58 találat a(z) Google cimkére

Veszélybe kerülhetnek a magyar mobilfizetési alkalmazások Cikk

A magyarok nem ismerik a mobilfizetési alkalmazásokat, a piac felpörgése az Apple, a Google, a Samsung alkalmazásainak megjelenésétől, továbbá a közösségi piacterekbe, például az Uberbe integrált fizetési lehetőségektől várható – derült ki a FinTech Group-GKI Digital közös elemzéséből.

Kata és a Google Kérdés

Tisztelet Szakértő! Egy katás egyéni vállalkozó - alanyi mentes - akinek nincs közösségi adószáma, most jelezte, hogy minden hónapban van a Google-tól bevétele. (Egy internet felületet bérel és arra érkezett kattintások utáni bevétel). Szeretném a tanácsát kérni, hogyan járunk el helyesen. Köszönettel: Gál Ágnes

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Google hírdetés után, ha a havi összeg nem haladta meg a 2,5 millió forintot, 2014. évben társaságiadó-alapot kell növelni, vagy a mostani törvényváltoztatás esetleg ezt visszamenőlegesen módosítja? Köszönöm mielőbbi válaszát.

Vád a Google ellen Cikk

Piaci erőfölénnyel való visszaélés miatt indított hivatalos eljárást szerdán a Google ellen az Európai Bizottság, mert a cég megítélése szerint az általános keresőoldalakon módszeresen a saját ár-összehasonlító alkalmazását részesíti előnyben a piaci versenytársakkal szemben. Az amerikai szoftvercég az Android mobil operációs rendszerrel összefüggésben is trösztellenes vizsgálatnak néz elébe – írja a BruxInfo.hu.

Reklámadó, Google Kérdés

Egy kereskedelemel foglalkozó társaság havi 1-1,5 millió forintot fizet a Google-nek. Kell-e nyilatkozatot kérnie, vagy mivel ez a havi 2,5 millió forint alatt van, nem kell, és a reklámadó alól is mentesül? A társaságiadó-alapot sem kell megnövelni, mivel az évi 30 millió forintot nem éri el?

Bezáródnak az adózási kiskapuk Cikk

Írország fokozatosan bezárja azokat a kiskapukat, amelyek lehetővé tették a multinacionális vállalatoknak, hogy elkerüljék az adókötelezettségeik egy részét – írja a Reuters-re hivatkozva a vg.hu.

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A reklámadó-törvény azt írja, hogy amennyiben a reklám közzétevőjétől nincs nyilatkozatom, akkor a reklám megrendelője havonta, a reklám közzétételéről szóló számla, számviteli bizonylat kézhezvételét követő hónap 20. napjáig köteles az általa megrendelt reklám-közzétételi adót összesítve bevallani és megfizetni. Sajnos itt nem látok arra utalást, hogy az augusztus 15-e előtti és utáni teljesítésekre ez hogyan vonatkozna. A Google-tól havi forgalom esetén egy dabab számlát kapok, amit hó végén 30-ával, vagy 31-ével tudok lekérni, és kinyomtatni. A részletezőben meg tudom mondani, hogy melyik teljesítés volt augusztus 15-e után. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a teljes havi Google-számla 2,5 millió forint feletti része adózik 20 százalékkal, vagy csak az augusztus 15-e utáni teljesítésnél kell figyelembe venni a 2,5 millió forintot? Válaszukat előre is köszönöm.

Reklámadó módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a reklámadó törvényt a Magyar Közlönyben. Láttam a parlamenti közvetítést a módosítás megszavazásáról, cikkek is megjelentek róla, de sehogyan sem találom a módosított törvény szövegét. Van egy ügyfelünk, aki havi 2,5 millió forintnál többet költ Facebook és Google reklámra, de egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a törvénymódosítás hogyan fogja őket érinteni, hogyan kell az adót bevallani, megfizetni, egyáltalán mi lesz az adó alapja? A 2,5 millió feletti reklámköltségre vonatkozik az adó, vagy ha valaki ezt meghaladja, akkor a teljes összegre? Mikor lép hatályba, és visszamenőlegesen is kell-e fizetni az évre? Tudnának nekem segítséget nyújtani, hogy a nem médiavállalkozásokat pontosan hogyan is fogja érinteni ez az adó? Válaszukat előre is köszönöm!

Jön a Google-adó? Cikk

A spanyol kormány az eddiginél jobban védené a szellemi tulajdont és ezért új adóval sújtaná a keresőket üzemeltető cégeket - írja az sg.hu.

Engedett a Google az uniós versenyhatóságnak Cikk

Három éven át tartó kötélhúzás lezárásaként az Európai Bizottság szerdán bejelentette, hogy elfogadta a versenyhatóság kifogására válaszul a Google által tett engedményeket. A világ egyetlen versenyhatósága sem csikart ki az amerikai informatikai cégből ilyen jelentős engedményeket – közölte Joaquín Almunia, versenypolitikai biztos.

Adófelezés - ahogy a profik csinálják Cikk

A Google 8,8 milliárd eurót csatornázott át a Bermudákra a tavalyi évben, elkerülendő a magas adófizetést. Ez nagyjából negyedével több, mint amit egy évvel megelőzően utalt át, vagyis úgy tűnik adóstratégiájával még több pénzt tudott spórolni, idézi a Financial Times cikkét az investor.hu.

A Google utcatérképével lepleznek le adócsalókat Cikk

A Google utcatérképével lepleznek le adócsalókat Litvániában, és az adóhatóság ügyvédei szerint a módszer nem sérti a személyiségi jogokat.

Kínai lapértesülés: adócsalás gyanújával vizsgálódnak a Google-nél Cikk

A Google érdekeltségébe tartozó három vállalat ügyében folytattak le eljárást adócsalás miatt Kínában, és most a Google maga van soron - jelentette csütörtökön a Csingcsi Zsipao (Jingji Ribao) gazdasági napilap adóhivatali forrásokra hivatkozva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Angliai munkabér adózása Magyarországon

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Külsős kiküldött költségelszámolásának kérdése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close