3 találat a(z) önálló tevékenységből származó bevétel cimkére

Személyi kedvezmény igénybevétele Kérdés

Ingóeladás: bevétel, önálló tevékenységből származó vagy egyéb jövedelem Cikk

Mi minősül ingónak, illetve ingóértékesítésnek a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, hogyan alakul a bevétel, a megszerzésre fordított összeg, a jövedelemszerzés időpontja és mely ügyletek élveznek adómentességet? Írásunkból ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

Őstermelés, támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni: abban az esetben, ha megszűnik egy őstermelés adott év januárjában, mivel az őstermelő januárban leadja az őstermelő igazolványát, de nem hosszabbítja azt meg március 20-áig, így véleményem szerint maga az őstermelői mivolta előző év december 31-én szűnik meg valójában. A megszűnést követően folyósítanak még támogatást a gazdálkodó részére, ilyenkor hogyan kell leadózni ezt a bevételt? Még őstermelői bevétel lesz vagy önálló tevékenységből származó bevétel? A támogatásra mint őstermelő volt jogosult, de a folyósítás nem történt meg a gazdálkodás ideje alatt. Hogyan járunk el helyesen esetében? Üdvözlettel: Cséva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close