320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Kiküldetés – 60 euró Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. Ausztriában végez munkát. A munkásokat egy-egy, a munkások közül kijelölt gépkocsivezető viszi dolgozni, saját személygépkocsival. Adható-e neki 60 euró naponta és ezen felül az üzemyagagnorma és a kilométerenkénti 15 forint adómentesen? A nem gépkocsivezető dolgozók részére hány euró adható naponta adómentesen? Köszönettel!

Drágult a benzin Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Munkába járáshoz használt céges autó üzemanyagának áfája Cikk

Adott építőipari kft. rendelkezik saját hatszemélyes tehergépjárművel. Az alkalmazottak ezzel járnak dolgozni, illetve szállítják a munkavégzéshez szükséges anyagokat. Mivel távmunkáról van szó, ezért az alkalmazottak hétvégente hazajárnak 150-200 kilométerrel távolabb lévő lakóhelyükre. A kft. hozzájárul a hazajutásukhoz. Ugyanezen tehergépjárművel tudnak az alkalmazottak hazamenni. Ilyen esetben is jogosult a kft. az üzemanyagszámlák áfájának levonására, vagy van valami megkötés, esetleg külön nyilvántartás vezetése ezzel kapcsolatosan? Olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési szakértő válaszolt.

Drágul az üzemanyag szombattól Cikk

Emeli bruttó 4-4 forinttal a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Emelkednek holnap az üzemanyagárak Cikk

Emeli bruttó 4-4 forinttal a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Itt vannak a novemberi üzemanyagárak! Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható novemberi üzemanyagárakat.

Olcsóbb lett a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Flottakezelés számlázása és az input számlák áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság flotta szolgáltatást végez az alábbiak szerint: Nyíltvégű pénzügyi lízing keretében személyautókat lízingel, amelyeket bérbead partnereinek, természetesen a lízing cég hozzájárulásával. A bérleti szerződés 3 éves (a lízingszerződéssel szinkronban van), és a bérbeadó/lízingelő társaság viseli a személyautó fenntartásával és üzemeltetésével kapcsolatosan felmerülő összes költséget: adók, biztosítás, karbantartás, üzemanyag és minden egyéb felmerülő költséget. A bérleti díj így két részből áll: egy fix részből (üzemanyagon kívüli részre és a haszonra nyújt fedezetet) és egy változó részből (a havi szinten felmerülő üzemanyaggal megegyező összeg). Kérdéseink a következők : - Bérleti díjként lehet-e a két részt számlázni egy összegben, így havonta változó összegű bérleti díj keletkezik vagy lesz egy fix összegű bérleti díj és egy havonta változó összegű üzemanyag-költség áthárítás? - A bérbeadó cég, mivel 100 százalékos bérleti jogviszonyban hasznosítja a személyautót, így az összes input számlájának az áfáját 100 százalékos mértékben levonásba helyezi. Ezen eljárás helyes-e? - Az üzemanyag áfáját nem helyezi levonásba, de felmerült kérdésként – mivel azt kvázi áruként (vagy közvetített szolgáltatásként) adja tovább – hogy levonásba lehet-e helyezni? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm:

Drágult a gázolaj Cikk

Emelte bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Olaszországban gázolaj vásárlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás autómentés végez, útközben Olaszországban több helyen is tankolt, bankkártyával fizetett. Viszont semmilyen számlát nem hozott, csak a fizetést bizonyitó bizonylatot, valamint egy nyugtaszerű papírt, amin nyomtatva rajta van a kiállító cég neve, viszont a vásárlóé nem, nincs rajta pecsét és aláírás. Befogadható így a bizonylat, és ha nem. milyen tételként lehet kivezetni a könyvelésből? Köszönettel

A héten másodszor drágult a gázolaj Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Olcsóbb a benzin, drágult a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát és emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt.

Itt vannak az októberi üzemanyagárak Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható októberi üzemanyagárakat.

Ma tankoljon! – holnap drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát péntektől a Mol Nyrt. – értesült az MTI csütörtökön piaci forrásokból.

Személyautó - üzemanyag áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég tulajdonában van több személyautó, melyek után a cégautóadót is megfizetjük. Kizárólag adólevonásra jogosító gazdasági tevékenységhez használják őket. Az lenne a kérdésem, hogy az üzemanyag áfájával kapcsolatban is lehet alkalmazni az 50 százalék levonást (van köztük benzines és gázolajos is) vagy csak a szolgáltatásokra vonatkozik? Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi adókedvezmény 2.

Lepsényi Mária

adószakértő

T1041

Széles Imre

tb-szakértő

Áfaarányosítás – 1-nél nagyobb arányosítási hányad?

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close