben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésre kérem a válaszát. Egy kft. a 2014. évi társaságiadó-bevallását szeretné önellenőrizni, mert a beszámolókészítést követően vette észre, hogy a tőzsdei ügyleteiből származó árfolyamnyereséget nem megfelelő összegben számolta el. az adott évre. Így társaságiadó-többletfizetési adókülönbözet keletkezett. A 2014. évre vonatkozóan benyújtott eredeti társaságiadó-bevallásban szerepeltette az előadóművészeti támogatás kapcsán a 2014. évi bevallási adatokból számított adókedvezmény-maximumot. Mivel az önellenőrzési adatok alapján magasabb lett a felhasználható felső adókedvezmény-korlát, és még maradt is felhasználható előadóművészeti támogatási összeg keret, így a társaságiadó-önellenőrzésben megnövelné a felhasznált adókedvezmény összegét. Kérdés, hogy megteheti ezt a kft. az önellenőrzésben? Köszönettel-

Adózási és számviteli teendők, ha év közben kilép a kivából – Példákkal! Cikk

Számviteli feladatokat és adózási következményeket is von maga után, ha a vállalkozás év közben kerül ki a kisvállalati adó (kiva) hatálya alól. Cikkünkben bemutatjuk az adóalanyiság megszűnésének lehetséges okait, valamint számba vesszük az adóbevallási, számviteli teendőket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close