hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Munkaügyi szabályok, amelyek év végétől lesznek hatályosak

  • Adózóna

Változtak a munkaerőkölcsönzésre és az iskolaszövetkezeti munkára vonatkozó szabályok. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk néhányat.

Munkaerőt kikölcsönözni legfeljebb 5 évre lehet, szól az új szabály, amely csak a december 1. után kötött munkaszerződésekre vonatkozik. Változtak az iskolaszövetkezeti munkára vonatkozó szabályok. augusztus 1-gyel. módosultak, melyeket úgyszintén csak az ezt követően létrejött jogviszonyokra kell alkalmazni.

A legfontosabb változás, hogy a megrendelő szabadon utasíthatja a diákokat (feltéve, ha betöltötték a 18. életévüket, a fiatalkorúak esetében ez eltérően alakul), míg korábban ezt a jogot csak az iskolaszövetkezet gyakorolhatta, hívta fel a figyelmet Kártyás Gábor munkajogi tanácsadó a Conforg kft szeptemberi konferenciáján.

Hozzátéve a jogviszonyt egy úgynevezett keretszerződés létesíti, a konkrét feladat ellátásához azonban egy további, újabb szerződést kell kötni. Ez egy kvázi munkaszerződés mely már tartalmazza a megrendelő személyét, munkakört, munkahelyet.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close