hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Cafetéria kalkulátor 2011 - számolja ki!

  • adozona.hu

Jövőre a munkáltatónak a béren kívüli juttatások értékének 1,19-szerese után 16 százalék személyi jövedelemadót kell fizetniük a törvénymódosítás értelmében, írja a HVG Adó 2011 különszáma. Ha szeretné tudni, mekkora bérnek felelnek majd meg a 2011-ben adható béren kívüli juttatások, most kiszámolhatja.

A kalkulátorban meg kell adni a havi bérjövedelmet és a kedvezményes cafetéria elemek együttes összegét. Ahhoz, hogy pontosan megkapjuk a munkáltatói bruttó költséget, az utalvány-forgalmazó jutalékát is meg kell adni. A bruttó munkáltatói költségből leszámítjuk a 27 százalék társadalombiztosítási járulékot és az 1,5 százalék szakképzési hozzájárulást. Így megkapjuk, hogy a béren kívüli juttatás – változatlan munkáltatói költséggel számolva – mekkora bruttó bérjövedelemnek felel meg.

Cafetéria-kalkulátor 2011
Számolja ki!  Bővebben a béren kívüli jutattásokkal kapcsolatos jövő évi változásokról a HVG Adó 2011 különszámában olvashat, itt megrendelheti

Ebből levonva a járulékokat és a személyi jövedelemadót, megkapjuk, hogy mekkora nettó összeg felel meg a béren kívüli juttatásnak. Mivel a béren kívüli juttatásoknál a magánszemélyt semmilyen levonás nem terheli, ezért a két nettó összeget összevetve a kalkulátor kiszámítja, hogy mennyi a nettó megtakarítás, mennyivel kapunk több nettót, ha béren kívüli juttatásként és nem bérként kapjuk a jövedelmet. A számítást befolyásolja a családi kedvezmény és az adójóváírás összege is. A pontos kalkulációhoz ne felejtsük el megadni az eltartottak és a kedvezményezett eltartottak számát is. A kalkulátor nem a törvény szerinti maximális családi kedvezményt illetve adójóváírást számolja ki, hanem a ténylegesen elszámolhatót.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink