hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magán-nyugdíjpénztárak: átvilágítást ígér Selmeczi

  • MTI

Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerint egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a magán-nyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül.

A nyugdíjvédelmi megbízott a Magyar Nemzetnek adott, kedden megjelent interjúban azt mondta, vannak félelmei a magán-nyugdíjpénztárak által közölt egyenlegek valóságtartalmával kapcsolatban, és tart attól is, hogy lesznek még botrányos fejlemények az átadás-átvétel után.

Jelezte, hogy számon tartják, feljegyzik a feladatokat, mivel eddig úgy érzékelte, hogy falakba ütköznek bármilyen kérdést tesznek fel a pénztáraknak. "Ha kell, törvényt fogunk módosítani azért, hogy ellenkezés esetén kötelező legyen beszámolniuk minden egyes elköltött forintról, nemcsak a befektetett pénzzel, hanem a működési költséggel kapcsolatban is" - fogalmazott. Hozzátette: ugyanakkor reméli, erre végül majd nem lesz szükség, és az átadás-átvétel békében, barátságosan, tisztességesen, korrektül zajlik le.
   
Selmeczi Gabriella úgy látja: a nyugdíjvédelmi törvények egytől egyig alkotmányosak, tisztességesek és hosszú távon kiszámítható nyugdíjrendszert garantálnak mindenkinek. Megerősítette: január 31-ével az ajtók mindenképpen bezárulnak azok előtt, akik nem lépnek vissza az állami rendszerbe.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanforgalmazás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Modulház áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bírósági ítélet és számlakiállítás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink