hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Jóvátételi adó: ötpárti egyeztetést szorgalmaz Lázár

  • MTI

Ötpárti egyeztetésen vitatná meg Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a jóvátételi adó kérdését, amelyet azoknak kellene megfizetniük, akik korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) vezető tisztségviselői vagy a párt vezető szervezeteinek, illetve politikai apparátusának tagjai voltak.

Ezt a Fidesz-frakció sajtóosztálya tudatta kedden az MTI azon kérdésére, hogy mikorra készülhet el a jóvátételi adóról szóló törvényjavaslat normaszövege.
   
A sajtóosztály tájékoztatása szerint Lázár János október 25-ére hívta egyeztetésre a parlamenti frakciók vezetőit, illetve a képviselőcsoportok delegáltjait. A megbeszélés célja a Fidesz-frakció által előkészített javaslat "ismertetése és megvitatása", valamint a Jobbik által a témában korábban benyújtott indítvány megtárgyalása - közölték.
   
A jóvátételi adóról a Fidesz hétfői frakcióülése után beszélt Lázár János, kifejtve, hogy az adó kivetését ,56-os szervezetek kezdeményezték, majd Wittner Mária fideszes parlamenti képviselő terjesztette a kormánypárti képviselőcsoport elé, amely még nem döntött róla. A befolyt pénzt ,56-os szervezetek támogatására és ,56-os túlélők megsegítésére fordítanák. Jóvátételi adó terhelné az egykori munkásőrök nyugdíját is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiegészítő kérdés őstermelő iparűzési adójának megosztása korábbi kérdéshez

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Adott kölcsön kamata

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink