hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Igazságtalan adórendszer: az MSZOSZ szerint a bérből élők fizetik a gazdagok magasabb életszínvonalát

  • MTI

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elutasítja a munkavállalókat, nyugdíjasokat érintő megszorításokat - írja a szakszervezeti szövetség Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében.

Nem fogadják el, hogy a kormány a bérből és fizetésből élőkkel fizetesse meg a gazdagok életszínvonalának további növelését. Az új, igazságtalan adórendszer által okozott hiányt nem lehet a munkát keresőkkel, a rokkantnyugdíjasokkal, betegekkel vagy akár a vasutasokkal kifizettetni. A munkavállalói szövetség hangsúlyozza, hogy a szakszervezetek készek minden olyan javaslatról tárgyalni, amelynek révén kevesebb adóforintból minőségi szolgáltatásokat kapnak a munka világa szereplői.
   
"Olyan javaslatokat várunk a kormánytól, amely munkalehetőséget ad és nem elvesz. Amelyik enged dolgozni, nem pedig hátráltat abban. A munkavállalók jogait erősítő módosításokat követelünk, és nem olyanokat, amelyek a munkáltatókat a dolgozók kizsákmányolására bíztatja" - írja nyílt levelében az MSZOSZ. A munkavállalói érdekképviselet szerint csak azok a reformok lehetnek sikeresek, amelyeket támogatnak az állampolgárok és a gazdaság szereplői, és visszaadják a dolgozni akarók hitét.


 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózó egyéni vállalkozó bevételei

Lepsényi Mária

adószakértő

Személyijövedelemadó-bevallás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink