133 találat a(z) INFLÁCIÓ cimkére

Ennyi lesz az alapkamat, itt a friss GDP- és inflációs előrejelzés Cikk

Változatlanul, 0,9 százalékon hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa az alapkamatot mai ülésén, és nem változtatott a kamatfolyosó kondícióin sem. Az alapkamat tartása megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Mi lesz a nyugdíjakkal? Szerdán kiderül Cikk

Minden körülmények között garantálja a kormány a nyugdíjak értékállóságát – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

Nyugdíjemelés: figyelem, itt a kormány terve 2017 januárjától! Cikk

Csupán 0,9 százalékkal emelkednek 2017. január 1-jétől a nyugdíjak, illetve a különféle rokkantsági, fogyatékossági, rehabilitációs ellátások – derül ki a kormany.hu oldalon közzétett rendelettervezetből. Ugyanilyen mértékben növekedne a rokkantsági járadék összege is.

Infláció, kiskereskedelem, ipari termelés: ezt mutatják a legfrissebb KSH-adatok Cikk

Októberben átlagosan 1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban. Szeptemberi adatok szerint tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom, miközben visszaesett az iapri termelés – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Drágulás ismét: ennyivel nőttek az árak Cikk

Átlagosan 0,6 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak szeptemberben, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz viszonyítva pedig 0,2 százalékkal nőttek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Augusztusban éves összehasonlításban még 0,1, az előző hónaphoz képest 0,4 százalékkal csökkentek az árak.

67 évre emelik a nyugdíjkorhatárt és más megszorító intézkedések is lesznek Belgiumban Cikk

Tüntetések bénították csütörtökön Belgiumot, miután több szakszervezet is országos tiltakozást hirdetett a kormány gazdasági megszorító politikája ellen.

Ennyit ért a nyugdíjemelés Cikk

Az idén a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzése szerint 0,4 százalékkal nőnek a fogyasztói árak. Ennek alapján 2016-ban emelkedik a nyugdíjak reálértéke.

Mi lesz a bérekkel? Így látják az elemzők Cikk

A bérnövekedés üteme kissé lassult júliusban az előző hónapokhoz képest, de a bérdinamika ősztől újra gyorsulhat a közszférában a tervezett emelések, illetve a versenyszférában a munkaerő iránti kereslet folyamatos bővülése miatt – mondták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adataira reagálva.

Orbán Viktor így látja Magyarország helyzetét Cikk

Nő a minimálbér, a bruttó átlagkereset, gyakorlatilag nincs infláció. Rendbe tettük az ország pénzügyeit, hazaküldtük az IMF-et, és az EU-nak is kifizettük a jussát. Támogatjuk a családokat, nőnek a keresetek, a nyugdíjak értéke megmaradt. 4,3 millióan fizetnek adót, 227 ezer emberre csökkent a munkanélküliek száma, 5 százalékos a munkanélküliség, miközben 100 ezer felett van a betöltetlen munkahelyek száma – sorolta az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitó ülésén napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök.

Fél százalék körüli inflációra számítanak Cikk

Az idén 0,5-0,6 százalékos átlagos inflációra számítanak az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a csütörtöki statisztikai adatokkal kapcsolatban kiemelte, hogy az inflációs folyamatok változatlanul visszafogottak, az infláció 2016-ban kismértékben alacsonyabb lehet a kormány idei konvergenciaprogramjának 0,4 százalékos előrejelzésénél.

Magyar gazdaság: nem sok jót lát a gazdaságkutató Cikk

A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest is lassú, bár a második félévben némi gyorsulás valószínű – írja legfrissebb prognózisában a GKI.

Gyedről visszatérő munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, ha valaki gyesen van és vissza akar jönni dolgozni a céghez, akkor kell neki fizetés emelést adni? Gondolom, ha volt a cégnél fizetés emelés. akkor persze kell neki is, de ha nem volt, akkor csak neki nem kötelező az infláció mértékével megemelni? infláció. Köszönettel.

Keresetek, adók, infláció: ez vár ránk 2020-ig Cikk

A 2018-2020-as évekre vonatkozó költségvetési kitekintést megalapozó makrogazdasági prognózisában 3 százalékot meghaladó gazdasági növekedésre és a jövő évi 0,9 százalékos, illetve a 2018-as 2,4 százalékos infláció után következő két évben a fogyasztói árak 3,0 százalékos emelkedésével számol a kormányzat a költségvetési törvényjavaslat kiegészítéseként a parlament honlapjára felkerült dokumentum szerint.

Lassul a gazdaság, ezek lesznek a következmények Cikk

Az év eleji növekedési adatok a magyar gazdaság lassulását jelzik. Az elmúlt hónapokban a nemzetközi előrejelző intézmények jellemzően tovább csökkentették a magyar gazdasági dinamikára vonatkozó prognózisaikat, s kissé romlottak a gazdasági várakozások is – írja a GKI prognózisa.

Ezt gondolják a magyar gazdaságról Cikk

Áprilisban az üzleti várakozások romlottak, a fogyasztóiak kissé javultak, de ez utóbbiak így sem érték el a februári szintet. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint áprilisban a januári, igen magas szinthez képest minden ágazatban és a fogyasztók körében is valamivel kisebb lett a gazdasági bizalom.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs