hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Corvin sétány: nyoma sincs áfacsalásnak?

  • MTI

A Józsefvárosi Önkormányzat cáfolja, hogy áfa-csalás történt volna a Corvin sétány ingatlanforgalmazása kapcsán, ezért a hírnevüket rombolók ellen, gazdasági érdekeik védelmében pert indítanak.

Az önkormányzat és a Rév8 Zrt. közös közleményben reagáltak pénteken az MTI-nek a Népszabadság aznapi cikkére, mely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya másfél éves nyomozás eredményeként százmilliós áfa-csalás gyanújára bukkant a Budapest VIII. kerületében folyó rehabilitációs projekt, a Corvin sétány program megvalósítása kapcsán.

Hangsúlyozták: a Józsefvárosi Önkormányzat átfogó adóhivatali ellenőrzése 2010-ben megtörtént, az erről született augusztusi határozatában az adóhivatal "egyértelműen jogszerűnek minősítette a Corvin Sétány ingatlanforgalmazásaival kapcsolatos áfa-elszámolásokat, következésképen áfa-csalás nem történt". Hozzátették továbbá, hogy a Corvin Sétány projekttel kapcsolatos szerződések és okiratok mind a Rév8 Zrt-nél, mind az önkormányzat Polgármesteri Hivatalában továbbra is megtekinthetők.

A Corvin Sétány egy kétszáz milliárd forint értékű, Közép-Európában a legnagyobb városfejlesztés - írták, hozzátéve: minden józsefvárosi érzi, hogy általa a korábban hírhedt városrész megújulásáról válik híressé. "Ez érdekeket sért. Bukott politikusokét, számításaikat az általuk kívánt módon meg nem találó üzletemberekét" - fogalmaztak. Mint írták a Rév8 zrt. és Józsefvárosi önkormányzat "megunta az ellene folytatott rágalomhadjáratot", ezért hírnevük, gazdasági érdekeik védelmében pert indítanak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő és egyéni vállalkozó egyben

Szipszer Tamás

adószakértő

Bértámogatás és átalányadó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink