7 találat a(z) MNB árfolyam cimkére

Árfolyam Kérdés

Árfolyamszabályok az áfatörvényben Cikk

Nemzetközi, de akár tisztán hazai társaságok ügyletei esetén is joguk van a feleknek arra, hogy az ellenértéket külföldi fizetőeszközben állapítsák meg, az áfatörvény előírásai értelmében azonban az adóalapot és az adót minden esetben forintban kell meghatározni és bevallani Magyarországon.

Részvényvásárlás Kérdés

Devizás kiegyenlítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves válaszát: Magyarországi használt lakás értékesítésekor számla kiállítása nem történt, az ügylet áfamentes, a szerződés HUF-ban határozta meg a vételárat. A vevő a vételárat HUF-ban utalta át az USD-ban vezette devizaszámlára, amit a számlavezető bank a napi árfolyamával átváltva jóváírt. A társaság MNB árfolyamon tartja nyilván a devizás ügyleteket. Az MNB és a számlavezető bank árfolyamkülönbözetből adódó különbözetet figyelembe kell-e venni, le kell könyvelni az árfolyamkülönbözetet? Tisztelettel és köszönettel: V. Ildikó

MNB árfolyam bejelentése Kérdés

Cégünk az áfa alapjának megállapításához a választott pénzintézet eladási árfolyamát használja. A törvény előírása szerint az MNB árfolyam használatához előzetes bejelentésre van szükség az adóhatóság felé. Kérdésem, hogy ezt milyen formában, adattartalommal kell megtenni, formanyomtatvány létezik-e erre?

Megszavazták: indul a devizahitelek forintosítása Cikk

Megszavazta az Országgyűlés azt a törvénymódosítást, amely a jövő év elejétől automatikusan forintosítja a deviza, illetve devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződéseket. A nemzetgazdasági miniszter arra számít, hogy a több mint 400 ezer jelzálogalapú devizahiteles döntő többsége a forintosítás mellett dönt, így megszabadul a változó árfolyam kockázatától.

Euróban fizetné a munkabért? Itt a válasz, lehetséges-e Cikk

Lehet-e euróban megállapítani és fizetni magyarországi munkavállalók munkabérét? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1