57 találat a(z) Google cimkére

Hogyan lehet töröltetni az interneten megjelent személyes információkat? Cikk

Hol és miként lehet töröltetni a magánszemély nevének a Google-ba vagy más internetes forráshelyre történő beütése után megjelenő internetes információt? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Google Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy gyakorlatban a Google számla, amely HUF-ban és EUR-ban is tartalmazza a számla végösszegét, könyvelhető-e forintban, vagy kötelező euróban könyvelni? Mivel a rendszer forintban kéri be egy hónapban többször is az előlegeket, próbáltam, de borzasztó macera az EUR-ban könyvelt számlát kirendezni. Főleg akkor, ha az utolsó előleg, már egy következő számla első részletébe is beleszámít. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Jáni-Budea Magdolna

Terítéken a Google-adó és az adóelkerülés megfékezése Cikk

Az adóelkerülésről és a Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek Luxemburgban. Egyetértettek abban, hogy a digitális cégeket is meg kell adóztatni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Magyarország kitart az áfacsalókat eredményesen kiszűrő rendszere, az ekáer mellett – szögezte le az ülést követően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Három volt női alkalmazott pert indított a Google ellen, mert a férfiakénál alacsonyabb bért kaptak Cikk

Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak.

Óriási bírság erőfölénnyel való visszaélés miatt Cikk

Rekordösszegű, 2,42 milliárd eurós pénzbírsággal sújtotta kedden az Európai Bizottság a Google-t az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. Brüsszel szerint a cég visszaélt piaci erőfölényével, amikor úgy állította be a keresőmotorját, hogy a keresési találatok előnyben részesítették a cég saját ár-összehasonlító szolgáltatását a versenytársakkal szemben.

Ez a világ legértékesebb márkája Cikk

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája – derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből. A második legértékesebb márka az Apple, amelyet a Microsoft követ. A három cég sorrendjében nem volt változás tavalyhoz képest.

Google-program a magyar kkv-szektorban Cikk

A Google kiterjeszti a digital workshop programját a magyar kis- és közepes vállalkozásokra, idén legalább 15 000 kkv-t akar elérni, hogy az online platformon található oktatási felület személyes tanácsadás, illetve konferenciák szervezésével járuljon hozzá a cégek digitális készségeinek fejlesztéséhez.

Bírságot fizet a Google az oroszoknak Cikk

A Google kétévi pereskedés után 439 millió rubeles (mintegy 7,8 millió dolláros) bírság kifizetésében állapodott meg hétfőn az orosz Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálattal.

Google Adwords hirdetés könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a Google Adwordson keresztül hirdet. Havonta befizet 400-500 ezer forintot, a hónap végén megkapja a számlát. A számlán a Google feltünteti a költségek és az áfa adatait, valamint alatta az adott havi utalásokat. Konkrétan az adott hónapban volt 400 ezer forint költsége és befizetett 420 ezer forintot. Kérem, kontírozza a fenti tételeket. Köszönöm szépen.

Pert vesztett a Google: lehet, hogy mégis ki kell adni Gmail-leveleket? Cikk

Mégis turkálhatnak a Google külföldi szerverein az amerikai kormányszervek egy friss bírósági ítélet szerint – írja a Bitport.hu. A Google fellebbez az ítélet ellen.

Újabb fejezet a Google saga-ban Cikk

Újabb fejezet nyílt a múlt héten a Brüsszel és a Google között zajló csörtében. A testület megerősítve látja azt a gyanút, hogy az amerikai cég az erőfölényével visszaélve következetesen a saját ár-összehasonlító szolgáltatását részesíti előnyben az internetes találati oldalain. A társaság másik bűne, hogy mesterségesen korlátozza a honlapokat abban, hogy a Google versenytársainak keresési hirdetéseit jelenítsék meg.

Orbitális büntetések jöhetnek a reklámadóban Cikk

A reklámadó idei tervezett változása kizárólag a törvény korábbi módosításainak kikényszeríthetőségét segíti elő, hatalmas összegű büntetések kivetésével. A reklámadótörvény (2014. évi XXII. törvény) ambiciózus célkitűzése már korábban is az volt, hogy adóztatás alá vonja a Magyarországon le nem telepedett internetes reklámközzétevőket, illetve a nyilatkozatot nem adókat. A jogalkotó idén bekeményített.

Zsebre megy – hajsza az adóbevételekért Cikk

Politikai nézeteltérések és gazdasági érdekellentétek akadályozzák a közös fellépést az EU-ban az adóügyi kiskapukon át eurómilliárdokat kimenekítő multinacionális cégek ellen. Mivel az utóbbiak főleg amerikaiak, Washington és Brüsszel is civakodik a behajtható pénzen – írja a HVG hetilap.

Megsarcolnák a Google-t és a Facebook-ot is. Milliárdok kerülik ki a magyar adót Cikk

A kormányhatározat szerint a gazdasági miniszternek 2016. június 30-ig kell jelentést készítenie a kormánynak „a sikeres nemzetközi gyakorlatokat is figyelembe véve a globális internetes vállalkozások adóelkerülésével szembeni fellépés lehetőségeiről”.

Veszélybe kerülhetnek a magyar mobilfizetési alkalmazások Cikk

A magyarok nem ismerik a mobilfizetési alkalmazásokat, a piac felpörgése az Apple, a Google, a Samsung alkalmazásainak megjelenésétől, továbbá a közösségi piacterekbe, például az Uberbe integrált fizetési lehetőségektől várható – derült ki a FinTech Group-GKI Digital közös elemzéséből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Várandós kismama külföldi ellátása, biztosítása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Gázolaj jövedéki adója

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Vagyonszerzési illeték

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close