hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szja-szabályok egyszerűsítése: zene füleinknek?

  • hvg.hu

Áttekinthetetlen és feleslegesen bonyolult a jelenlegi magyar személyi jövedelemadózás szerkezete, melyen érdemben, csak egy új és egyszerűbb jogszabály segíthetne. Többek közt ezt a gondolatot sugallja a mai naptól megtekinthető az adózásról szóló zenés-táncos produkció, az ADÓZENE 2009 teljes, 10 perces változata.

 A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip célja többek között, hogy az adójogszabályok egyszerűsítésének szükségességére hívja fel a közvélemény és a jogalkotó figyelmét. A 10 perces videoklip itt oldalon tekinthető meg.

„Az elmúlt évtizedekben az adójogszabályok száma jelentősen nőtt, az adórendszerek pedig rendkívül bonyolulttá váltak nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon is. Emiatt az adózási kérdéseket mára szinte csak a szakemberek értik, míg az adófizetők külső szemlélőivé váltak az egyre gyakoribb nyilvános adóvitáknak” - mondja Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere. Az adófizetők túlnyomó része szerinte emiatt csak érzelmileg foglal állást adójogi helyzetével kapcsolatban.

A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatja.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Három- vagy négyoldalú megállapodás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ingatlannal kapcsolatos külföldi teljesítési hely, magyar megrendelő részére

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Pótbefizetés, tulajdoni hányad

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink