41 találat a(z) állampapír cimkére

Olcsóbban kaphatunk hitelt, mint a magyar állam Cikk

A legolcsóbb 10 éves kamatperiódusú lakáshitel THM értéke 3,03 százalék, míg a 10 éves futamidejű állampapír referenciahozama 3,15 százalék. Vagyis olcsóbban kaphatunk hitelt, mint az állam. A Bankmonitor szakértői elemezték a helyzetet.

Felbontott TBSZ adózása Kérdés

Az ÁKK módosította 2021. évi finanszírozási tervét Cikk

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) aktualizálta 2021. évi finanszírozási tervét, miután a költségvetés módosításával az államháztartás központi alrendszerének idei pénzforgalmi hiánya 658 milliárd forinttal, 3332 milliárd forintról 3990 milliárd forintra emelkedett – közölte az ÁKK hétfőn.

Inflációs kilátások: az MNB készenlétben, az állampapír-vásárlás zavartalan Cikk

A felfelé mutató inflációs kockázatok erősödése esetén az MNB készen áll a megfelelő eszközök alkalmazására – erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a mai kamatdöntés indoklásában. A testület változatlanul hagyta az alapkamat 0,60 százalékos szintjét, és nem változtatott a kamatfolyosón sem.

Állampapír-vásárlási nyereményjátékot hirdet a Magyar Államkincstár Cikk

Nyereményakciókat hirdet a Magyar Államkincstár (MÁK) azok számára, akik legalább 100 ezer forint értékű állampapírt vásárolnak – közölte a MÁK.

Állampapírok: korlátozott elérés az elektronikus forgalmazásban Cikk

Karbantartás miatt átmenetileg korlátozottan lesznek elérhetők az állampapírok elektronikus forgalmazási csatornái – közölte honlapján a Magyar Államkincstár.

A jegybank növeli az állampapír-vásárlást Cikk

A monetáris transzmisszió hatékonyságának és az állampapírpiac stabil likviditási helyzetének megőrzése érdekében a monetáris tanács szükségesnek tartja a hosszú lejáratú fedezett hiteleszköz megtartása mellett a heti állampapír-vásárlások nagyságának növelését – írta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a keddi ülésről kiadott indoklásában, miután a 0,6 százalékos kamatot és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta a testület.

15 év feletti futamidejű állampapírokat vásárol az MNB Cikk

Az alapkamat 0,6 százalékos szintje fenntartható módon támogatja az árstabilitást, a pénzügyi stabilitás megőrzését és a gazdasági növekedés helyreállítását – írja a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a mai ülésről kiadott indoklásában, miután 15 bázisponttal 0,6 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, a kamatfolyosó változatlanul hagyásával. Döntöttek arról is, hogy a jegybank 15 év feletti futamidejű állampapír-vásárlásba kezd.

Az ország, amelyik egy éve a legnagyobb tulajdonos az USA állampapírpiacán Cikk

Májusban már a tizenkettedik egymást követő hónapban Japán tulajdonban volt a legtöbb amerikai állampapír.

Indul az állampapír- és a jelzáloglevél-vásárlási program Cikk

A mai napon indul az állampapír- és a jelzáloglevél-vásárlási program, és mindaddig folytatódik, míg a koronavírus-járvány miatti gazdasági és pénzügyi fejlemények indokolják.

Állampapír illetékmentessége Kérdés

A lejárt állampapírt a súlyos beteg tulajdonos nem tudta újra befektetni. Az a kincstárnál vezetett tbsz-re került. Halála után az örökösökre az örökösödési illetéket vetett ki a NAV, az állampapírra vonatkozó adómentesség ellenére. A kincstár honlapján közöltek szerint: „A Magyar Állampapír állomány kezelése Tartós Befektetési Számlán: A jogszabályi rendelkezés értelmében a Kincstár kizárólag értékpapír jellegű tartós befektetési számlára ad át, illetve kizárólag értékpapír jellegű tartós befektetési számláról fogad tartós befektetést”. A fizetési meghagyás ennek alapján eséllyel kifogásolható? Van esély a fizetési meghagyás megváltoztatására?

Jön az állami nyugdíjkötvény, a MÁP Plusszal versenyképes hozammal Cikk

Hamarosan elindul a nyugdíjkötvény jegyzése, a lekötési kötelezettség legalább tíz év lesz – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az mfor.hu-nak adott interjúban.

Dől a pénz az államkincstári számlákra a lakossági ügyfelektől Cikk

Egyre népszerűbb a Magyar Államkincstár ingyenes állampapír szolgáltatása, amellyel tavaly több mint háromszor annyian vásároltak állampapírt, mint 2013-ban. Ez idő alatt a kincstári ügyfelek állampapír-állománya a négyszeresére nőtt – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Szárnyal a MÁP plusz: 3000 milliárd forint felett az értékesítés Cikk

Szintet lépett a magyar állampapír plusz (MÁP+) értékesítése, az eladott mennyiség átlépte a 3000 milliárd forintos határt – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter mai sajtótájékoztatóján.

Az ingatlan helyett az állampapír hódít a befektetőknél Cikk

Visszaesett a használt lakások iránti kereslet a nyáron, a befektetőket inkább az új állampapír érdekli – írta a csütörtöki Magyar Hírlap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kivétele kiva hatálya alatt

Szipszer Tamás

adószakértő

Üzemanyagkártya-juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close