180 találat a(z) USA cimkére

Áfa Kérdés

Amerikában szeretne dolgozni? Itt az új szociális egyezmény az USA-val Cikk

Szociális biztonsági egyezményben rögzítette Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok, hogy a két ország állampolgárainak a másik államban történő munkavégzés esetén hol kell megfizetniük a társadalombiztosítási közterheket, s milyen szabályok vonatkoznak az egészségügyi, illetve a nyugdíjellátásokra.

Munkavállaló az USA-ban Kérdés

Egyezmények Kérdés

Áfa amerikai megbizás esetén Kérdés

Művészeti tevékenység Kérdés

Alanyi áfamentes egyéni vállalkozó USA-szolgáltatásnyújtása Kérdés

Korrupció, beutazási tilalom: már kormánytagokat említ az amerikai nagykövetség Cikk

Egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, amiért az amerikai hatóságok szerint korrupcióban érintettek. Az M1 Híradójának adott interjúban André Goodfriend viszont már kormánytagokat említett.

Valóban nem engedett be az USA magyarokat, de nem adóvizsgálat miatt Cikk

Az amerikai nagykövetségnek nincs tudomása semmilyen Magyarországon működő amerikai cég vagy intézmény ellen folytatott NAV-vizsgálatról, és semmilyen amerikai lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként – reagált a diplomáciai képviselet a Napi Gazdaság csütörtöki beszámolójára. Hozzátették viszont, voltak, akik nem utazhattak be az USA-ba, de nem NAV-vizsgálatok miatt – írja a hvg.hu.

Katás egyéni vállalkozó elektronikus számlázása Kérdés

USA-ból igénybevett szolgáltatás és az áfabevallás Kérdés

Import árubeszerzés Kérdés

Politikai szempontok szerint ellenőrizte az adózókat Cikk

Nyugdíjba vonult Lois Lerner, az amerikai adóhivatal (IRS) adómentességi osztályának vezetője, annak a botránynak a kirobbantója, amely során fény derült arra, hogy a hatóság célzott és fokozott ellenőrzést folytatott konzervatív csoportok ellen - írja a profitline.hu.

Deloitte: az amerikai adóhatóságtól haladékot kaptak a pénzintézetek Cikk

Fél év haladékot adott a pénzügyi intézményeknek, köztük a magyarországi bankoknak és biztosítóknak is az Egyesült Államok adóhatósága (IRS) az amerikai adózók azonosításával és jelentésével kapcsolatos feladataik teljesítésére. A pénzintézetek ezzel levegővételnyi időhöz jutnak ugyan, még sincs okuk hátradőlni, mivel a felkészülés időigényes, mulasztás esetén pedig súlyos szankciókra számíthatnak - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Amerikai adóhivatal-botrány: törölték a listát Cikk

Törölték az amerikai adóhivatalnál (IRS) azt a botrányt kiváltó listát, amelyre azok a konzervatív szervezetek kerültek, amelyeket célzott pótlólagos vizsgálatnak vetettek alá, ha adómentességért folyamodtak - közölte hétfőn az IRS új vezetője, Danny Werfel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Transzferár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Magánszemély autótulajdonos, de az üzembe tartó a cég

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close