hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Összefogott a NAV és a dohányipar

  • MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) együttműködési megállapodásokat kötött a Magyar Dohányipari Szövetség (MDSZ) tagvállalataival és a Philip Morris Magyarország Kft.-vel; az együttműködés célja, hogy a NAV hatékonyan tudjon fellépni a dohánygyártmányok hamisításának, illetve Magyarországra csempészetének megakadályozása érdekében - közölte a NAV.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-vel, az Imperial Tobacco Magyarország Kft.-vel, a JTI Hungary Zrt.-vel, és a Continental Dohányipari Zrt.-vel,  valamint a Philip Morris-szal kötött kétoldalú megállapodásokat a NAV részéről Arnold Mihály vám- és pénzügyőri szakmai elnökhelyettes, valamint a felsorolt dohányipari cégek vezető képviselői írtak alá.
   
A NAV és a dohánycégek olyan információcsere-gyakorlatot alakítanak ki, amely a jogsértések elkövetésének lehetőségét a minimumra csökkenti, ugyanakkor lehetővé teszi a gyorsabb reagálást a piaci változásokra, és elősegíti a jövedéki és egyéb adóbevételek beszedésének biztosítását - olvasható a közleményben.
   
Az aláíró felek megosztják egymással az egyes dohánygyártmányok szállításával kapcsolatos, illetve a lefoglalt termékek eredetiségének megállapítására vonatkozó adatokat, valamint képzéseket szerveznek az egyes jogsértések hatékonyabb felderítése érdekében.
   
A megkötött együttműködési megállapodások hozzájárulnak ahhoz, hogy a bevételek biztosítása mellett 2017. december 31-ig Magyarország maradéktalanul eleget tehessen az Európai Unió által meghatározott adószint-előírásnak - hangsúlyozza a NAV.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink