83 találat a(z) állampapír cimkére

Állampapír-vásárlás: Google Pay vagy Apple Pay fizetési módot is lehet már választani Cikk

A Magyar Államkincstár ügyfelei a WebKincstár és a MobilKincstár online felületein már Google Pay vagy Apple Pay fizetési móddal is vásárolhatnak állampapírt – közölte az intézmény.

Rövid távon megelőzték a bankbetétek az állampapírokat Cikk

Sokáig úgy tűnt, az állampapírok legyőzhetetlenekké váltak a kockázatmentes befektetések piacán, mert nincs, ami megelőzze őket. Ehhez képest a csökkenő infláció alaposan átrendezte a viszonyokat. A befektetők számára a már legyőzöttnek hitt bankbetétek újra alternatívává váltak – vélik a BiztosDöntés.hu szakértői.

Nyugdíj-előtakarékossági célból is vásárolható állampapír Cikk

Új megtakarítási lehetőséget kínál a nyugdíjas évekre a Magyar Államkincstár: február 3-ától nyugdíj-előtakarékossági célból is vásárolható állampapír – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.

Megvan, mennyit kamatoznak az inflációkövető állampapírok Cikk

A Prémium Magyar Állampapír 2023-ban az egyik legkedveltebb lakossági befektetéssé vált, novemberben csaknem 7000 milliárd forintnyi állományt tartottak az inflációkövető kötvényekben a megtakarítók. A decemberi inflációs adat ismeretében már tudjuk, hogy 17,6 százalék lett a tavalyi átlagos infláció – ez lesz tehát a papírok új kamatbázisa. A Bankmonitor ez alapján összegyűjtötte, mennyi lesz a meglévő PMÁP-sorozatok kamata a 2024-ben kezdődő új kamatperiódusukban.

Jönnek az új állampapírok Cikk

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) új 3 éves fix kamatozású állampapírral bővíti a termékpalettát, Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) néven, valamint új konstrukciójú és futamidejű Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP) hirdet meg a lakosság részére. Mindkét állampapírtípus 2024. január 8-ától vásárolható meg online vagy személyesen – írja sajtóközleményében az ÁKK.

Húzd meg, ereszd meg! – Heti PénzPiac – 2023. 50. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit elemzi, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Állampapír juttatása munkavállalók részére Kérdés

Varga Mihály a költségvetésről, a prémium állampapírról és az adórendszerről Cikk

A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottságának mai ülésén.

Belgiumban élő, dolgozó magyar állampolgár magyar állampapír után kapott kamatának adózása Kérdés

Nem jött el a bankbetétek alkonya – az állampapírral versenyeznek Cikk

A szocho bevezetése ellenére augusztusban már ötödével több pénzt kötöttek le bankbetétben a lakossági ügyfelek, mint egy hónappal korábban, ráadásul a legújabb ajánlatok már infláció feletti kamatozást ígérnek, sőt az állampapírhozamokkal is versenyre kelnek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

Jelentősen nőtt a lakosság kezében lévő állampapír-állomány Cikk

Augusztus végére a háztartások 11 942 milliárd forintnyi állampapír-állománnyal rendelkeztek – közölte szerdán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

GFM: október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása Cikk

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása – figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében, közölte az MTI.

Extraprofit adó 2024 Kérdés

Több lakossági kötvény kibocsátását tervezi az ÁKK, az intézményi forintkötvény-aukciókat viszont visszavágja Cikk

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 4113 milliárd forint, módosított nettó finanszírozási igény figyelembe vételével változtatott a 2023-as finanszírozási tervén – olvasható a társaság tájékoztatóban.

Levelet küldenek a bankok Cikk

Egy hónap múlva kezdik meg a bankok a lakosság kötelező tájékoztatását az állampapír-vásárlási lehetőségekről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink