hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

LMP: a kormány megalapította az offshore lovagrendet

  • MTI

Az LMP szerint a kormányoldal csak kommunikációjában ellenzi az offshore ügyleteket, a törvényhozás szintjén támogatja azt.

Scheiring Gábor képviselő szerdai sajtótájékoztatóján bírálta, hogy az Országgyűlés Rogán Antal (Fidesz) javaslatára, kormánypárti többséggel egy olyan törvénymódosítást fogadott el, amely adómentessé teszi az adóparadicsomokban szerzett jövedelmeket.
   
A politikus emlékeztetett: hétfőn, a gazdasági tárgyú törvények módosítása által kikerültek a személyi jövedelemadó köteles bevételek köréből az offshore cégeken keresztül szerzett jövedelmek. Hozzátette, ezzel együtt az ezen cégekben korábban szerzett bevételek Magyarországra hozatalát is legalizálta a kormányzat, vagyis amnesztiát hirdetett azoknak, akik adócsalással halmoztak fel vagyont.
   
Scheiring Gábor a kormányzat kommunikációja és cselekedetei közötti különbségre azzal igyekezett felhívni a figyelmet, hogy egy Rogán Antalt megjelenítő, álarcos, feketeköpenyes alakot a Csillagok háborúja című film zenéjére ütött lovaggá a filmből ismert fénykarddal.
   
Mint mondta, azért avatta jelképesen offshore lovaggá Rogán Antalt, hogy mindenki tudhassa: a kormányoldal "titkos lovagrendet alapított, az offshore lovagrendet", amelynek Rogán Antal is tagja. Hozzátette: ezen a héten "a kormány nevében megkezdték az offshore lovagok kiszolgálását".
   
Az LMP-s politikus a sajtótájékoztatón azt is mondta: "2010-ben a tekintélyes kereskedelmi szervezetek támogatásával a nagyravágyó Orbán szenátor ragadta magához a hatalmat. (…)Amint azután biztosan ült a székében, kikiáltotta magát a nemzeti együttműködés rendszere uralkodójának, és nem érdekelték többé a nép bajai. (…) A nép szeme előtt rejtve maradt, hogy a birodalom irányítását átvették a kereskedelmi szervezetek és a politikai körök összefonódásából született offshore lovagok".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg-tag, biztosított

Széles Imre

tb-szakértő

Vállalkozói tb

Széles Imre

tb-szakértő

Hallgató szakmai gyakorlata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink