42 találat a(z) Adóváltozások 2015 cimkére

2015-ös adóváltozások – már most érdemes osztani, szorozni Cikk

Hogyan és mi módosul 2015-től a személyi jövedelemadóban, az illetékek, a kata, a kiva, a társasági adó, az áfa és más adónemek szabályozásában? A HVG 468 oldalas Adó különszáma a hatályos jogszabályokkal, kommentárokkal, példákkal segít az eligazodásban.

Emiatt nőhet a fizetendő eho 2015-től Cikk

Bár az egészségügyi hozzájárulás mértéke nem nő 2015-től, mégis lesznek, akiknek a különböző háttérszabályok miatt nagyobb összeget kell majd leperkálniuk, mint az idén.

Megdöbbentő módosítás az Art.-ben! Szembemegy a kormány az EU-val Cikk

Számos problémát vet fel a gyakorlatban az adózás rendjéről szóló törvény egyik passzusának módosítása, amely arról szól, hogy az adóvizsgálattal érintett és már minősített jogviszonyt nem minősítheti az adóhatóság adózónként eltérően. A módosítás ráadásul ellentétes az Európai Bíróság több ügyben hozott döntéseivel.

Katások, figyelem! Nagyon fontos változást hoz 2015 Cikk

Az Országgyűlés által elfogadott adótörvényeket módosító törvény több ponton is változást hoz a jövő évtől a kisadózók tételes adójában, vagyis a katában.

Megszavazta az Országgyűlés a 2015. évi adócsomagot! Cikk

Elfogadta a parlament kormánypárti többsége a jövő évi adótörvénycsomagot. Az eredetileg benyújtott törvényjavaslathoz képest a legnagyobb visszalépést az jelenti, hogy jövőre nem terheli adó az internetszolgáltatásokat, illetve a béren kívüli juttatások adóterhelése nem emelkedik. Ugyanakkor több korlátozás is életbe lép a cafetéria-rendszerben. Jelentős változás továbbá, hogy a jelenlegi 40-ről 50 százalékra nő a reklámadó felső kulcsa. A törvénymódosítás révén jelentősen emelkedik az egyszerűen csak „élelmiszeradónak” rövidített élelmiszerlánc-felügyeleti díj.

Így szavaz az Országgyűlés az adócsomagról Cikk

Végleges formájában tárgyalhatja az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait.

Reklámadó: szigort és bizonytalanságot hoz a módosítás Cikk

Tovább szigorítaná a reklámadót a törvényalkotási bizottság (tab) 2015-ös adócsomaghoz november 13-án benyújtott javaslata, és várhatóan nőni fog a fogalmak értelmezése miatti jogbizonytalanság is.

Cafeteria: új módosítókat nyújtottak be Cikk

Az eredetileg szándékoltnál kedvezőbb fordulatot vett a jövő évi cafeteria-juttatásokat érintő szabályozás – derül ki az Országgyűléshez ma benyújtott módosító csomagból.

Újabb adó: egyszeri és rendkívüli lenne Cikk

Újabb, forgalmi típusú adóra nyújtott be törvényjavaslatot Szatmáry Kristóf fideszes képviselő.

Adóváltozások 2015: jönnek az új módosítók Cikk

A jogalkotás menetéről folyt a legélesebb vita az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén, ahol összegző módosító javaslat formájában a testület kormánypárti többsége elfogadta az adótörvényekhez benyújtott változtatások egy részét.

Még magasabb lenne a reklámadó Cikk

A kormány 40-ről 50 százalékra javasolja emelni a reklámadó legmagasabb kulcsát - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának ülésén.

Transzferár-szabályozás: jelentősen bővül az érintettek köre Cikk

Ez eddiginél szélesebb kört érintenek a jövő évtől a kapcsolt vállalkozások közötti transzferárakra vonatkozó adminisztrációs kötelezettségek és vizsgálatok, miután az Országgyűlés előtt lévő adótörvény-módosítási csomag 2015-től bevezetné az ügyvezetés egyezőségének fogalmát – hívja fel a figyelmet Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Megszorítás és lazítás a szocho-kedvezményekben: ki veszít, ki nyer? Cikk

Több helyen bővül, más helyeken viszont jelentősen szűkül a munkáltatók által a szociális hozzájárulási adóból (szocho) igénybe vehető kedvezmények köre a kormány által beterjesztett adótörvény-módosítási csomag szerint.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Nagyot szólt a 2015-re beterjesztett adócsomag, pedig ennek még a halvány jele sem érződött a pakk részleteinek miniszteri bejelentésekor. Varga Mihály ugyanis jószerivel csak a pozitív módosításokra szorítkozott, igaz megemlítette, hogy jövőre már az internetszolgáltatóknak is távközlési adót kellene fizetniük.

Sávos terhek a cafeteriára, megszorítás a családi pótlékra? Cikk

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövő évi költségvetési és adótörvény-javaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi adómentes csomagküldő

Nagy Norbert

adószakértő

Svájci munkaviszony tagi jogviszony esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close