hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hőkamerával füleltek le egy hamis cigarettával megrakott teherautót

  • adozona.hu

Rekordmennyiségű ukrán cigarettát foglaltak le egy katonai teherautóban.

A pénzügyőrök a magyar-ukrán határ közelében lévő Tiszamogyorós térségében ellenőrizték a zöldhatárt, amikor a hőkamerával észleltek egy katonai teherautót, amelynek a nyomába eredtek. A gyanús járműben ülő személyek észrevették a közeledő pénzügyőröket ezért kiugráltak a teherautóból és elmenekültek a helyszínről.

A pénzügyőrök a magára maradt URAL típusú terepjáró teherautó rakterét kinyitották, s kiderült, hogy az zsúfolásig tele van ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli cigarettával, amelyet – feltételezhetően - a zöldhatáron keresztül hoztak be Magyarországra.

 A pénzügyőrök a 105 ezer doboz, közel 70 millió forint értékű cigarettát és a teherautót lefoglalták és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál tavasszal bevezetett új szolgálati rendszer lényege, hogy belterületen, az ország másik részében szolgálatot teljesítő pénzügyőröket a magyar-ukrán határszakaszra vezénylik annak érdekében, hogy a csempészettel próbálkozókra visszatartó hatással bírjon az, hogy ismeretlen pénzügyőrökkel találkoznak a határátkelőhelyeken, illetve a közúti ellenőrzések során. Ennek köszönhető a jelenlegi, illetve a napokban Magosligeten felderített cigarettaszállítmány is.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink