144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Az olasz kormány adókönnyítésről döntött Cikk

Az olasz kormány a személyi jövedelem alsó két kulcsának csökkentéséről, illetve az általános forgalmi adó kisebb mértékű emeléséről döntött szerda hajnalig tartó ülésén.

Napi Gazdaság: útdíjért adócsökkentést várnak a fuvarozók Cikk

Az eddiginél keményebb álláspontot alakítottak ki a kabinet e-útdíj-tervei kapcsán a fuvarozók: miután az eddigi információk alapján a maximális tarifával indul a rendszer, az általuk szorgalmazott versenyképességi csomag minden elemének egyidejű bevezetését kérik a kormánytól, egyebek mellett adócsökkentést szorgalmaznak - mondta a Napi Gazdaságnak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének MKFE) főtitkára a szervezet rendkívüli elnökségi ülését követően.

Obama a középosztály adóterheit csökkentené Cikk

A középosztály adóterheinek csökkentésére szólította fel a kongresszust Barack Obama.

Romániában adócsökkentést terveznek 2013-ra Cikk

Adócsökkentést ígérnek jövőre az év végi romániai parlamenti választásokon győzelmi esélyekkel induló kormánypártok, az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett háromkulcsosat vezetnének be, s az szja mellett csökkentenék a társadalombiztosítási járulékot is.

Adócsökkentéssel pörgetné a gazdaságot Kína Cikk

Strukturális adócsökkentéssel próbál segíteni a gazdaság meghatározott ágazatain a kínai kormány. A terv próbafázisa jövő év elején indul, elsőként Sanghajban.

Adócsökkentéssel élénkítenének Svédországban Cikk

Svédországban adócsökkentést és az állami kiadások növelését előirányzó, forintban számolva több mint ezermilliárdos csomaggal kívánja élénkíteni a kormány a lassuló gazdaságot.

Regisztrációs adó: leggyakoribb kérdések és válaszok Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. Íme a leggyakoribb kérdésekre adott válaszok. A kérdések tisztázásában a Csurgay Ügyvédi Iroda segít.

"Nagyon nehéz két év vár Magyarországra" Cikk

Az Orbán-kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett - mondta Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón kedden Pápán.

Csak adócsökkentés fejében támogatja az ellenzék a görög megszorításokat Cikk

A legnagyobb görög ellenzéki párt adócsökkentéshez köti a kormány megszorító programjának támogatását.

Szja: jövőre nagyon rosszul járhatnak az alacsony keresetűek Cikk

Már az idén is sokan meglepődtek, amikor az általános adócsökkentés közepette kiderült, hogy tavalyhoz képest kevesebb lett a nettó jövedelmük. Ez azonban még semmi ahhoz képest, ami jövőre jön, ha a kormány a konvergencia programban szereplő terveit váltja valóra – írja a Portfolio.hu.

Adóalap- és adózás előtti eredmény csökkentése: vadiúj lehetőségek Cikk

Tizenhat százalékos osztalékkal, eltörölt forrásadóval, áfamentesen adható szolgáltatásokkal és új adóalap-kedvezményekkel kedveskednek a cégeknek jövőre. De mi az az adóelőny, amit még idén érdemes kihasználniuk a cégeknek? Összefoglaltuk.

A gazdagok mellett csak kevés nagycsaládos jár jól a 2011-es adócsomaggal Cikk

Amit most látunk, az adóátrendezés, nem adócsökkentés. Hasznát elsősorban a gazdagok, közülük is a kevés sokgyermekes látja majd, írja a Hírszerző

Véget ért az adócsökkentési számháború: mi marad a zsebünkben? Cikk

Adócsökkentés vagy adóátrendezés? Az ezzel kapcsolatos állításokat mindenki számokkal próbálta alátámasztani, szem előtt tartva, mekkora összeg marad az adózók zsebében. Most a különböző költségvetési számításokat vetettük össze az előzetes becslésekkel.

Vámosi-Nagy Szabolcs: az ágazati adókat végül a lakosság fizeti meg Cikk

Összességében nem adócsökkentés, hanem adóátcsoportosítás történik a lakosságtól az extraprofitot termelő vállalkozások terhére - kommentálta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője.

Az adóváltozások idén 80 milliárddal javítják az elsődleges egyenleget Cikk

A bejelentett adóváltozások, köztük a bankadó kivetése a társasági adó csökkentése mellett az idén 80 milliárd forinttal javítja a központi költségvetés elsődleges egyenlegét a Költségvetési Tanács szerint, amely megjegyzi: mivel a következő évek bankadójáról nem született törvényjavaslat,.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közösségen belüli beszerzés

Nagy Norbert

adószakértő

Belépőjegy bizonylatolása, adózása

Nagy Norbert

adószakértő

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X