161 találat a(z) Lízing cimkére

A kecske és a káposzta, azaz a lízing számviteli és adózási kérdései Cikk

A lízing – több okból – igen népszerű formája az áhított eszköz (leginkább a céges személygépkocsi) megszerzésének. Előfordul az is, hogy egy cég csak úgy tud javítani a fizetőképességén, hogy – az egyébként a tevékenységéhez szükséges – tárgyi eszközt eladja egy lízingcégnek, majd lízingbe veszi azt. A lízing sokféle adózási és számviteli kérdést is felvet. Ezekből válogattam az alábbiakban.

Lízing áfa Kérdés

Személygépkocsi áfája: milyen esetekben vonható le? Cikk

Egyéni vállalkozó áfaalany lízing keretében használt személygépkocsit vásárolna vállalkozásába. Szeretné a beszerzési és a karbantartási költségek áfáját visszaigényelni. Kérdésére Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadónk válaszolt.

Személygépkocsi áfa Kérdés

Gépkocsi vásárlás Kérdés

Gépkocsivásárlás Kérdés

Személygépkocsi-vásárlás lekötött tartalékból Kérdés

Lízingelt cégautó magángépkocsi beszámításával: így kell könyvelni Cikk

Hogyan kell könyvelni a személygépkocsi lízingjéhez felhasznált önerőt, ha annak egy része a társaság tulajdonosának tulajdonában lévő másik gépkocsi? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és könyvviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Ellopott, lízingelt cégautó áfája Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Illetékkedvezmények az autókereskedelemben Cikk

A gépjármű-forgalmazókat és -lízingcégek meghatározott feltételek teljesítése esetén illetékkedvezményt, illetve -mentességet érvényesíthetnek. Összegyűjtöttük ennek szabályait és az eljárásban elvégzendő feladatokat.

Lízingelt személyautó áfa-visszaigénylése Kérdés

Ingatlan-forgalmazási illetékkedvezmények Cikk

A telek, lakóház, gazdasági épület, vagy bármilyen más ingatlan forgalmazásával, lízingelésével foglalkozó cégek illeték-kedvezményben részesülnek. Mik ennek a feltételei, és mi a következményei annak, ha ezek nem teljesülnek? Összefoglaltuk.

Autóhiteles vitája van? Ezt kell tennie! Cikk

A pénzügyi szolgáltatójukkal jogi vitába kerülő autóhiteles ügyfelek problémájukat leggyorsabban a finanszírozó társasághoz beadott panaszbeadvánnyal rendezhetik. Nem kielégítő szolgáltatói válasz esetén bíróság jogosult dönteni a felek közti szerződés jogszerűségéről vagy akár – újabb perben – az elszámolás részleteiről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Belső szabályzat

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close