144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Az olasz kormány adókönnyítésről döntött Cikk

Az olasz kormány a személyi jövedelem alsó két kulcsának csökkentéséről, illetve az általános forgalmi adó kisebb mértékű emeléséről döntött szerda hajnalig tartó ülésén.

Napi Gazdaság: útdíjért adócsökkentést várnak a fuvarozók Cikk

Az eddiginél keményebb álláspontot alakítottak ki a kabinet e-útdíj-tervei kapcsán a fuvarozók: miután az eddigi információk alapján a maximális tarifával indul a rendszer, az általuk szorgalmazott versenyképességi csomag minden elemének egyidejű bevezetését kérik a kormánytól, egyebek mellett adócsökkentést szorgalmaznak - mondta a Napi Gazdaságnak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének MKFE) főtitkára a szervezet rendkívüli elnökségi ülését követően.

Obama a középosztály adóterheit csökkentené Cikk

A középosztály adóterheinek csökkentésére szólította fel a kongresszust Barack Obama.

Romániában adócsökkentést terveznek 2013-ra Cikk

Adócsökkentést ígérnek jövőre az év végi romániai parlamenti választásokon győzelmi esélyekkel induló kormánypártok, az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett háromkulcsosat vezetnének be, s az szja mellett csökkentenék a társadalombiztosítási járulékot is.

Adócsökkentéssel pörgetné a gazdaságot Kína Cikk

Strukturális adócsökkentéssel próbál segíteni a gazdaság meghatározott ágazatain a kínai kormány. A terv próbafázisa jövő év elején indul, elsőként Sanghajban.

Adócsökkentéssel élénkítenének Svédországban Cikk

Svédországban adócsökkentést és az állami kiadások növelését előirányzó, forintban számolva több mint ezermilliárdos csomaggal kívánja élénkíteni a kormány a lassuló gazdaságot.

Regisztrációs adó: leggyakoribb kérdések és válaszok Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. Íme a leggyakoribb kérdésekre adott válaszok. A kérdések tisztázásában a Csurgay Ügyvédi Iroda segít.

"Nagyon nehéz két év vár Magyarországra" Cikk

Az Orbán-kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett - mondta Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón kedden Pápán.

Csak adócsökkentés fejében támogatja az ellenzék a görög megszorításokat Cikk

A legnagyobb görög ellenzéki párt adócsökkentéshez köti a kormány megszorító programjának támogatását.

Szja: jövőre nagyon rosszul járhatnak az alacsony keresetűek Cikk

Már az idén is sokan meglepődtek, amikor az általános adócsökkentés közepette kiderült, hogy tavalyhoz képest kevesebb lett a nettó jövedelmük. Ez azonban még semmi ahhoz képest, ami jövőre jön, ha a kormány a konvergencia programban szereplő terveit váltja valóra – írja a Portfolio.hu.

Adóalap- és adózás előtti eredmény csökkentése: vadiúj lehetőségek Cikk

Tizenhat százalékos osztalékkal, eltörölt forrásadóval, áfamentesen adható szolgáltatásokkal és új adóalap-kedvezményekkel kedveskednek a cégeknek jövőre. De mi az az adóelőny, amit még idén érdemes kihasználniuk a cégeknek? Összefoglaltuk.

A gazdagok mellett csak kevés nagycsaládos jár jól a 2011-es adócsomaggal Cikk

Amit most látunk, az adóátrendezés, nem adócsökkentés. Hasznát elsősorban a gazdagok, közülük is a kevés sokgyermekes látja majd, írja a Hírszerző

Véget ért az adócsökkentési számháború: mi marad a zsebünkben? Cikk

Adócsökkentés vagy adóátrendezés? Az ezzel kapcsolatos állításokat mindenki számokkal próbálta alátámasztani, szem előtt tartva, mekkora összeg marad az adózók zsebében. Most a különböző költségvetési számításokat vetettük össze az előzetes becslésekkel.

Vámosi-Nagy Szabolcs: az ágazati adókat végül a lakosság fizeti meg Cikk

Összességében nem adócsökkentés, hanem adóátcsoportosítás történik a lakosságtól az extraprofitot termelő vállalkozások terhére - kommentálta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője.

Az adóváltozások idén 80 milliárddal javítják az elsődleges egyenleget Cikk

A bejelentett adóváltozások, köztük a bankadó kivetése a társasági adó csökkentése mellett az idén 80 milliárd forinttal javítja a központi költségvetés elsődleges egyenlegét a Költségvetési Tanács szerint, amely megjegyzi: mivel a következő évek bankadójáról nem született törvényjavaslat,.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügynöki jutalék Németországból

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Időarányos katabevétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Kiva és egyes meghatározott juttatás

Szipszer Tamás

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X