42 találat a(z) Adóváltozások 2015 cimkére

2015-ös adóváltozások – már most érdemes osztani, szorozni Cikk

Hogyan és mi módosul 2015-től a személyi jövedelemadóban, az illetékek, a kata, a kiva, a társasági adó, az áfa és más adónemek szabályozásában? A HVG 468 oldalas Adó különszáma a hatályos jogszabályokkal, kommentárokkal, példákkal segít az eligazodásban.

Emiatt nőhet a fizetendő eho 2015-től Cikk

Bár az egészségügyi hozzájárulás mértéke nem nő 2015-től, mégis lesznek, akiknek a különböző háttérszabályok miatt nagyobb összeget kell majd leperkálniuk, mint az idén.

Megdöbbentő módosítás az Art.-ben! Szembemegy a kormány az EU-val Cikk

Számos problémát vet fel a gyakorlatban az adózás rendjéről szóló törvény egyik passzusának módosítása, amely arról szól, hogy az adóvizsgálattal érintett és már minősített jogviszonyt nem minősítheti az adóhatóság adózónként eltérően. A módosítás ráadásul ellentétes az Európai Bíróság több ügyben hozott döntéseivel.

Katások, figyelem! Nagyon fontos változást hoz 2015 Cikk

Az Országgyűlés által elfogadott adótörvényeket módosító törvény több ponton is változást hoz a jövő évtől a kisadózók tételes adójában, vagyis a katában.

Megszavazta az Országgyűlés a 2015. évi adócsomagot! Cikk

Elfogadta a parlament kormánypárti többsége a jövő évi adótörvénycsomagot. Az eredetileg benyújtott törvényjavaslathoz képest a legnagyobb visszalépést az jelenti, hogy jövőre nem terheli adó az internetszolgáltatásokat, illetve a béren kívüli juttatások adóterhelése nem emelkedik. Ugyanakkor több korlátozás is életbe lép a cafetéria-rendszerben. Jelentős változás továbbá, hogy a jelenlegi 40-ről 50 százalékra nő a reklámadó felső kulcsa. A törvénymódosítás révén jelentősen emelkedik az egyszerűen csak „élelmiszeradónak” rövidített élelmiszerlánc-felügyeleti díj.

Így szavaz az Országgyűlés az adócsomagról Cikk

Végleges formájában tárgyalhatja az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait.

Reklámadó: szigort és bizonytalanságot hoz a módosítás Cikk

Tovább szigorítaná a reklámadót a törvényalkotási bizottság (tab) 2015-ös adócsomaghoz november 13-án benyújtott javaslata, és várhatóan nőni fog a fogalmak értelmezése miatti jogbizonytalanság is.

Cafeteria: új módosítókat nyújtottak be Cikk

Az eredetileg szándékoltnál kedvezőbb fordulatot vett a jövő évi cafeteria-juttatásokat érintő szabályozás – derül ki az Országgyűléshez ma benyújtott módosító csomagból.

Újabb adó: egyszeri és rendkívüli lenne Cikk

Újabb, forgalmi típusú adóra nyújtott be törvényjavaslatot Szatmáry Kristóf fideszes képviselő.

Adóváltozások 2015: jönnek az új módosítók Cikk

A jogalkotás menetéről folyt a legélesebb vita az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén, ahol összegző módosító javaslat formájában a testület kormánypárti többsége elfogadta az adótörvényekhez benyújtott változtatások egy részét.

Még magasabb lenne a reklámadó Cikk

A kormány 40-ről 50 százalékra javasolja emelni a reklámadó legmagasabb kulcsát - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának ülésén.

Transzferár-szabályozás: jelentősen bővül az érintettek köre Cikk

Ez eddiginél szélesebb kört érintenek a jövő évtől a kapcsolt vállalkozások közötti transzferárakra vonatkozó adminisztrációs kötelezettségek és vizsgálatok, miután az Országgyűlés előtt lévő adótörvény-módosítási csomag 2015-től bevezetné az ügyvezetés egyezőségének fogalmát – hívja fel a figyelmet Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Megszorítás és lazítás a szocho-kedvezményekben: ki veszít, ki nyer? Cikk

Több helyen bővül, más helyeken viszont jelentősen szűkül a munkáltatók által a szociális hozzájárulási adóból (szocho) igénybe vehető kedvezmények köre a kormány által beterjesztett adótörvény-módosítási csomag szerint.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Nagyot szólt a 2015-re beterjesztett adócsomag, pedig ennek még a halvány jele sem érződött a pakk részleteinek miniszteri bejelentésekor. Varga Mihály ugyanis jószerivel csak a pozitív módosításokra szorítkozott, igaz megemlítette, hogy jövőre már az internetszolgáltatóknak is távközlési adót kellene fizetniük.

Sávos terhek a cafeteriára, megszorítás a családi pótlékra? Cikk

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövő évi költségvetési és adótörvény-javaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adónemváltás 2.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi kölcsön kamat adózása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close