124 találat a(z) ügyfélkapu cimkére

Külföldi állampolgár magyarországi cégalapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérem szlovák állampolgár magyarországi cégalapításában. Mik az elsődleges lépések az alapítás előtt? Például ügyfélkapu-létesítés, kötelező-e adóazonosító jellel, tajszámmal rendelkeznie? Milyen jogviszonyban lehet ügyvezető? Kézbesítési megbízott ki lehet? Kérem, írja le azokat a pontokat, amelyek eltérnek egy magyar állampolgár cégalapításától! Segítségét köszönöm!

Néhány kattintással is beszerezhető már a NAV-tól a keresetigazolás Cikk

Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szja-bevallási menetrend 2020-ban Cikk

A NAV az idén is minden magánszemélynek készít szja-bevallási tervezetet a 2019. évi jövedelmekről, a munkáltatók, kifizetők által benyújtott adatszolgáltatások és a rendelkezésére álló adatok alapján. Mit kell a magánszemélynek tennie?

Szja-bevallás: már minden információ elérhető a NAV honlapján Cikk

Elindult az idei e-szja rendszer, már minden aktuális bevallási információ fenn van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Üzemszünet az ügyfélkapun Cikk

A kormányzati portál és ügyfélkapu 2019. 09. 23-án 20:00 órától 24 óráig karbantartás miatt nem lesz elérhető – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Levelet kapnak az evások, készül a kalkulátor Cikk

Jövőre megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva). A Pénzügyminisztérium mintegy 17 ezer érintett vállalkozásnak segít a lehető legkedvezőbb adózási mód kiválasztásában, az evások tájékoztatása a jövő héten indul – közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Cégkapuhasználat Kérdés

A NAV felszólította ügyfeleinket arra, figyelmeztessék az adóbevallásokat továbbító személyt, hogy az ügyfélkapu helyett a cégkaput használja a továbbiakban. Nem világos számomra az, hogy a cégkapu használatával van-e lehetőségem egy gombnyomással csoportos beküldésre? Jelenlegi jogosultságom: az ügyfelek engem a saját könyvelőirodámon keresztül hatalmaztak meg (EGYKE 15 kód), a meghatalmazást a NAV állandó meghatalmazásként rögzítette. Továbbá minden ügyfél cégkapuján én vagyok az ügykezelő. Kérem, hogy tájékoztassanak arról – ha van csoportos irattovábbítási mód –, miként tehetem azt meg. Köszönöm: CsK

Már csak így kérhetők az adóbevallási tervezetek Cikk

Már csak az ügyfélkapun keresztül, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen kérhetők az adóbevallási tervezetek, postán már nem lehet azokat igényelni az adóhatóságtól, annak határideje ma éjfélkor lejárt – hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán.

EGYKE Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egykével kapcsolatban van olyan kérdésem, hogy egyéni vállalkozóként végzek könyvelést, és az ügyfelek saját ügyfélkapuján küldöm be a bevallásokat. Egykét nem készítettem, tulajdonképpen én mint meghatalmazott sehol se látszódom, mert igazából nincs is meghatalmazásom, csupán a szerződésben van rögzítve, hogy feljogosítanak arra, hogy használjam az adott cég ügyfélkapuját, és az ő jelszavaikkal végezhessem a munkám. Van arra vonatkozóan kötelező törvényi előírás, hogy ezt így nem tehetném meg? Szükséges lenne mindenképpen egy egyke-kitöltésre, a könyvelő megjelölésével, és az én saját ügyfélkapumon küldjem be az összes ügyfél bevallásait, és árassza el a sok visszaigazoló e-mail a levelezőfiókomat? Köszönöm válaszát.

Így kérheti szja-bevallási tervezetét Cikk

Március 18-áig akár sms-ben is kérhetik az szja-bevallási tervezetük postázását az adóhatóságtól azok, akiknek nincs ügyfélkapu-regisztrációjuk – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Karbantartás a kormányzati portálon és az ügyfélkapun Cikk

Nem lesz elérhető a kormányzati portál és az ügyfélkapu karbantartás miatt – közölte honlapján a NAV.

Adóbevallási tervezet: március közepétől közli a NAV Cikk

Március 15-étől érhetők el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján vagy a magyarorszag.hu kormányzati portálon keresztül az adóhatóság által elkészített adóbevallási tervezetek – közölte a NAV. Akinek nincs ügyfélkapuja, március 18-áig kérheti sms-ben vagy levélben a tervezet postázását, utána már csak személyesen, az ügyfélszolgálatokon lehet hozzájutni.

Elindult az idei eSZJA rendszer, működik a bevalláskitöltő Cikk

Minden aktuális bevallási információ elérhető a NAV honlapján, sőt, akik teljes egészében maguk készítik bevallásukat, már hozzáférhetnek a 18SZJA webes kitöltő programhoz – tájékoztat az adóhatóság. A NAV ebben az évben a magánszemélyeken túl már az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet, a mezőgazdasági őstermelőkhöz és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyekhez hasonlóan.

Egyéni vállalkozó ügyfélkapus bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. 01. 01-jétől az egyéni vállalkozó adóbevallásait csak a saját ügyfélkapuján keresztül lehet majd továbbítani, vagy a könyvelő továbbra is az "Egyke" bejelentés szerint jogosult-e azok beküldésére? Válaszát köszönöm szépen.

Karbantartás lesz a kormányzati portálon és az ügyfélkapun Cikk

A kormányzati portál és az ügyfélkapu 2018. december 8-án 09:00 óra és 15:00 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs