180 találat a(z) USA cimkére

Célzott ellenőrzések: a Fehér Ház április óta tud az adóhatósági belső vizsgálatról Cikk

A Fehér Ház vezető tisztségviselői április óta tudtak az amerikai adóhatóságnál (IRS) folytatott belső vizsgálatról, valamint arról, hogy az valószínűleg meg fogja állapítani, hogy a hatóságnál célzott és fokozott ellenőrzésnek vetettek alá konzervatív csoportokat - erősítette meg hétfőn Jay Carney, a washingtoni elnöki hivatal szóvivője.

Obama: tűrhetetlenek és megbocsáthatatlanok az adóhivatalnál feltárt visszaélések Cikk

"Tűrhetetlennek" nevezte az amerikai adóhivatalnál (IRS) belső vizsgálat által feltárt visszaéléseket kedden Barack Obama elnök, aki egyúttal arra utasította pénzügyminiszterét, hogy a vétkeseket vonja felelősségre.

Obama: az adóhivatalnak semlegesnek kell lennie Cikk

Botrányosnak és felháborítónak nevezte Barack Obama amerikai elnök hétfőn azt, hogy az adóhivatal (IRS) jelentések szerint célzott vizsgálatokat folytatott konzervatív csoportok ellen.

Obama a középosztály adókedvezményeinek meghosszabbítását sürgette Cikk

Az amerikai középosztálynak nyújtott adókedvezmények azonnali meghosszabbítását sürgette pénteken a "költségvetési szirtről" (fiscal cliff) szóló, széleskörű megállapodás keretében Barack Obama amerikai elnök.

Obama a középosztály adóterheit csökkentené Cikk

A középosztály adóterheinek csökkentésére szólította fel a kongresszust Barack Obama.

Obama: magasabb adókulcs, kevesebb adókedvezmény a vagyonosoknak Cikk

"Helytelen és igazságtalan", hogy a leggazdagabb amerikaiak alacsonyabb rátájú adót fizetnek, mint a középosztály - jelentette ki kedden a floridai Boca Ratonban kampányolva Barack Obama demokrata párti amerikai elnök, aki sürgette, hogy a kongresszus az ún. Buffet-szabály értelmében változtasson ezen.

Obama csökkentené a társasági adókulcsot Cikk

A társasági adókulcs 35-ről 28 százalékra való csökkentését javasolta szerdán ismertetett tervezetében Barack Obama amerikai elnök.

Az amerikai kongresszus megszavazta a béradó-kedvezmények meghosszabbítását Cikk

Az amerikai kongresszus mindkét háza megszavazta pénteken a béradó-kedvezményeknek az év végéig történő meghosszabbítását.

Külföldön él, de itthon is fizetnie kell - miért? Kérdés

Az Amerikai Egyesült Államokban élünk és zöldkártyánk van. Már itt élünk 10 éve, itt dolgozunk, itt adózunk és fizetünk egészségbiztosítást is. A kérdésem az, hogy kell-e társadalombiztosítáis járulékot fizetni es ha igen miért?

Külföldi dolgozó Magyarországon szerzett jövedelme hol adózik és milyen kedvezményekkel? Kérdés

Kinek, hova kell fizetni a tb-t, ha Magyarországra küldenek egy amerikai nagyvállalat alkalmazásában álló munkavállalót? Olvasói kérdésre Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

Obamán kicsit segített az adócsökkentések érvényességének kiterjesztése Cikk

Az elnök politikáját az amerikaiak 55 százaléka fogadja nemtetszéssel. A legerősebb támogatók a szavazók 21 százalékát, a határozott ellenzők pedig a voksolásra jogosultak 41 százalékát képviselik; ezen adatok alapján az elnök támogatottsági indexe 18 százalék.

Obama megállapodott a republikánusokkal az adókedvezményekről Cikk

Megállapodásra jutott Barack Obama amerikai elnök a republikánusokkal az adókedvezményekről, így elhárult a veszélye annak, hogy a jelenlegi összetételű kongresszus a karácsonyi szünetig egyetlen törvényt sem fogad el.

Az amerikai nyugdíjalapok kétezer milliárd dollárt vesztettek Cikk

Az amerikai nyugdíjalapok 2 ezer milliárd dollárt vesztettek az utóbbi 15 hónapban - hangzott el a washingtoni kongresszusban egy keddi meghallgatáson.

Egyes USA-ból érkező árura nem kell kiegészítővámot fizetni Cikk

A 409/2007/EK bizottsági rendelet alapján 2007. május 1-jétől 15 százalékos ad valorem kiegészítő vámot kell alkalmazni az Amerikai Egyesült Államokból származó egyes termékre. A kivételekre hívta fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers a hírlevelében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Transzferár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Magánszemély autótulajdonos, de az üzembe tartó a cég

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close