10 találat a(z) állami nyugdíj cimkére

Az állami nyugdíjak leépítése mellett tör pálcát egy új javaslat Cikk

A robotizációval az értékteremtés egyre nagyobb hányada kerül közvetlenül "nem-humán" kezekbe, ami viszont az állam és inkompetens urai kezébe adja az irányítást a juttatási rendszerek felett. Alkalmatlanságuk, visszaélésekre való hajlandóságuk miatt, Béndek Péter közgazdász szerint rossz taktika a kezükben hagyni a nyugdíjak kifizetését. Ezért azt javasolja, hogy az állami szociális juttatások kifizetését le kell építeni, privatizált rendszereket léptetni a helyükbe, amelyek humánusabbak és igazságosabbak lehetnek – írja a napi.hu.

Magánból államiba: mi lesz a nyugdíjjal? Cikk

Cikkünkben összefoglaljuk, hogy mit kell tudni az állami nyugdíjrendszerbe visszalépett volt magánnyugdíjpénztári tagok nyugellátásáról.

PSZÁF: pénztártagok alig negyede lépett vissza az állami nyugdíjrendszerbe Cikk

A 100.037 magán-nyugdíjpénztári tagból március 31-ig 23.783 - a tagok 23,8 százaléka - kezdeményezte visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe - mondta Binder István, a Pénzügyi szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője az április 3-i adatok alapján.

Magánnyugdíj: az NGM nem tolja ki a határidőt Cikk

A magánnyugdj-pénztári tagok átlépésére nyitva álló határidőt törvény állapítja meg, annak meghosszabbítására a nemzetgazdasági miniszternek nincsen hatásköre - közölte a nemzetgazdasági tárca.

Selmeczi: megismerhetik a banktitkot, a pénztártitkot, az üzleti, a fizetési és az értékpapírtitkot Cikk

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) át fogja világítani a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, megvizsgálja, hogy a vagyonkezelés a jó gazda gondosságával történt-e, és ellenőrzi a vagyonátadás, -átvétel folyamatát - jelentette be Selmeczi Gabriella vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bajnai-Oszkó: különadók és einstandolás nélkül is teljesülhetett volna a hiánycél Cikk

Bajnai Gordon és Oszkó Péter szerint hazugság, hogy hamis tényeken alapult a tavalyi költségvetés. A volt miniszterelnök és a volt pénzügyminiszter közleményében azt írja: ha az Orbán-kormány folytatja elődje szigorú és takarékos gazdálkodását, és nem fél bevezetni a most februárra ígért kiadáscsökkentő intézkedéseket, akkor különadók és a magán-nyugdíjpénztári befizetések "einstandolása" nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél.

Tisztázatlan kérdések és lehetséges válaszok magánnyugdíjügyben Cikk

Közeledünk a határidőhöz, amíg minden érintettnek el kell döntenie, hogy marad-e magánnyugdíjpénztár-tag, vagy visszatér az állami nyugdíjrendszerbe. A bizonytalanságot a pénztárszövetség egy kalkulátorral igyekszik oldani, de így is sokan úgy érzik, nehéz jó döntést hozni.

Magánnyugdíj vs állami: miben különbözik az öröklés és a rokkantság? Cikk

A tb rendszerbe visszalépésre a jövőben kizárólag rokkantság esetén lesz lehetőségük azoknak, aki most a maradás mellett döntenek. Visszatérésükkor azonban csak a 2011. november 30-ig megszerzett szolgálati időt veszik figyelembe, ahogy öröklés esetén is.

Állami nyugdíj és egyéni számlavezetés: májusban kiderül Cikk

Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre - egyebek mellett ezt mondja ki a kormánynak a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozata. A csütörtökön hatályba lépő rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.

Akkor is lesz állami nyugdíja, ha nyugdíjpénztártag marad - a törvény szava Cikk

Matolcsy György gazdasági miniszter mai bejelentését sokan úgy értelmezik, jövő februártól nem lesz állami nyugdíja annak, aki nem lép vissza az állami pillérbe, ám a szerzett jogok - ily módon a nyugdíjjogosultság - védelme a hatályos törvények szerint mindenkit megillet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgéphasználat

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szja-bevallás – Családi gazdálkodás tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Gyros mozgó árusítása idény jelleggel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close