48 találat a(z) Nagy István cimkére

Szeptember 15-én lejár az importtilalom az ukrán mezőgazdasági termékekre Cikk

A szlovák és a magyar agrárminiszter is egyetért abban, hogy az év végéig meg kell hosszabbítani az ukrán gabona behozatali tilalmát. Nagy István tárcavezető Pozsonyban tárgyalt Jozef Bíres szlovák mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel – közölte az Agrárminisztérium kedden az MTI-vel.

Szigorítja a mézkeverékek jelölését Magyarország Cikk

Hazánk évek óta szorgalmazza a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó európai előírások szigorítását a fogyasztók és a méhészek védelme érdekében. Magyarország nemzeti hatáskörben szigorítja a hazai szabályozást, mézkeverékek esetén kötelező lesz feltüntetni valamennyi származási országot, méghozzá a felhasznált mézek tömeg szerinti csökkenő sorrendben – közölte a tárca honlapján Nagy István agrárminiszter.

Uniós rendelet váltotta az agrártermékek importtilalma ügyében a tagállami szabályozást Cikk

Szombaton lépett életbe az az uniós rendelet, amely felváltja a tagállami rendeleteket az ukrán gabonaimport ügyében – jelentette ki az agrárminiszter a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Új intézkedések az ukrán gabonadömping megfékezésére Cikk

Új intézkedéseket vezet be és még szigorúbban ellenőrzi Magyarország az Ukrajnából a szolidaritási folyosón érkező ukrán gabonát, hogy az ténylegesen eljuthasson az eredeti célországokba – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

130 milliárd forint agrártámogatás kifizetése kezdődött meg Cikk

Megkezdődtek a 2022. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és ökológiai gazdálkodási (ÖKO) támogatások kifizetései, így a tavaszi munkák idején a tervek szerint mintegy 130 milliárd forint értékben jutnak forráshoz a programokban részt vevő gazdálkodók, jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Négyszeresére növelték a kárenyhítési alap forrásait Cikk

A kivételesen aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére március 31-ig több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban – közölte szerdai közleményében Nagy István agrárminiszter. Ennek érdekében az agrárkárenyhítési alap forrásai több mint négyszeresére emelkedtek.

5 milliárd forint állami támogatás szociális tűzifaprogramra Cikk

A szociális tűzifaprogram az 5000 fő alatti településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget – mondta közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter

Lemondott Varga Judit, Varga Mihály, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor és Szijjártó Péter egyetemi kuratóriumi tisztségéről Cikk

A háromnapos, Sopron-Bánfalvára kihelyezett kormányülésről számolt be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvő.

Ehetünk tücsköt, bogarat: módosul az élelmiszerek jelölési rendelete Cikk

A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain – jelentette be Nagy István tárcavezető az Agrárminisztérium honlapján.

2023. április 30-áig maradnak a rögzített élelmiszerárak Cikk

A kormány április 30-áig meghosszabbította az élelmiszerárstopot – közölte az Agrárminisztérium kedd este az MTI-vel.

Öntözésfejlesztési támogatás: növelték a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket Cikk

A közlemény szerint Nagy István tárcavezető bejelentette: az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikerességéért az Agrárminisztérium 30 százalékkal növelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában.

Pályázat mezőgazdasági kisüzemek számára Cikk

Ismét pályázhatnak támogatásra a mezőgazdasági kisüzemek, a kérelmeket november 17-étől a hónap végéig várják – jelentette be az agrárminiszter hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Támogatásra pályázhatnak a baromfitartók Cikk

Az Agrárminisztérium új állatjóléti támogatási konstrukciót indít a Vidékfejlesztési Program keretében a magyar baromfi ágazat számára 15 milliárd forint keretösszeggel, olvasható Nagy István agrárminiszter bejelentése a tárca honlapján.

Már rendelhető a hatósági áras tűzifa Cikk

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni – olvasható az Agrárminisztérium ma reggeli közleménye a tárca honlapján.

189 millió eurónyi támogatás kis- és közepes gazdálkodóknak Cikk

A gazdaságok első hektárjainak emelt szintű támogatásával a kis- és közepes gazdálkodók felé csoportosítanak át 189 millió eurónyi forrást 2023-tól – olvasható az agrárminiszternek a 35. Bábolnai Gazdanapok ünnepélyes megnyitóján tett bejelentése az AM honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1