434 találat a(z) üzemanyag cimkére

Üzemanyag-vásárlás: korlátokról, a jövedéki adó csökkentéséről határozott a kormány. Büntetés a rémhírterjesztőkre Cikk

Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon – ezzel a címmel tartott rendkívüli sajtótájékoztatót ma este Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

Káosz az üzemanyagpiacon – egyesületi közlemény Cikk

Üzemanyaghiány: veszélyben az ellátási lánc! Leállnak a magyar személy- és áruszállító vállalkozások, mert nem jutnak üzemanyaghoz. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete azonnali kormányzati beavatkozást sürget az ellátás normalizálása érdekében.

Pánik az üzemanyagpiacon Romániában Cikk

Romániában pánik tört ki szerda délután az üzemanyagpiacon, mert egyes benzinkutaknál a korábbi hét és nyolc lej (535-612 forint) közötti üzemanyagárról hirtelen 10-11 lejre (765-841 forint) emelkedett a benzin és a gázolaj ára. A román energiaügyi miniszter a MOL Romániát okolta a pánikhangulat miatt.

Orbán Viktor: nem tudjuk követni az USA példáját Cikk

A háború miatt kivetett szankciók gazdasági következményei súlyosak, de ha a szankciókat kivetjük az olajra és gázra, amelyeket Oroszországból hoz Európa, akkor a következmények még sokkal súlyosabbak lennének. – mondta Orbán Viktor Facebook oldalán közzétett videójában.

Brutálisan nő az üzemanyagok beszerzési ára, 110-160 forintot spórolnak az autósok az árstoppal Cikk

Soha nem látott mértékben emelkednek a nagykereskedelmi üzemanyagárak Magyarországon szerdán – írja a holtankoljak.hu.

Bérbe adott gépkocsi tankolása Kérdés

Tankolási limitet vezetett be a Mol Cikk

A Mol 100 literes tankolási limitet vezetett be mától – közölte a társaság.

Itt vannak a márciusi elszámolható üzemanyagárak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a személyi jövedelemadóról szóló törvény előírásainak megfelelően havonta közzéteszi a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Üzemanyag-utántöltés továbbszámlázása Kérdés

Felére csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját Románia Cikk

Jóváhagyták a bukaresti kormánypártok, hogy Romániában ideiglenesen a felére csökkentsék az üzemanyagokra kivetett jövedéki adót – jelentette be Facebook-oldalán Adrian Caciu pénzügyminiszter. Ez a megoldás több mint egy lejjel (72 forint), "elviselhető szintre" csökkenti az üzemanyag árát.

Tankolási korlátot vezetett be tíz kútján a Shell Cikk

A Shell Hungary 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton keddtől tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékű, azaz körülbelül 100 liter vásárlása lehetséges bármely típusú üzemanyagból – közölte a vállalat.

Sok benzinkút már korlátozza a kiadható üzemanyag mennyiségét Cikk

A mezőgazdasági munkák nagyarányú akadozásához vezet, ha a Mol nagykereskedelmi tarifáiban érvényesíti az elmúlt két hét nyersolajáremelkedését. Országszerte immár mintegy száz üzemanyag-töltőállomáson korlátozzák a kiadható mennyiséget – tudta meg a Népszava Bujdos Esztertől, a Holtankoljak.hu ár-összehasonlító adatbázist üzemeltető 3 P Online Kft. ügyvezetőjétől.

Külföldön vásárolt üzemanyag továbbszámlázása Kérdés

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom, főként üzemanyagból vásároltunk többet Cikk

2021. decemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,7, naptárhatástól megtisztítva 6,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest, közölte honlapján a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 11,5 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. 2021-ben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,5 százalékkal nagyobb volt az előző évinél.

Drasztikus jövedékiadó- és áfacsökkentés Lengyelországban – olcsóbb lesz az üzemanyag és a háztartási energia Cikk

Az Európai Unióban megengedett minimális szintre csökkent Lengyelországban mától átmenetileg az üzemanyagok után kivetett jövedéki adó a múlt héten jóváhagyott, inflációellenes csomag részét képező törvény értelmében. Januártól az áram- és a gázárakat terhelő adók is csökkennek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mérlegképes továbbképzés költségének elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs