320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertől Cikk

Nem változik októbertől az üzemanyagok jövedéki adója, mivel az adóhatóság által vizsgált időszakban 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára. A benzin jövedéki adója így 120 forint, a gázolajé 110,35 forint marad.

Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj Cikk

A Mol Nyrt. csökkenti az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát, a 95-ös benzinét 2 forinttal, a gázolajét 3 forinttal mérsékli szerdán – értesült piaci forrásokból az MTI.

Tetemes áremelésre készülnek a fuvarozók Cikk

A fuvardíjak azonnali, 15-20 százalékos emelését javasolja a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – jelentették be az érdekképviseletek közös sajtótájékoztatójukon.

Ennyivel nőttek az árak augusztusban, brutális az üzemanyag-drágulás Cikk

Átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak idén augusztusban, mint egy évvel korábban, júliushoz viszonyítva 0,1 százalékos volt a drágulás – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A héten másodszor drágult a gázolaj Cikk

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára változatlan maradt.

Üzemanyag továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a véleményét kérni. Ügyfelemnek 3 társas vállalkozása van. A DKV-val csak egyiknek van szerződése az üzemanyagvásárlásra. A munkái (futár cégek) úgy alakultak, hogy mindhárom ezzel foglalkozna/foglalkozik. A másik cégeknek még nincs a DKV-val szerződése. A bevételeket mindegyik cég a saját szerződése alapján realizálja, de tankolásra a DKV szerződéssel rendelkező cég kártyáját használják. Így az összes üzemanyagköltség az egyik cégnél jelenik meg. Továbbszámlázhatja-e a másik cégeknek egy erről szóló megállapodás alapján? Köszönöm válaszát. Feketéné Németh Anna

Hamarosan emelkedik az üzemanyagok ára Cikk

A Mol bruttó 2 forinttal emeli a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült az MTI piaci forrásból hétfőn.

Megint drágult az üzemanyag Cikk

A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.

Drágult az üzemanyag Cikk

A Mol bruttó 3-3 forinttal emelte a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Beszerzési ár része Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a szíves segítségét kérni készletbeszerzés kérdésében. Adott egy kft., amely fűtőkészülékek beszerzésével és értékesítésével foglalkozik. A beszerzés kétféle módon történik. Az egyik esetben kisteherautót bérelnek és azzal hozzák el a gyártócégtől az árut a kft. telephelyére. Ebben az esetben a kisteherautó bérleti díja, az üzemanyagköltség és az alkalmi fuvaros bére jelenik meg költségként. A másik esetben a gyártócég teherautója szállítja a kft. telephelyére a termékeket fuvarköltség ellenében, ami a számlában felszámításra kerül és a termék árába beépül. A kérdésem az lenne, ha az első megoldással szerzi be a kft. az árut, akkor a termék árában hogyan jelenik meg a a kisteherautó bérleti díja, az üzemanyagköltség és az alkalmi fuvaros bére? Milyen módon lehet az aktuális beszerzéshez kapcsolódó számlában szereplő termékekre felosztani? Hogyan lehetne ezt szabályosan megoldani? Köszönöm szépen előre is szíves válaszát.

Katás egyéni vállalkozás üzemanyag térítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy katás egyéni vállalkozó az elvégzett munkáról számlát állít ki a megbízó kft. felé. A kft. az üzemanyagot is téríti a katás egyéni vállalkozónak, az üzemanyagszámla ellenében, ami a kft. nevére szól. Helyesen jár-e el a kft.?

Üzemanyagárak elszámolása szeptemberben Cikk

Közzétette a NAV az üzemanyagok szeptemberi elszámolóárait.

Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj Cikk

Bruttó 2 forinttal csökkenti a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Jövedéki adó: bírságolt a NAV, itt a tavalyi mérleg Cikk

A jövedéki eljárások esetszáma és a jogerősen megállapított bírságok összege is csökkent tavaly: 11,6 ezer esetre jutott 7,45 milliárd forint bírság, szemben az egy évvel korábbi 13,2 ezer esetre jutó 8,4 milliárd forintos bírsággal – írja a Világgazdaság hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által közölt adatok alapján.

Munkavállaló járművének költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk saját tulajdonú gépjárműve egy 3 személy szállítására alkalmas 2902 kg össztömegű N1 kategóriájú kisteherautó. A székhelytől eltérő, onnan kb. 250 km távolabb lévő vidéki munkavégzés történik, a munkavállaló hétfőn lemegy a munkavégzés helyére és pénteken jön vissza, a szállását a cég bérli. A saját gépjárművel történő utazás költségének térítését, milyen bizonylattal kell alátámasztani, amennyiben az üzemanyag-fogyasztási normát és a NAV által közzétett üzemanyagárat alkalmazzuk? Elszámolható-e a fenntartás, javítás, felújítás költsége, ha igen, milyen módon? Alkalmazható-e a 15 Ft/km általános személygépkocsi-normaköltség? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számla kérés cég nevére

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close