320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Megint drágul a benzin és a gázolaj Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken – értesült az MTI piaci forrásból.

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója áprilistól Cikk

A Brent olajfajta napi jegyzési adatai alapján 50 dollár fölött maradt az ásványolaj hordónkénti átlagára az adóhatóság által vizsgált időszakban, így áprilistól nem változik az üzemanyagok jövedéki adója.

Drágul a benzin Cikk

Emeli bruttó 4 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásból csütörtökön az MTI.

Megint drágult az üzemanyag Cikk

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Drágul a gázolaj Cikk

Bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI.

Jó hír az autósoknak: tovább csökkenhet az üzemanyagok ára Cikk

Kismértékben tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak, mert a januári erős drágulás után az utóbbi hetekben lefelé mozdultak az olajárak a nemzetközi piacon, s emellett gyengült a dollár a forinttal szemben is – írja a Magyar Nemzet.

Jár-e üzemanyagmegtakarítás nem gépjárművezetőként történő alkalmazás esetén? Kérdés

Alkalmazottként dolgozom mint üzletkötö, s munkámhoz a céges személygépkocsi nélkülözhetetlen eszköz. A cég nevére tankolom a személygépkocsit, de a fogyasztása alatta van a 2010-ben módosult 60/1992. (IV. 1.) kormányrendelet) szerinti motortérfogattól és üzemtől benzin/dízel, függő alapnorma-átalánynak. Az üzemanyag-megtakarítást megkaphatom-e havonta adómentesen 100 ezer forint alatt?

Csökkent az üzemanyagok ára Cikk

Csökkentette bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Érdemes várni a tankolással Cikk

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásból az MTI szerdán.

Magánszemély egyszeri lízingbe adása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Van egy autó a nevemen, aminek az üzembentartója a párom. Az autót hitelből vásároltuk (amit közösen törlesztünk), és jelzálog kapcsolódik hozzá. Párom jelenleg egy barátjával közös vállalkozásban ügyvezető és tag is, és szeretné elszámolni a hivatali utakra eső üzemanyagfogyasztást a normák szerint, kiküldetési rendelvény alapján. Ehhez viszont – úgy olvastam a tájékoztatóban, hogy – saját tulajdonúnak kell lennie az autónak, vagy zárt végű lízing keretében kell nála lennie. Egyelőre az élettársi viszonyt bejegyeztetni nem akarjuk, tehát ez az opció nem lehetséges. Felmerült, hogy lízingbe adnám neki az autót – tekintettel arra, hogy bár az én nevemen van az autó is és a hitel is, azt közösen fizetjük, illetve ő a kezes. Viszont azt olvastam, hogy a pénzügyi lízing nyújtása engedélyköteles tevékenység. Tehát az a kérdéseim: Adhatom-e lízingbe az autót magánszemélyként? A lízingdíj lehet-e az a kamattal növelt összeg, amit ténylegesen fizet nekem a hitelembe? Harmadrészt pedig, hogy nekem magánszemélyként ez után hogyan kell adóznom? Jól értem-e, hogy így lehetségessé válik a normák alapján, kiküldetési rendelvénnyel számára a céges utak alatti fogyasztás elszámolása – ami így rendben bekerülhet a társasághoz költségként? A társaság felé kell-e, és ha igen, milyen dokumentummal azt, hogy "saját tulajdonú" az autó, ha ő lízingbe vevő? Köszönöm!

Drágul a benzin Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát–szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Emelkedett a benzin ára Cikk

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Csökkentette az üzemanyagai árát a Mol Cikk

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél, ahol épületbontási munkálatokat, illetve földmunkákat végeznek, az árbevétel 800 millió Ft, az üzemanyag kb. 20 millió Ft. Az üzemanyagot üzemanyagtartályba teszik és onnan tankolják a nehézgépeket, mivel azok nem közlekednek. A kft. a 20 millió Ft-ot számla alapján számolja el és könyveli le. Mivel kell a cégnek a számlán kívül rendelkeznie, hogy ezt az összeget helyesen számolják el? Milyen nyilvántartást kell vezetni? Kell-e a nehézgépek fogyasztását dokumentálni? Milyen törvényben lehet a fogyasztási normákat megtalálni? Milyen bizonylattal kell alátámasztani ezt a költséget a számlán kívül és ezt melyik törvény írja elő? Számviteli tv.-ben ilyet nem találtam. Köszönöm a válaszát. Polyák Márta

Itt vannak a februári üzemanyagárak! Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható februári üzemanyagárakat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi adókedvezmény 2.

Lepsényi Mária

adószakértő

T1041

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close