75 találat a(z) Gulyás Gergely cimkére

Kormányinfó szeptember 13-án Cikk

A szokásoktól eltérően nem csütörtökön, hanem szerdán tartotta a kormányinfót a kormányülésen történtekről Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Számlát nyújtott be a magyar kormány az Európai Bizottságnak 238 millió euróról – újabb akkumulátorgyár épül Cikk

A kormány 238 millió eurós számlát küldött ki Brüsszelnek, és bízik abban, hogy minél előbb teljesülnek az átutalások – közölte a mai kormányinfón Gulyás Gergely kormányszóvivő a hvg.hu tudósítása szerint.

Megszűnik az élelmiszerárstop és a városi csok, nő a falusi csok kerete, változik a babaváró hitel Cikk

Változnak a babaváró hitel feltételei, továbbá a csok keretei – döntött szerdai ülésén a kormány. Az infláció további csökkenésére számít a kormány, ezért az élelmiszerárstopot csak 1-jéig tartja fenn.

Élőben a kormányinfóról: belenyúl az állam az áramszerződésekbe és módosítja a SZÉP-kártyákra vonatkozó szabályokat Cikk

Szokatlan időpontban, hétfőn délelőtt tart kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra – írja a hvg.hu.

Kormányinfó: 2,9 százalékos hiány a 2024. évi költségvetésben, marad a kamatstop Cikk

Tegnapi ülésén egyebek között a 2024. évi költségvetés tervezetéről tárgyalt a kormány, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Kormányinfó: aszálykárok, ukrán gabonaimport, olcsóbb tarifa mikrovállalkozásoknak, kötelező akció kereskedelmi láncoknak Cikk

Több témát tárgyalt tegnap a kormány, ezekről számolt be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Szó volt az aszálykárok rendezéséről, az ukrán gabonaimport átmeneti tilalmáról, a kereskedelmi láncoknál július 1-jén bevezetendő akciókról.

Az energiaár nem csökken, a vízé viszont nőhet Cikk

A vízdíj egységesítése térségenként emelést is hozhat – írja a nepszava.hu.

Gulyás: marad a rezsicsökkentés, a tanárok nem ússzák meg a státusztörvényt – élőben a kormányinfóról Cikk

A Momentum kordonbontásának árnyékában ülésezett szerdán a kormány, csütörtökön pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő áll ki az újságírók elé. Gulyáséknak lesz mire válaszolniuk: már az EU-nak is feltűnt a nyírmártonfalvi lombkoronasétány, szóba kerülhet az oktatási törvény átalakítása, a Magyar Orvosi Kamarában több mint 30 ezer orvos maradt, az EU-s pénzeknek pedig még mindig nincs nyoma sem Magyarországon – írja a hvg.hu.

Infláció, ársapka, kamatstop, rezsitámogatás, az ukrajnai háború volt a téma a kormányszóvivői tájékoztatón Cikk

Miközben Orbán Viktor Brüsszelben van az uniós csúcstalálkozón, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a szerdai kormányülés döntéseiről tájékoztat a kormányinfón. A hvg.hu élőben követi a kormányinfót, ezt szemléztük.

Kormányinfó: továbbra sem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, szigorítani kell a gyermekvédelmi törvényt Cikk

Szokatlan időpontban tart kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A tankerületi vezetőt a Krúdy Gyula Gimnáziumban korábban dolgozó pedagógiai asszisztens botránya miatt bocsátották el – írja a hvg.hu

Lemondott Varga Judit, Varga Mihály, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor és Szijjártó Péter egyetemi kuratóriumi tisztségéről Cikk

A háromnapos, Sopron-Bánfalvára kihelyezett kormányülésről számolt be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvő.

Elismerte a kormány késlekedését a napelemes pályázatokkal kapcsolatban Gulyás Gergely Cikk

A tavalyi év első tíz hónapjának reálbér-növekedéséről, a foglalkoztatottság alakulásáról, az idei nyugdíjemelésről is beszélt Gulyás Gergely miniszterelnökségi miniszter a mai kormányszóvivői tájékoztatón. A továbbiakban újságírói kérdésekre válaszolt.

A kormány januárban az Országgyűlés elé terjeszti a költségvetés módosítását Cikk

A módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az MTI-nek.

Gulyás Gergely és Navracsics Tibor az uniós pénzekről Cikk

Hivatalos értesítés még nem érkezett arról, hogyan döntött Európai Bizottság a jogállamisági eljárásban – mondta Gulyás Gergely a sajtónak, a miniszter szóvá tette, hogy ők is a sajtóból tájékozódnak. Navracsics Tibor szerint viszont minden a menetrend szerint halad – olvasható a hvg.hu-n.

Megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, új minisztérium alakul Cikk

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban. A miniszter bejelentette, hogy önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány. Közölte azt is, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Koncertszervező helyi iparűzési adóalap

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Adószámos magánszemély

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Munkaviszony tanárnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1