488 találat a(z) adóbevallás cimkére

Adók bevallása Esemény

Magánszemély ingatlan bérbeadása Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Az lenne a kérdésem, hogy negyedévet követő hó 12-éig kell bevallani az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelmet, de melyik nyomtatványon? Előtte nyilatkoznom kell egy másik nyomtatványon, hogy milyen költségelszámolási módot választok? A cikk sokat segített köszönöm, csak a gyakorlati megvalósítása okoz némi gondot. Válaszát előre is köszönöm! Takács Henrietta

Jön az újabb adócsomag, sokaknak nem kell adóbevallást benyújtani Cikk

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Adóbevallási rendszert fejleszt ki az Uber, közösen az észt adóhivatallal Cikk

Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében – közölte az utazásmegosztó cég csütörtökön az MTI-vel.

Követelés 2006. évi németországi adóbevallással kapcsolatban Kérdés

Jogosan követel-e tőlem a régi munkáltatóm egy ügyvédi irodán keresztül egy 2006-ra vonatkozó németországi adóbevallás során, szerintük általam jogtalanul érvényesített családi adókedvezményt? Jelzem az adóbevallást az általuk kiadott iratok alapján nyújtottam be. A német adóhatóság akkor le is zárta az adóbevallásom, rendben, törvényesen.

Nyugdíj utáni nyesz-számla Kérdés

"Nők 40" nyugdíjas, de mellette alkalmazott a megengedett értékhatárig. Nyesz-számla nincs megszüntetve. A munkaviszonyból származó jövedelem bevallásakor lehet-e érvényesíteni a tárgyévben nyesz-számlára befizetett összeg 20 százalékát?

Adók bevallása Esemény

Bevallás baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Áttérés kata alól személyi jövedelemadó hatálya alá Kérdés

Tisztelt Szakértők! Katás egyéni vállalkozó szeretne átlépni a személyi jövedelemadó hatálya alá. A bejelentést követő hónap első napjával tudja ezt megtenni, ha jól tudom (a 15T101E nyomtatványon). Abban szeretném az Önök segítségét kérni, hogy ebben az esetben milyen számviteli (például zárás, vagyonleltár stb), adózási és bevallási teendők merülnek fel? Kell-e egyéb bevallást benyújtani az adóhatóság részére? Ha igen, akkor ennek milyen határideje van? Válaszukat ellőre is köszönöm! Szilágyi Ferenc

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Az adóbevallásokhoz és banki adatokhoz is hozzáférnek majd a titkosszolgálatok Csehországban Cikk

A nemzetközi terrorizmus és a korrupció elleni harc erősítése érdekében szélesebb jogköröket kapnak a cseh titkosszolgálatok. A kormány által kidolgozott és a parlament két háza által a közelmúltban jóváhagyott törvénymódosításokat Milos Zeman köztársasági elnök kedden aláírta – közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

Adóbevallások törölt adószám esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy törölt és már nem aktív adószámmal rendelkező egyéni vállalkozó esetén a könyvelő mint meghatalmazott hogyan tudja a záróbevallásokat benyújtani? Az adószám törléséről csak később szereztem tudomást, így már az adószám kitöltése esetén visszautasítja a NAV rendszere az elektronikusan beküldött bevallásokat. Ha csak a magánszemély adóazonosítóját tüntetem fel, akkor pedig nem tudom kitölteni az egyéni vállalkozás megszűnésére vonatkozó pontokat a bevallásokban. Köszönöm, Kovács Éva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskereskedelmiadó-előleg bevallása

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Szabadság igazolt nem fizetett távollétkor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szóbeli szerződéskötés

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close