76 találat a(z) Európai parlament cimkére

Globális minimális társaságiadó-kulcs bevezetését hagyta jóvá az EP Cikk

Az Európai Parlament (EP) képviselői jóváhagyták azt az európai bizottsági javaslatot, amely kötelezővé tenné a globálisan minimum 15 százalékos társaságiadó-kulcsról született nemzetközi megállapodást – közölte az uniós parlament csütörtökön, tette közzé az MTI.

Nemzetközi adóreform: az Európai Parlament a minimális társasági adókulcs mellett Cikk

A május 18–19-i plenáris ülésen az EP-képviselők várhatóan támogatják a 2023-tól érvényes globális, minimális társasági adókulcs új szabályait, olvasható az Európai Parlament hivatalos oldalán.

Állásfoglalás-tervezetről szavaznak szerdán az EP állampolgári jogi szakbizottságában Cikk

Egyes tagállamokban sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy azt az Európai Bizottság (EB) értékeli – állítja egy európai parlamenti állásfoglalás-tervezet, amelyről szerdán szavaznak az EP állampolgári jogi szakbizottságában – írja a nepszava.hu.

Jöhet az egynapos matrica az EU összes országában Cikk

Az Európai Parlament jóváhagyta az egynapos sztrádamatrica bevezetését az egész Európai Unióban – írja a Parameter.sk.

Lesújtana a pénzt lenyúló oligarchákra az Európai Parlament Cikk

A saját zsebre dolgozó és az érdekeit mindenek fölé helyező politikai és gazdasági elit megjelenése soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban – írja a Népszava egy jelentéstervezet alapján, amely a többi között adatelemzéssel és feketelistával küzdene az oligarchák ellen.

Az Európai Bizottság nyilatkozattervezetet terjesztett elő a digitális jogokról és elvekről Cikk

Az Európai Bizottság az Európai Unión belül mindenkire érvényes nyilatkozatot terjesztett elő a digitális jogokról és elvekről, hogy mindenkinek egyértelmű hivatkozási alapot és iránymutatást nyújtson az új technológiák alkalmazására vonatkozóan.

Mikor lesz digitális, uniós társadalombiztosítási kártya? Cikk

A mobil munkavállalókra nehezedő adminisztratív terhek csökkentésére az Európai Parlament (EP) 2022 végéig az európai társadalombiztosítási kártyára vonatkozó jogszabályjavaslatot vár a Bizottságtól, olvasható az EP hivatalos oldalán.

Az Európai Parlament jóváhagyta a közös agrárpolitika reformját Cikk

Az Európai Parlament (EP) kedden nagy többséggel, jóváhagyta az uniós Közös agrárpolitika (KAP) reformját, amelynek célja, hogy a mezőgazdaság zöldebb, méltányosabb, rugalmasabb és átláthatóbb legyen.

Európai minimálbér: a számítási módszer lesz egységes, nem az összeg Cikk

Egyre nagyobb az esély a közös európai minimálbér bevezetésére – mondta Andor László, korábbi uniós biztos a Jelen podcastjában.

Az Európai Parlament megindította a jogi eljárást az Európai Bizottság ellen Cikk

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke felkérésére a testület jogi szolgálata keresetet nyújtott be az uniós bírósághoz az Európai Bizottság ellen a jogállamisági kondicionalitási mechanizmusról szóló rendelet alkalmazásának elmulasztása miatt – közölte pénteken az uniós szervezet sajtószolgálata.

EU Közös Agrárpolitika: megszületett a megállapodás a reformról Cikk

Megszületett a megállapodás a KAP reformról Luxemburgban, Magyarország vezetésével óriási erőfeszítések árán sikerült megvédeni a kisgazdaságok érdekeit – ismerteti az Agrárminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Európai Parlament: munkahelyi egyenlőtlenséggel és dolgozói szegénységgel kapcsolatos jelentés Cikk

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén megszavazta a munkahelyi egyenlőtlenségekkel és a dolgozói szegénységgel kapcsolatos parlamenti jelentést, amely egyebek között azt szorgalmazza, hogy az európai uniós tagállamok a nemzeti jogszabályban meghatározott minimálbért mindig a szegénységi küszöb fölé helyezzék.

Uniós segítség kkv-knak: támogatta a jelentést az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament szerdán nagy többséggel elfogadott jelentésében támogatta azokat az intézkedéseket, amelyek a kis- és középvállalkozásokat (kkv) segítik a koronavírus-járvány okozta válság, valamint a digitalizáció és a klímasemlegesítés kettős kihívásainak kezelésében.

Kitolódhat a jogállami fék alkalmazása Cikk

Az Európai Bíróság ítéletéig nem alkalmaznák a jogállami feltételrendszerről szóló jogszabályt a német soros EU-elnökség és a magyar-lengyel páros által kitárgyalt kompromisszum értelmében, amelyet csütörtökön még 24 uniós tagállamnak (és az Európai Parlamentnek) is jóvá kell hagynia. Ha ez megtörténik, elhárul az akadály az EU hétéves keretköltségvetésének és a helyreállítási eszköznek a végleges elfogadása előtt, olvasható a BruxInfo oldalán.

Elektronikai eszközök: rá kell írni a csomagolásra a várható élettartamot Cikk

Az Európai Unió hamarosan kötelezheti a gyártókat arra, hogy – az energiahatékonysági mutatókhoz hasonlóan – az elektronikai eszközök csomagolásán külön címkén, egyértelműen és világosan tüntessék fel, várhatóan mikor kell majd először szervizbe vinni a készüléket, és azt mennyire nehéz vagy könnyű javítani – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs