26 találat a(z) Oszkó Péter cimkére

Akár gyorsulhat is az infláció jövőre Cikk

Rosszul hasznosuló beruházások, túlzott külső kitettség, valamint a költségvetés rossz prioritásai okozhatnak súlyos problémákat rövid- és középtávon is Magyarországon. Bár az infláció lassul, annak szintje még világszinten is magas, és megakadályozza, hogy a kormány visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához – ezeket a kockázatokat látják a legnagyobb kihívásnak rövid távon Bod Péter Ákos és Surányi György korábbi jegybankelnökök, valamint Oszkó Péter, volt pénzügyminiszer, az OXO Holdings vezérigazgatója. Mint az a Portfolio Budapest Economic Forum 2023 konferenciájának panelbeszélgetésén elhangzott, több lefelé mutató kockázatot látnak a közel jövőben, ami miatt nem mernének egy komolyabb fellendülésre fogadni – írja a portfolio.hu.

Iparűzési adó: ezért lenne érdemes megfontolni az átalakítását Cikk

A helyi iparűzési adó éppen azokat a cégeket nem segíti, amelyek fejlesztenek, ezért érdemes lenne megfontolni az átalakítását – mondta az InfoRádiónak mai interjújában Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere, az OXO Technologies Holding alapító-tulajdonosa.

Oszkó: az áfa és a jövedéki adó mértékével a kormány túllőtt a célon Cikk

Csapdahelyzetben van az ország; folyamatosan mérsékelte kiadásait, ám ennek semmi eredménye, az elvonási szint magas marad, mert csökkent az össztermék - mondta Oszkó Péter a Népszabadságnak adott interjúban.

Oszkó: az adóterhelést csak korlátozott mértékben befolyásolja az szja Cikk

Ki költ többet adókra, járulékokra száz forint jövedelemből? Ezt elemzi a múlt héten beharangozott adómódosításokat is figyelembe véve a volt pénzügyminiszter.

Oszkó meglepődött: "Aki éhezik a dicséretre, akár ezt is annak veheti" Cikk

Oszkó Péter nem dicsért. Az egykori pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújához illesztett címről írt blogbejegyzést.

Oszkó örül, hogy 20 éve halogatott kérdésekkel foglalkozik a kormány Cikk

A jelenlegi kormány gazdaságpolitikája jó irányba alakul, ugyanis végre elkezdett a politika foglalkozni a húsz éve halogatott kérdésekkel - erről Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere, az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion kockázatkezelő cég elnök-vezérigazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Oszkó: a közvetett adóbevétel 2010-ben a tervezett felett alakult Cikk

A GDP arányos magyar államadósság növekedésének üteme 2006 után csökkenő pályára állt, jelenleg a Európai Unió átlagán áll és alacsonyabb az eurózóna átlagánál - mondta Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság hétfői ülésén.

Bajnai-Oszkó: különadók és einstandolás nélkül is teljesülhetett volna a hiánycél Cikk

Bajnai Gordon és Oszkó Péter szerint hazugság, hogy hamis tényeken alapult a tavalyi költségvetés. A volt miniszterelnök és a volt pénzügyminiszter közleményében azt írja: ha az Orbán-kormány folytatja elődje szigorú és takarékos gazdálkodását, és nem fél bevezetni a most februárra ígért kiadáscsökkentő intézkedéseket, akkor különadók és a magán-nyugdíjpénztári befizetések "einstandolása" nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél.

Oszkó: vannak racionális elemei az új kormány adóelképzeléseinek Cikk

Az új kormány ismert adóelképzelései között lát a leköszönő pénzügyminiszter racionális elemet, és olyan lépéseket is, amelyek az általuk elkezdettek folytatása - derül ki a Napi Gazdaság pénteki számában megjelent interjúból.

Oszkó az APEH-esekről blogol Cikk

Oszkó Péter szerint az APEH és a VPOP szakszervezetei olyan problémák miatt igyekeznek a felelősséget rá hárítani, ami sokszor az ő mulasztásukból fakad. A pénzügyminiszter internetes naplójában csütörtökön azt írta: mindig ő volt a kezdeményező fél a megegyezésben, és várja a tárgyalóasztalnál a szakszervezeteket. Elárulta: azt is ő javasolta, hogy a bevételi előirányzatok helyett a PM bevételi prognózisokhoz viszonyítsák a hatósági teljesítményt és a 2010-es mozgóbér feltételrendszerét ennek alapján rögzítsék.

Oszkó: a vagyonadó csökkenti a vagyonosodási vizsgálatok számát Cikk

A jövő évtől bevezetendő vagyonadó - a nagy értékű ingatlanok és más vagyontárgyak megadóztatása - nem növeli, hanem csökkenti a vagyonosodási vizsgálatok számát, mivel a jövedelménél megtakarított adót így automatikusan befizeti az érintett személy - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a NAPI Gazdaság ingatlan konferenciáján

Oszkó: Ha az állam nem mohó, adócsökkentés is lehet! Cikk

Magyarország versenyelőnyt kovácsolhat abból, hogy a válság után sok más országgal ellentétben nem küzd majd adóemelési kényszerrel. A pénzügyminiszterrel egyebek mellett az adórendszer átalakításáról és a várható adótrendekről beszélgetett a hvg.hu.

A pénzügyminiszter szerint 5 százalékra csökkenhet a távhő áfája Cikk

A távhő áfája 5 százalékra csökkenhet, ha a jövő évi költségvetés tervezetében meglévő pénzügyi kereteket a szavazás során tartani lehet, és így erre megfelelő tartalék marad - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Oszkó az olcsóbb és motiváltabb magyar munkaerőről Cikk

Most már minden kérdésre végleges választ tudok adni a 2010-es, illetve a 2009-es adóváltozásokat illetően - kezdte Oszkó Péter pénzügyminiszter ami kormányszóvivői tájékoztatót, amelyen a tegnap elfogadott törvénmódosításokat kommentálta.

Oszkó: az ötmilliós sávhatár valójában 3,9 Cikk

Magyarország akkor szerezheti vissza korábbi versenyképességi pozícióját, ha a jelenlegi, 40 százalékot alulról súroló adócentralizációs szintje 33-35 százalékra csökken, ami 2012-ben érhető el - mondta az MTI-nek Oszkó Péter pénzügyminiszter, aki szerint a vagyonadó parlamenti elfogadása a sikeres válságkezelés feltétele.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó őcsg-tagoknak

Szipszer Tamás

adószakértő

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink