83 találat a(z) építményadó cimkére

Építmény- és telekadó kivetés Kérdés

Lakásbérbeadás Kérdés

Építményadó továbbszámlázása Kérdés

Építményadó Kérdés

Magánszemély építményadó-kötelezettsége? Kérdés

Építményadó, telekadó, kommunális adó: közeleg a fizetési határidő Cikk

Szeptember 15-éig kell – főszabály szerint – megfizetni az építményadó, a telekadó és a magánszemély kommunális adója 2014. évi adóösszegének második adórészletét. Kit terhel a kötelezettség, ha például nyáron eladtuk a telket, vagy hogyan hogyan változik az adó mértéke, ha felépült rajta a családi ház? Összefoglaltuk az ingatlant terhelő, tárgyi helyi adók megállapításának néhány fontos mozzanatát.

Ingatlanadó: kinek kell megfizetni a társasházi teremgarázsok után? Cikk

Ha egy önkormányzat bevezeti a településen az építményadót, akkor jellemzően mentesíti a magánszemélyek tulajdonában álló, lakhatás céljára szolgáló lakást. Gyakori azonban a nem lakás céljára szolgáló épületek, így például a garázsok, társasházi teremgarázsok utáni építményadó-fizetési kötelezettség. E cikk a társasházzá alakított épületekre vonatkozó sajátos építményadó szabályokat mutatja be, különös tekintettel a teremgarázsok utáni adókötelezettségre.

Helyi építmény- és telekadó Kérdés

Építményadó, közterület-használati díj: kinek kell egyszerre fizetnie? Cikk

Egy közterületen álló (helyrajzi számmal nem rendelkező, ideiglenes építésű, alappal rendelkező, téglafalú) üzlet után közterület-használati díjat, valamint építményadót is kell-e fizetni? – tette fel olvasónk a kérdést, amelyre Bartha Katalin okleveles adószakértő válaszolt.

Ennyi adót kell fizetni a budapesti kerületekben az ingatlanokra Cikk

Ingatlanadó nincs Magyarországon, így Budapesten sem, azonban néhány önkormányzat más elnevezéssel kivet különböző adókat az ingatlantulajdonosokra. Kommunális adónak, építmény-, illetve telekadónak hívják. A ballaingatlan.hu összeszedte, hogy hol, mennyit kell fizetni az ingatlantulajdonosoknak, illetve milyen esetben nem kötelezettek erre.

Ugyazon terület után kétféle közteher? Kérdés

Építményadó-mentességet szeretnének a patikusok Cikk

A háziorvosi rendelőkhöz hasonlóan a patikák is mentesüljenek az építményadó fizetése alól - javasolja a A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ).

Margitsziget: építményadó és idegenforgalmi adó Cikk

A fővárosi önkormányzat élne az építményadó és az idegenforgalmi adó beszedésének lehetőségével 2014. január 1-jétől az általa közvetlenül irányított Margitszigeten.

Rendet raknának a helyiadóztatásban Cikk

Jogtalan adóbeszedési eljárásokkal zaklatják a turistákat a helyi ellenőrök, bár idegenforgalmi adót csak a szállásadótól követelhetnének. Nem túl eredményesek a szúrópróbaszerű iparűzési ellenőrzések, miközben az iparűzési adó minimumát sem állapították még meg - sorolta a helyi adózás problémáit Szmetana György, a TÖOSZ helyiadó-szakértője a Rádió Orient műsorában. Az ősszel érkező adócsomag több szempontból is javulást hozhat.

Szekszárd: emelik az építményadó összegét Cikk

Egyes ingatlantípusok esetében 40 százalékkal magasabb összegben határozta meg a június 1-én hatályba lépő építmény- és telekadót csütörtöki, rendkívüli ülésén a szekszárdi közgyűlés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reprezentációs költség – önellenőrzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Rokkantsági ellátás melletti munkavégzés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szocho-kedvezmény

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X