hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Üdülési csekken, étkezési jegyen is spórolnak a cégek

  • hvg.hu

Bár számos juttatást csökkentettek az utóbbi hónapokban lesz további drasztikus megvonás - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás keretében végzett GfK felmérésből.

A mikro-, kis- és középvállalkozások elkövetkezendő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index kutatása megvizsgálta, vajon a munkaerő túlnyomó többségét foglalkoztató kkv szektor milyen mértékben kívánja alkalmazni a béren kívüli juttatásokat 2010-ben. Az eredményt illetően pozitívumnak tekinthetjük, hogy bár 2008 második negyedéve óta folyamatosan csökkenő tendenciát tapasztalunk a béren kívüli juttatások alkalmazása tekintetében, a kutatás legutóbbi értékei alapján nem várható további jelentős visszaesés. Ez az eredmény különösen figyelemre méltó akkor, ha figyelembe vesszük, a béren kívüli juttatásokat jelző mutatók - mintegy a válság előszeleként – már egy negyedévvel a bizalmi indexet megelőzően csökkenni kezdtek.  
 
Miközben a béren kívüli juttatások körében továbbra is legnagyobb jelentőséggel az étkezési hozzájárulás bír, itt tapasztalható a legnagyobb, mintegy 5 százalékpontos csökkenés az előző negyedévhez képest. Emellett még a nyugdíjpénztári befizetések, valamint az üdülési csekk vonatkozásában látható számottevő csökkenés  (4 százalékpont). A második leggyakoribb béren kívüli juttatást, a közlekedési költségtérítést a megkérdezett cégek harmada kívánja nyújtani dolgozóinak.

A cikk folytatása a hvg.hu-n olvasható.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink