10 találat a(z) NGM-rendelet cimkére

Ekáerváltozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos számunkra nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik az augusztusi módosítás. Kockázatos termékekre vagy a nem kockázatosra is? Az augusztus 1-jétől hatályos Art. 22/E (1) változásával nem kellett volna az 5/2015. NGM-rendeletet is módosítani? A 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművel végzett fuvarozásra konkrétan mikor kell ekáerszámot igényelni? Például nem útdíjköteles autón három vevőnek 600-600 kilogramm nem kockázatos áruja van, így meghaladja a 3,5 tonnát. Kell-e ekáerszám? Válaszát előre is köszönjük!

Online pénztárgép: így kell beszerezni, működtetni Cikk

Köteles pénztárgépet beszerezni az adóalany, ha olyan tevékenységet kezd végezni, melyhez kapcsolódó értékesítései/szolgáltatásnyújtásai során a 48/2013. NGM-rendelet szerint a nyugtaadási kötelezettségét kizárólag pénztárgéppel teljesítheti. Összefoglaltuk a pénztárgép beszerzésével, üzembe helyezésével, működtetésével, illetve a mentességgel kapcsolatos alapvető szabályokat.

Új pénztárgépszabályok szeptember végétől, mutatjuk a részleteket Cikk

Szeptember végétől bővül az online pénztárgép használatára kötelezett tevékenységek köre. A 2016. április 2-án életbe lépett módosításokkal több ponton változott, illetve új szabályokkal bővült a 48/2013. NGM-rendelet. Az értelmező rendelkezések új fogalmakkal egészültek ki, és több helyen is pontosítja a vonatkozó előírásokat a jogszabály.

Online számla: idén adatexport és xml, jövőre bekötés a NAV-hoz Cikk

Kötelező a számlázó szoftverek kiegészítése adatexport funkcióval 2016. január 1-jétől. Ennek segítségével az adóhatóság kérésére a számlákat a megadott formátumban kell kimenteni. Hogy mindez kínai? Jó, ha tudja, hogy a következő lépés: 2017-től a számlák adóhatósághoz való online bekötése.

Százezreket érint! Máris módosítják a számla rendeletet Cikk

Máris módosítaná a szaktárca a július 1-jén hatályba lépett számla rendeletet – derül ki a kormány honlapjáról. A változtatás a számlázó-programok fejlesztőit és használóit egyaránt érintheti.

Számla, nyugta: amit az új szabályokról tudni kell Cikk

Mit jelent az NGM legújabb számlarendelete, mi a teendője az adózóknak? Segítünk a bonyolult szabályok helyes értelmezésében.

Lakáshitel-támogatás adómentesen: figyeljen a részletekre! Cikk

Akadálya-e az adómentes munkáltatói lakáshitel-támogatásnak, ha a támogatandó munkavállaló házastársa tulajdonos egy másik ingatlanban? Egyszemélyes ügyvédi iroda adhat-e magának az ügyvédnek ilyen támogatást? Az Adózóna olvasóinak kérdéseire Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.

Pénztárgép fiaskó – egy szabályozás krónikája Cikk

Április 30-a újabb mérföldkőnek nevezhető a hazai online pénztárgép szabályozásban, ugyanis ez az utolsó ismert határidő, ameddig üzembe kell(ett) helyezni az új rendszernek megfelelő gépeket ahhoz, hogy az 50 ezer forintos állami támogatást igénybe lehessen venni. Becslések szerint ugyanakkor tízezrekben mérhető az utolsó napra sűrűsödő üzembe helyezések száma, de sokan önhibájukon kívül esnek el a támogatástól.

Ezt a törvényt is felülírta az NGM egy rendelettel: mi jöhet még? Cikk

Az adózás rendjéről szóló törvénybe (Art.) is ütközik a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségre vonatkozó rendelete – hívta fel az Adózóna.hu figyelmét olvasónk.

Rendelettel írta felül az NGM az áfatörvényt! Számlásoknak is jelenteniük kell Cikk

Aggályos jogi megoldáson alapul az az előírás, amely szerint azoknak a vállalkozásoknak is eleget kell tenniük előzetes bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek, amelyek nyugtaadás helyett számlával bizonylatolják az ügyleteiket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jutalék, bónusz adózása 2022-ben

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

SZÉP-kártya-juttatás ügyvezetőnek

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tartós bérlet elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs