5 találat a(z) önálló tevékenységből származó bevétel cimkére

Amit a magánszálláshely-szolgáltatásról jó tudni – tekintettel a védelmi intézkedésekre is Cikk

A nyár közeledtével szaporodik azoknak a magánszemélyeknek a száma, akik a pihenni vágyóknak szálláshely-szolgáltatást nyújtanak. A mostani írásban ennek általános feltételeit nézzük át, tekintettel a koronavírus-járvány miatt hozott védelmi intézkedésekre vonatkozó szabályokra is.

Őstermelő adózása Kérdés

Személyi kedvezmény igénybevétele Kérdés

Ingóeladás: bevétel, önálló tevékenységből származó vagy egyéb jövedelem Cikk

Mi minősül ingónak, illetve ingóértékesítésnek a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, hogyan alakul a bevétel, a megszerzésre fordított összeg, a jövedelemszerzés időpontja és mely ügyletek élveznek adómentességet? Írásunkból ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

Őstermelés, támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni: abban az esetben, ha megszűnik egy őstermelés adott év januárjában, mivel az őstermelő januárban leadja az őstermelő igazolványát, de nem hosszabbítja azt meg március 20-áig, így véleményem szerint maga az őstermelői mivolta előző év december 31-én szűnik meg valójában. A megszűnést követően folyósítanak még támogatást a gazdálkodó részére, ilyenkor hogyan kell leadózni ezt a bevételt? Még őstermelői bevétel lesz vagy önálló tevékenységből származó bevétel? A támogatásra mint őstermelő volt jogosult, de a folyósítás nem történt meg a gazdálkodás ideje alatt. Hogyan járunk el helyesen esetében? Üdvözlettel: Cséva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Plugin hibrid személygépkocsi

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szolgáltatás exportja

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close