260 találat a(z) USA cimkére

Kína lesz a legerősebb gazdaság, de később, mint korábban jósolták Cikk

Az Egyesült Államokkal vívott kereskedelmi konfliktus hosszú távú visszahúzó és árfolyamgyengítő hatásai miatt Kína az eddig vártnál később, a 2030-as évek elején veheti át az első helyet az amerikai gazdaságtól – vélik londoni pénzügyi elemzők.

Nem egyeztek meg az amerikai törvényhozók, részlegesen leállt a kormányzat Cikk

Az amerikai törvényhozók egész napos tárgyalás után sem tudtak megegyezni a kormányzat működését biztosító költségvetésben, így péntek éjféltől leállt az amerikai kormányhivatalok egy részének működése.

Elektronikusan nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó speciális teljesítési hely Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő szolgáltatás elektronikus szolgáltatásnak minősül-e? Vektor-, és pixelgrafikákat készítek számítógépen, amit digitális úton továbbítok a vásárlónak, igénylőnek. Webshopot karban tartok, frissítek, a grafikai elemeket elkészítem hozzá, és fel is töltöm rá. Ezeket a tevékenységeket egy USA-ban élő magánszemély részére végzem az Etsy weboldalán. (Kézzel késíztett termékeket árulnak, ezekhez készítek grafikákat.) Tudomásom szerint, ha ez elektronikus szolgáltatásnak minősül, akkor a nem adóalany fogyasztók letelepedési helye, természetes személyek esetében a lakóhelye vagy tartózkodási helye, a teljesítés helye. Ebben az esetben az adott országba be kellene jelentkeznünk, adószámot kérnünk, és az adott országban áfabevallást kellene benyújtanunk. (Ez az EU-ba történő szolgáltatás esetén a MOSS rendszerrel egyszerűen megoldható.) Hogyan működik ez az USA-ba történő szolgáltatás esetén? AZ USA tagállamába be kell bejelentkeznem, és adószámot kérnem, és ott kell adóznom? Segítségét kérem, hogy ez valóban így működik-e.

Harmadik országba történő szolgáltatás magánszemély részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Grafikusi végzettséggel vektor-, és pixelgrafikákat készítek számítógépen, amit digitális úton továbbítok a vásárlónak, igénylőnek. Webshopot karban tartok, frissítek, a grafikai elemeket elkészítem hozzá, és fel is töltöm rá. Kérdésem, hogy egy állandó amerikai ügyfél (magánszemély) részére történő szolgáltatás esetén mi a helyes módja a számla kiállításának, a külföldről érkező jövedelem utáni adózásnak? Arra gondolok, hogy ebben az esetben Magyarországon vagy az USA-ban kell adóznom? Illetve milyen egyszemélyes vállalkozást érdemes indítani hozzá? Szeretnék egy katás alanyi mentes egyéni vállalkozást indítani.

Tűzszünet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban? Cikk

Az amerikai elnök bejelentette, hogy Kína csökkenti és eltörli az Egyesült Államokból importált autókra kivetett vámot.

Szociális egyezmény az USA-val Kérdés

Az USA és Magyarország között létrejött szociális egyezmény (2015. XXIX. tv.) szerint, ha az egyik szerződő állam területén székhellyel rendelkező munkáltató a szokásosan ezen szerződő állam területén foglalkoztatott alkalmazottat ideiglenesen kiküld a másik szerződő állam területére, a munkavállaló kizárólag az első szerződő állam jogszabályainak hatálya alá tartozik, mintha az első szerződő állam területén foglalkoztatnák, feltéve, hogy a másik szerződő állam területén történő munkavégzés időtartama várhatóan nem haladja meg az öt évet. Mennyi ideig kell a Magyarországra USA-ból kiküldöttnek (aki az USA-ban biztosított) távol lenni Magyarországtól ahhoz, hogy az öt év újrakezdődhessen vagyis újra mentesüljön a magyar tb-rendelkezések alól? Az egyezmény sajnos nem ad válasz a kérdésre.

Országonkénti jelentések cseréje Magyarország és az USA között Cikk

A Parlament honlapján elérhetővé vált Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között az országonkénti jelentések (más néven country-by-country report, CbCR) cseréjéről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló T/3360. számú törvényjavaslat.

Amerikai szankciók oroszok és ukránok ellen Cikk

Az amerikai pénzügyminisztérium újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben csütörtökön.

Számlázás külföldre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szolgáltatást számláznánk külföldre (Amerikai Egyesült Államok, San Francisco). USD-ben fizetnének. Jól tudom, hogy az áfát ők fizetik? Illetve ezt milyen nyomtatványon kell beküldeni adatszolgáltatásként a NAV-nak? Katás kiállíthat ilyen számlát? Köszönettel

Adóügyi megállapodást kötött Magyarország és az USA Cikk

Adóügyi információcsere-megállapodást írt alá ma Varga Mihály pénzügyminiszter és David B. Cornstein, az USA magyarországi nagykövete, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a nemzetközi adókikerüléssel szemben, valamint elősegíti, hogy a multinacionális vállalatok is maradéktalanul megfizessék az adott államot megillető közterheket.

Domain név vásárlása Kérdés

Kft., áfaalany, közösségi adószámmal rendelkezik, vásárolt a GoDaddy.com, LLC amerikai cégtől domain nevet. A számla áfa nélkül készült. Az amerikai cég VAT száma: EU826010755. Kérdés: ki fizeti meg az áfát ezen szolgáltatás igénybevétele esetén? Válaszukat köszönöm.

Kettős állampolgár adózása Cikk

Hogyan adózik a megbízási szerződéssel Magyarországon dolgozó, amerikai-magyar állampolgárságú óraadó tanár? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Csalás miatt keresetet nyújtott be Elon Musk ellen az amerikai tőzsdefelügyelet Cikk

Értékpapírpiaci csalás miatt keresetet nyújtott be Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla vállalat vezetője ellen csütörtökön az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) .

Újabb amerikai és kínai pótvámok: viszlát, világgazdasági növekedés? Cikk

Az Egyesült Államok és Kína életbe léptette ma az újabb, kölcsönösen megemelt vámokat; a világ két legnagyobb gazdasága nem adja semmilyen jelét a meghátrálásnak egyre elkeseredettebb kereskedelmi vitájukban, amely alááshatja a világgazdasági növekedést.

Több millió dollár értékű kokain a banán között Cikk

Több millió dollár értékű kokaint találtak egy banánszállítmány közé rejtve Texas amerikai állam igazságügyi hatóságai – derült ki a CBS amerikai kereskedelmi tévécsatorna adásából vasárnap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Energiaellátók jövedelemadója

Bagdi Lajos

Adótanácsadás Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs