hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Utolsó lehetőség a korengedményes nyugdíjazásra

  • Molnár László

Korengedményes nyugdíjazásra utoljára idén lesz lehetőség. A feltételek és a határidők azonban sokakat megtréfálhatnak.

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében járó öregségi nyugdíj feltétele a 62. életév betöltése és 20 év szolgálati idő, jobban mondva munkaviszony letöltése. A rendszer több lehetőséget is biztosít a korhatár előtti öregségi nyugdíj igénybevételére. Közülük az egyik leggyakoribb az előrehozott öregségi nyugdíj,  melynek megállapításhoz 40 év szolgálati idő szükséges. Erre a nők 59 . a férfiak 60. életévük betöltésétől lehetnek jogosultak. Három évvel kevesebb szolgálati idő birtokában ők kaphatnak csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjat.

A harmadik lehetőség a korhatár előtt nyugdíj megállapításához a korengedményes nyugdíj igénylése. Ez egy önállóan szabályozott, a megállapítását követően öregségi nyugdíjnak minősülő – korhatár előtti nyugdíjazási forma, elsősorban alkalmazotti jogviszonyban állók részére. A korengedményes nyugdíj megállapítása és folyósítása a munkáltató és a munkavállaló között létrejött megállapodás alapján történik melynek aláírására legkorábban a korengedményes nyugdíjba vonulás előtt  egy évvel kerülhet sor. Ekkor azonban már az egyéb jogosultsági feltételeknek: 37 és 40 év közötti szolgálati idő, betöltött 57. életév, valamint a biztosítási jogviszony megszüntetése a korengedményes nyugdíjba vonulás időpontjáig is teljesülniük kell. 

A munkáltatók 2009-ben kizárólag az 1952-ben született nőkkel és férfiakkal köthetnek megállapodást, s ezt legkorábban az 57. életévük  betöltésének napjától, azaz az öregségi nyugdíjkorhatárt előtt 5 évvel tehetik meg. Korábban a női munkavállalók esetében azért nem volt erre lehetőség, mert a korengedményes és az előrehozott öregségi nyugdíjra jogosító korhatár - 57. életév - egybeesett. Nem érdemes azonban megállapodás azzal a munkavállalóval, aki a csökkentett összegű, előrehozott öregségi nyugdíj igénybevételéhez előírt életkort betöltötte vagy a korengedményes nyugdíjba vonulás időpontjáig betölti. Ugyanis ezeknek a 60 éves férfiaknak és  59 éves nőknek a nyugdíjkasszából finanszírozzák a nyugdíjukat.

A korengedményes nyugdíj lényege ugyanis az, hogy a foglalkoztatónak előre meg kell téritenie, az alkalmazott előrehozott öregségi nyugdíjkorhatárának betöltéséig járó nyugdíjköltségét, egyösszegben. Eszerint a munkáltatónak vállalnia kell azt is, hogy megfizeti a munkavállaló előrehozott öregségi nyugdíjkorhatárának (nő esetén ez 59, férfiaknál 60) betöltéséig terjedő időszakra a nyugdíj összegével együtt a postaköltséget. Ezt legkésőbb a fizetési értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül, egy összegben a nyugdíjfolyósító igazgatóság elkülönített számlájára kell utalnia.  Amennyiben nem utalja az összeget a megjelölt határidőig, az ellátást megállapító határozatot visszavonják.

Tizenöt napja van arra is a munkaadónak, hogy megállapodásról értesítse az illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságot, s azt legkésőbb 2009. december 31-éig ugyanoda be is nyújtsa, 2010. január 1-jétől ugyanis már nincs lehetőség korengeménnyel nyugdíjba vonulni. Kivételnek számít, ha az igénylő jogviszonya a 2009-ben objektív okok miatt – például azért, mert a felmentési idő nem járt le - nem szűnt meg, de 2009. december 31-éig a szükséges szolgálati időt megszerezte és a meghatározott életkort betöltötte, valamint a munkáltatóval megkötött megállapodást a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz benyújtották. Ez esetben 2010. január 1-je után is kaphat nyugdíjt korengedménnyel.


 

 

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyílt végű pénzügyi lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Alapítvány megszűnése

Nagy Norbert

adószakértő

Munkahelyi étkezés elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close