149 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Brutális adócsökkentés is jöhet: mire gyűjt a kormány 600 milliárdot? Cikk

Adócsökkentési és fejlesztési alapot hozna létre a kormány 2016-tól; ez derül ki a 2015-ös költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott fejezeti indoklásokból – bukkant rá a Portfolio.hu. Az alapban három év alatt 600 milliárd forint gyűlne fel a prognózis szerint, amit adócsökkentésre, valamint beruházásokra lehetne fordítani.

Csökkentenék a személyi jövedelemadót a németek Cikk

Adócsökkentésre készül a német kormány, a pénzügyminisztérium tervei szerint évente 3 milliárd euróval mérséklődhetnek a lakosság terhei a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének átalakításával - írta a Der Spiegel.

Adót csökkentenek és elárverezik az állami autókat Cikk

Adócsökkentést, lakásépítési programot és az állami szolgálati autók elárverezését jelentette be Matteo Renzi olasz kormányfő a szerda délután bemutatott száznapos kormányprogramjában.

Így csökkentik az adóterheket az olaszok Cikk

Olaszországban a vállalatok és a munkavállalók adóterheinek csökkentésére alapot hoznak létre, amelynek forrásai az állami kiadások racionalizálásából származó megtakarítások és az adóelkerülés elleni harc révén keletkező bevételek lesznek - írja a kitekintő.hu.

Adócsökkentési lehetőségek és gátak Cikk

Érdemes a magyar adózóknak is figyelemmel kísérni a nemzetközi adózásban megindult legújabb változásokat, hogy ne érjék őket kellemetlen meglepetések. A nemzetközi szervezetek és az általuk kiadott ajánlások, értelmezések nyomán a magyar adóhatóság ugyanis már javában készül a trendváltásra, melynek célja az úgynevezett “agresszív adótervezés” technikáinak a visszaszorítása. Ezek bár jogszerű lépésekből állnak, fő céljuk az adóterhek csökkentése.

Az olasz kormány adókönnyítésről döntött Cikk

Az olasz kormány a személyi jövedelem alsó két kulcsának csökkentéséről, illetve az általános forgalmi adó kisebb mértékű emeléséről döntött szerda hajnalig tartó ülésén.

Napi Gazdaság: útdíjért adócsökkentést várnak a fuvarozók Cikk

Az eddiginél keményebb álláspontot alakítottak ki a kabinet e-útdíj-tervei kapcsán a fuvarozók: miután az eddigi információk alapján a maximális tarifával indul a rendszer, az általuk szorgalmazott versenyképességi csomag minden elemének egyidejű bevezetését kérik a kormánytól, egyebek mellett adócsökkentést szorgalmaznak - mondta a Napi Gazdaságnak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének MKFE) főtitkára a szervezet rendkívüli elnökségi ülését követően.

Obama a középosztály adóterheit csökkentené Cikk

A középosztály adóterheinek csökkentésére szólította fel a kongresszust Barack Obama.

Romániában adócsökkentést terveznek 2013-ra Cikk

Adócsökkentést ígérnek jövőre az év végi romániai parlamenti választásokon győzelmi esélyekkel induló kormánypártok, az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett háromkulcsosat vezetnének be, s az szja mellett csökkentenék a társadalombiztosítási járulékot is.

Adócsökkentéssel pörgetné a gazdaságot Kína Cikk

Strukturális adócsökkentéssel próbál segíteni a gazdaság meghatározott ágazatain a kínai kormány. A terv próbafázisa jövő év elején indul, elsőként Sanghajban.

Adócsökkentéssel élénkítenének Svédországban Cikk

Svédországban adócsökkentést és az állami kiadások növelését előirányzó, forintban számolva több mint ezermilliárdos csomaggal kívánja élénkíteni a kormány a lassuló gazdaságot.

Regisztrációs adó: leggyakoribb kérdések és válaszok Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. Íme a leggyakoribb kérdésekre adott válaszok. A kérdések tisztázásában a Csurgay Ügyvédi Iroda segít.

"Nagyon nehéz két év vár Magyarországra" Cikk

Az Orbán-kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett - mondta Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón kedden Pápán.

Csak adócsökkentés fejében támogatja az ellenzék a görög megszorításokat Cikk

A legnagyobb görög ellenzéki párt adócsökkentéshez köti a kormány megszorító programjának támogatását.

Szja: jövőre nagyon rosszul járhatnak az alacsony keresetűek Cikk

Már az idén is sokan meglepődtek, amikor az általános adócsökkentés közepette kiderült, hogy tavalyhoz képest kevesebb lett a nettó jövedelmük. Ez azonban még semmi ahhoz képest, ami jövőre jön, ha a kormány a konvergencia programban szereplő terveit váltja valóra – írja a Portfolio.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Letiltások kezelése a vészhelyzet alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Letiltás – a munkáltató készfizető kezessége

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Levonási sorrend

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close