hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

MDF: a kormány ne hantolja ki a haláladót!

  • MTI

Az MDF arra kéri a kormányt, hogy ne próbálja meg kihantolni a haláladót - mondta Herényi Károly, az MDF politikusa pénteki sajtótájékoztatóján.

A független képviselő elmondta: a kormány az üzletrészek öröklését akarja megadóztatni, minimum 11, maximum 21 százalékos illetéket akar kivetni erre a vagyonrészre. Az MDF a kormány adójogszabály-tervezetéhez olyan módosító indítvány nyújt be, amely azt javasolja, hogy az üzletrészek öröklése továbbra is maradjon illetékmentes - közölte Herényi Károly.

A politikus kiemelte, hogy pártja számára elfogadhatatlan a kormány javaslata, mert már adózott jövedelemből szerzett jövedelmet akar újból megadóztatni a kabinet, és ezzel nehéz helyzetbe hozza a hazai kisvállalkozásokat. Hozzátette: a tervezett intézkedés család-, vállalkozásellenes és nehezíti a foglalkoztatási körülményeket.

Herényi Károly emlékeztetett, hogy az MDF kezdeményezésére részlegesen megszűnt az egyenes ági örökösödési illeték, a haláladó, most azonban szerinte a kormány ennek feltámasztását tervezi.

Arra a felvetésre, hogy Hock Zoltán szerint liberális párttá vált az MDF, Herényi Károly azt mondta: az MDF ugyanúgy, mint Antall József ideje alatt, most is nemzeti szabadelvű párt. Kiemelte: ettől az iránytól az MDF azóta sem tért el, és nem is fog.

A független képviselő sajnálatosnak nevezte, hogy az SZDSZ nem jutott be az Európai Parlamentbe. Herényi Károly kizárta az MDF és az SZDSZ jövőben együttműködését, mint fogalmazott: "ennek semmiféle előjele, értelme, és célja nem lenne".
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság kilépő tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink