49 találat a(z) állampapír cimkére

Varga Mihály: szeptember 29-étől érhető el az új állampapír Cikk

Csütörtöktől érhető el az új állampapír, amely 11 százalék feletti kamatozással jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetést jelent a családoknak – olvasható a pénzügyminiszter közösségi oldalán.

Kormányinfó: 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentés a közintézményekben, tűzifa- és szénprogram, távhő, új állampapír-stratégia Cikk

Az energia- és a gazdasági helyzetet értékelte tegnapi ülésén a kormány, jelentette be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Osztalék kifizetése állampapírral Kérdés

Csökken az eurós lakossági állampapír kamata június 9-től Cikk

A Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) feltételein változtat a Magyar Államkincstár 2022. június 9-étől. Mérséklik az állampapírra fizetett kamatprémium nagyságát, vagyis csökken a konstrukción elérhető hozam – tette közzé a Bankmonitor.

Adómentes állampapír Kérdés

Szja-visszatérítés: mire érdemes fordítani? Cikk

Mára 1,9 millió szülő kapta vissza a múlt évben befizetett személyi jövedelemadóját. Közel 600 milliárd forint landolt így a gyermekeseknél. Átlagosan nagyjából 315 ezer forint jut egy szülőnek, de a befizetett szja-tól függően akár 809 ezer forint is érkezhet a jogosult számlájára. Ha pedig mindkét szülő jogosult a maximális visszatérítés összegére, több mint 1 millió 600 ezer forinttal gyarapodik a családi kassza. A Grantis pénzügyi közvetítő összegíűjtött pár lehetőséget, hol vehetik a legnagyobb hasznát a gyermekesek az adó-visszatérítésnek.

Magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír Cikk

Már lehet jegyezni az újabb ötéves Prémium Magyar Állampapírt, a PMÁP-ot, amelynek kamatprémiuma 1,25 százalékról 1,5 százalékra emelkedett, éves kamata így eléri a 6,6 százalékot – jelentette be ma Varga Mihály pénzügyminiszer a Facebook-oldalán.

Babaváró hitel: véget ér a nyerészkedés a szuperállampapírral? Cikk

A Babaváró hitel kondíciói annyira kedvezőek voltak az utóbbi időben, hogy akkor is megérhette felvenni a kölcsönt, ha a fiatal pár egyébként nem tervezett gyermekvállalást. Például azért, mert Magyar Állampapír Pluszba fektetve a pénzt komoly nyereséget lehetett elérni még a Babaváróhoz kapcsolódó büntetés megfizetése mellett is. A pénzpiaci hozamok emelkedésével a Babaváróhoz kapcsolódó szankciók mértéke is megemelkedett, azért a Bankmonitor.hu szakértői szerint az eddigi biztos nyereség lassan a múlt ködébe vész.

Olcsóbban kaphatunk hitelt, mint a magyar állam Cikk

A legolcsóbb 10 éves kamatperiódusú lakáshitel THM értéke 3,03 százalék, míg a 10 éves futamidejű állampapír referenciahozama 3,15 százalék. Vagyis olcsóbban kaphatunk hitelt, mint az állam. A Bankmonitor szakértői elemezték a helyzetet.

Felbontott TBSZ adózása Kérdés

Az ÁKK módosította 2021. évi finanszírozási tervét Cikk

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) aktualizálta 2021. évi finanszírozási tervét, miután a költségvetés módosításával az államháztartás központi alrendszerének idei pénzforgalmi hiánya 658 milliárd forinttal, 3332 milliárd forintról 3990 milliárd forintra emelkedett – közölte az ÁKK hétfőn.

Inflációs kilátások: az MNB készenlétben, az állampapír-vásárlás zavartalan Cikk

A felfelé mutató inflációs kockázatok erősödése esetén az MNB készen áll a megfelelő eszközök alkalmazására – erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a mai kamatdöntés indoklásában. A testület változatlanul hagyta az alapkamat 0,60 százalékos szintjét, és nem változtatott a kamatfolyosón sem.

Állampapír-vásárlási nyereményjátékot hirdet a Magyar Államkincstár Cikk

Nyereményakciókat hirdet a Magyar Államkincstár (MÁK) azok számára, akik legalább 100 ezer forint értékű állampapírt vásárolnak – közölte a MÁK.

Állampapírok: korlátozott elérés az elektronikus forgalmazásban Cikk

Karbantartás miatt átmenetileg korlátozottan lesznek elérhetők az állampapírok elektronikus forgalmazási csatornái – közölte honlapján a Magyar Államkincstár.

A jegybank növeli az állampapír-vásárlást Cikk

A monetáris transzmisszió hatékonyságának és az állampapírpiac stabil likviditási helyzetének megőrzése érdekében a monetáris tanács szükségesnek tartja a hosszú lejáratú fedezett hiteleszköz megtartása mellett a heti állampapír-vásárlások nagyságának növelését – írta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a keddi ülésről kiadott indoklásában, miután a 0,6 százalékos kamatot és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta a testület.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tüdőszűrő

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérbeadott, használt ingatlan eladáskori áfaarányosítása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs